Ratatouille met bulgur

Hoi! Daar ben ik weer met een nieuw, lekker recept; vegan ratatouille met bulgur. Ik maakte dit gerecht om een specifieke groente in het (oranje) zonnetje te zetten. Benieuwd om welke groente het gaat? Kijk snel verder.

Het gaat om de oranje paprika! De Oranje Paprikaverenging (ja die bestaat!) vroeg mij om een lekker, vegan recept te maken met, jawel, de oranje paprika. Nu grijp ik altijd naar de rode paprika, maar ook hierin is het leuk om te variëren. De oranje paprika is namelijk supergezond en bevat zeaxanthine en luteïne. Dit zijn belangrijke kleurstoffen die onze ogen nodig hebben ter bescherming van de schadelijke werking van UV-straling. En, wist je dat oranje paprika’s drie keer meer vitamine C bevatten dan sinaasappels en twee keer meer dan kiwi’s? Nee, dit wist ik ook niet. Redenen genoeg om te koken met de oranje paprika.

Wat heb je nodig voor 2 grote porties?

  • 2 oranje paprika’s
  • Aubergine
  • Courgette
  • 3 tomaten
  • Rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • Olijfolie
  • 100 ml rode wijn
  • Blikje tomatenpuree, 70 gram
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 tl chili (vlokken), net hoe pittig je het wilt
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • Verse basilicum
  • Zeezout, naar smaak
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 150 gram bulgur
  • Zwarte olijven, naar smaak
  • Kappertjes, naar smaak

Wat ga je doen?

  1. Begin met alle groenten te snijden. Ik deed dat in blokjes van 2 tot 4 cm.
  2. Plaats een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm wat olijfolie. Bak de ui voor een paar minuten tot het bruin begint te kleuren.
  3. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg dit toe samen met de aubergine. Zet het vuur wat lager en bak dit voor een minuut of vijf.
  4. Vervolgens voeg je de rode wijn en alle kruiden toe. Laat het staat voor vijf minuten.
  5. Voeg alle groenten toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat het geheel pruttelen voor twintig minuten. Roer af en toe door. De groenten moeten zacht zijn, maar niet kapot gekookt.
  6. Bereid ondertussen de bulgur. Kijk voor de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  7. Voeg aan het einde de tomatenpuree, de balsamico azijn, olijven en kappartjes toe aan de ratatouille.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de ratatouille met bulgur en verse basilicum.
  10. Eet smakelijk!

ratatouille

Lekker gerecht om vanavond te eten tijdens het WK Vrouwenvoetbal! De Oranje Leeuwinnen spelen tegen Canada. Ga jij kijken? En ga jij het recept maken? Laat het in de comments weten of natuurlijk via social media. Gebruik hiervoor de #theveganeffect of tagg @quirinesmit. Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook

Dit artikel is in samenwerking met de Oranje Paprikaverenging. Dit verandert echter niks aan mijn mening over het product. Lees hier meer over in mijn disclaimer

(Visited 203 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: The Vegan Effect bestaat één jaar! (en wie jarig is trakteert) - The Vegan Effect

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *