The Vegan Effect bestaat één jaar! (en wie jarig is trakteert)

The Vegan Effect bestaat vandaag precies één jaar EN ik kreeg net te horen dat ik ben genomineerd voor de Vegan Awards 2019! Je kunt hier stemmen op The Vegan Effect. Dat waardeer ik enorm! Een mooi moment om terug te blikken en om je bij te praten wat mijn plannen zijn. Want die heb ik genoeg! Enn… om dit te vieren mag ik namens een paar favoriete merken producten weggeven.

Lang lang geleden…

… maakte ik de overstap om plantaardig te eten. Vier jaar geleden om precies te zijn. Een vegan challenge zorgde ervoor dat ik van alleseter cold turkey tofu overging naar veganist. Ik wilde dit graag delen en daarom hield ik tijdens de vegan challenge een online dagboek bij. Benieuwd hoe ik dit ervoer? Je leest hier week 1, week 2, week 3 en week 4 als kersverse vegan.

Het eerste halfjaar las niemand mijn blogs, behalve mijn moeder. Toch een beetje zonde dat ik voor lucht schreef dus ik raapte de moed bij elkaar en gooide Quirines.nl online. Doodeng vond ik het, maar tegelijkertijd kon ik niet wachten om mijn verhaal met meer mensen te delen. Door mijn blog Quirines te noemen, gaf ik mezelf de ruimte om te kiezen welke kant ik op wilde. Al snel werd duidelijk dat ik het allerliefst schreef over het veganisme en dat daarvoor ook de bezoekers kwamen. Het eerste anderhalf jaar werkte Quirines goed. Ik zag mijn bezoekersaantallen groeien, ik werd genomineerd voor de Vegan Awards en ik kreeg de eerste aanvragen binnen van bedrijven om met mij samen te werken. Hoe ontzettend tof is dat?!

ratatouille receptDit is het recept voor deze ratatouille 

Waarom The Vegan Effect?

Het werd tijd voor verandering. Een nieuwe website die voldoet aan mijn wensen, een frisse lay-out en een naam die weergeeft waar mijn blog over gaat. De zoektocht naar een nieuwe naam duurde vijf (!) maanden en ik had behoorlijk onderschat hoeveel tijd het kost om een website te maken. Toch ben ik nog steeds super blij met het eindresultaat en de naam.

The Vegan Effect heeft meerdere betekenissen. Ik merk namelijk hoeveel ‘effect’ deze manier van leven heeft. Niet alleen heeft dit een positieve impact op de dieren en het milieu, ook mijn leven is behoorlijk veranderd. Zeker in het begin was het wennen met vrienden & familie en nog steeds gaan veel gesprekken over de manier waarop ik leef. In het begin waren dat sceptische vragen, maar nu zijn het leuke, open gesprekken. Meestal dan. 😉

Daarnaast is The Vegan Effect geïnspireerd op The Butterfly Effect: kleine acties kunnen voor grote veranderingen zorgen. The Butterfly Effect legt uit dat een kleine verandering zich kan ontwikkelen tot een groot effect. Je kunt meer invloed uitoefenen dan je denkt. Ik merk om mij heen (nog steeds!) dat mensen vinden dat de overheid en grote bedrijven het voortouw moeten nemen. Daar ben ik het niet mee eens. Als individu heb je veel invloed, misschien niet alleen maar wel als je het met een groep doet. Als wij om andere dingen vragen, gaan de bedrijven mee en daarna (hopelijk) de overheid. Kijk maar om je heen. De laatste jaren zijn zoveel vegan producten in de schappen gekomen en steeds meer restaurants zetten vegan gerechten op de menukaart. Iedere dag zijn er veel momenten dat je een keuze kunt maken. De keuze waar jouw geld naar toe gaat en wat jij dus steunt.

Ik vind het een fijne en geruststellende gedachten dat je zelf dingen in de hand hebt. Met deze blog wil ik jou laten inzien dat alles helpt. Of je er nu voor kiest om één keer dag per week geen vlees te eten of dat je compleet vegan wordt. Kleine acties, vooral wanneer we dit samen doen, zorgen voor grote veranderingen. The Vegan Effect.

the vegan effect

Wat zijn mijn toekomstplannen?

Genoeg! Alleen heb ik een chronisch tekort aan tijd. Dit jaar is namelijk best hectisch. Er zijn een heleboel fijne dingen gaande, maar er zijn ook flinke dieptepunten geweest. Dit zorgde ervoor dat ik bepaalde keuzes moest maken, waardoor ik minder tijd heb voor mijn website. Dit had ik natuurlijk anders bedacht toen ik The Vegan Effect lanceerde, maar soms kan je even niet anders. Ik weet zeker dat het goed gaat komen.

Ik wil meer content maken en andere dingen opzetten om deze levensstijl te promoten. Mijn droom is om een eigen kledinglijn te ontwikkelen. Daarnaast wil ik meer spreken op events én het lijkt mij te gek om horeca te helpen om hun menukaart te veganizen. Afgelopen maand ben ik voor een restaurant en een hotel gevraagd om dit voor hen te doen en dat vond ik mega leuk. Je ziet het, genoeg ideeën en plannen. Mocht hier iets tussen zitten waarvan jij denkt: hé dat heb ik nodig of ik weet wie jou hierbij kan helpen, let me know! 🙂

Wie jarig is trakteert!

Daarom heb ik wat leuks bedacht. Om jou te bedanken voor het lezen van mijn artikelen, het achterlaten van berichtjes en de fijne support die ik krijg. Namens een paar van mijn favoriete merken mag ik toffe producten weggeven:

 • 3x Plantforce Synergy vegan proteïnepoeder (smaak naar keuze: naturel, chocola, vanille of blauwe bessen)
 • 1x Fairtrade Original pakket met negen producten (o.a. jackfruit, curry pasta’s en sojasaus)
 • 1x Het boek Ooit aten we dieren van Roanne van der Vorst

De eerste winactie komt zaterdag online. Meedoen is easy pease en je kunt je opgeven voor alle acties.

Thanks voor het volgen, lezen, reageren en liken op mijn blog en Instagram en Facebook. <3

(Visited 406 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Rosemarijn 17 september 2019 at 18:29

  Super leuk! Wat gaaf dat je al zo lang blogt en ik lees je blogs ook met veel plezier 🙂 Je blog staat in mijn ‘favorieten’lijst dus ik check regelmatig je site. Keep up the good work!

  Reply
 2. Pingback: Eiwitrijk ontbijt: açai bowl met vegan proteïnepoeder (+ WIN!) - The Vegan Effect

 3. Pingback: Groene curry met aubergine en gemarineerde tofu (+WIN Fairtrade Original pakket) - The Vegan Effect

 4. Pingback: Boeken en documentaires over veganisme (+WIN Ooit aten we dieren) - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *