Eiwitrijk ontbijt: açai bowl met vegan proteïnepoeder

 ‘Waar haal je dan jouw eiwitten vandaan?’, dit is één van de meest gestelde vragen die ik krijg. Hoewel ik stiekem moet lachen om deze vraag, snap ik het wel. Dierlijke etenswaren staan gelijk aan proteïnen. We hebben dit zo geleerd en nog steeds denken veel mensen dat zij na het sporten een bak kwark of rijst met kip moeten eten. Als deze producten wegvallen, lijkt het alsof je een chronisch tekort aan eiwitten oploopt. Dit is niet het geval, maar ik let wel op dat ik genoeg binnenkrijg. Ik begin de dag graag met een eiwitrijk ontbijtje zoals deze açai bowl met vegan proteïnepoeder. En het leuke is, jij kunt deze proteïnepoeder winnen!

Benieuwd welke plantaardige producten veel eiwitten bevatten? Ik schreef daar eerder dit artikel over. Het is super makkelijk om aan (extra) eiwitten te komen. Ik voeg het namelijk tot aan mijn ontbijt. Zeker als ik intensief heb gesport, zorg ik ervoor dat ik extra proteïnen eet. Al daalt de temperatuur, ik ontbijt het liefst met een açai bowl. Je kunt eindeloos variëren met de toppings zoals fruit, noten(pasta’s), granola en superfoods. Dit is mijn favoriete recept:

Wat heb je nodig voor een bowl?

 • 1 pakje açai, zoals de açai van The Holy Berry
 • 1 schepje proteïnepoeder, ik gebruikte Plantforce Synergy Vanille
 • 1/2 banaan
 • 1/2 avocado, ik gebruikte bevroren avocado blokjes
 • 100 ml plantaardige melk, zoals ongezoete amandelmelk
 • Optioneel: handje spinazie of bevroren spinazie blokjes

Toppings:

 • 1/2 banaan, in plakjes
 • 1 el pindakaas of een andere notenpasta
 • Granola
 • Handje blauwe bessen
 • Chiazaad of andere superfoods

Wat ga je doen?

Meng de ingrediënten voor de açai bowl in een blender, schenk de açai in een kom en maak het af met de toppings. Makkelijker kan het niet toch?

Winactie Plantforce Syngery vegan proteïnepoeder

Een jaar geleden lanceerde ik The Vegan Effect. En dat mag gevierd worden! Daarom organiseer ik deze winactie met Plent. Mocht je mij langer volgen op mijn blog of Instagram, dan weet je dat ik vaak de vegan proteïnepoeder van Plantforce gebruik. Dit product heeft een goede structuur (niet zo korrelig), bevat een mix van rijsteiwit, erwteneiwit en hennepeiwit, heeft alle aminozuren in zich, smaakt lekker en het bevat geen kunstmatige zoetstoffen. Ik drink regelmatig een eiwitshake of ik verwerk het in een açai bowl.

Ik mag drie van jullie blij maken met een zak Plantforce Syngery proteïnepoeder van 400 gram. Je kunt kiezen uit de smaken chocola, vanille, naturel en blauwe bessen.

plantforce synergy

Hoe maak je kans? Verlopen

 • Volg The Vegan Effect en Plent op Instagram. Geen Insta? Volg ons dan op Facebook
 • Laat hieronder in de comments weten waarom jij extra eiwitten kunt gebruiken. Laat ook weten welke smaak jij graag wilt.

Gefeliciteerd Inez, Robin en Tessa! Jullie hebben inmiddels bericht gehad.

(Visited 1.982 times, 1 visits today)

12 Comments

 1. Rosemarijn 21 september 2019 at 07:47

  Gevolgd! Lijkt me super lekker, alhoewel ik niet zo dol ben op avocado (yes we do still exist..). Misschien proef ik het hierin niet :). Goede manier om eens uit te proberen, ben benieuwd!

  Ik kan in de aanloop van mijn halve marathontraining – denk ik – altijd wel wat extra eiwitten gebruiken. Die krijg ik nu uit kikkererwten, linzen, sojaproducten etc., maar soms is een afwisseling wel fijn,

  Reply
 2. Evy Troch 21 september 2019 at 08:09

  Ik volg ook. Eiwitten blijft maar link hier. Ik ben (nog) geen gebruiker van proteïnepoeders, vooral omdat er eentje in de kast staat die ik dan eigenlijk toch maar vies smaken vindt. Niet korrelig en toch zonder zoetstoffen, dat lijkt me wel wat. Ik ontbijt meestal met granola, wat sojayoghurt en veel fruit. Een schepje proteïnepoeder kan daar dan weer makkelijk bij toch?
  Zeker nu ik eiwitten voor twee binnen moet, stel ik me graag kandidaat. Vanille lijkt me een goede all rounder, maar ook voor blauwe bessen loop ik warm. Go proteins!

  Reply
 3. Robin 21 september 2019 at 08:19

  Gevolgd op FB, geen insta hier haha. Ik ben niet volledig vegan (wel vega) maar zou toch graag de overstap naar meer vegan of volledig vegan willen gaan maken. Ik gebruik nu nog Whey eiwitten na het sporten omdat ik nog geen goede vegan opties heb ontdekt helaas. Hopelijk is deze Plantforce degene die ik nodig heb! Ik ben echt heel benieuwd en zou graag winnen!

  Reply
 4. Inez 21 september 2019 at 08:20

  Waarom ik extra eiwit nodig heb? Omdat ik 2/3 in de week hardloop. Voor het herstel zeg maar. Graag de blauwe bessen✌?

  Reply
 5. Anne 21 september 2019 at 08:50

  Ik sport 5x per week, dus neem altijd wat extra eiwitten in mijn ontbijt. Sinds ik Plantforce een keer gebruikt heb, wil ik eigenlijk niet anders meer. De smaak is super, zeker vanille ? Dit mooie pakket komt dus als geroepen!

  Reply
 6. Roosmarijn de Groot 21 september 2019 at 14:19

  Ik zou ook heel graag de Plantforce Synergy willen proberen! Het is me nog niet gelukt een betaalbare, lekkere, niet chemisch-smakende of chalky eiwitpoeder te vinden (en heb al veeel geprobeerd). Ik gebruik eiwitpoeder vaak voor goed herstel na mijn crossfittrainingen (in smoothiebowls, door overnight oats of een shake). Naturel lijkt me geweldig, dan kan ik smaken die ik wil toevoegen!

  Reply
  1. Kaya Sodderland 22 september 2019 at 09:52

   Ik zou heel graag de eiwitpoeder gebruiken voor na het boksen en hardlopen. Met de chocolade smaak kan ik bijvoorbeeld heerlijke vegan chocolate pancakes maken?

   Reply
 7. Tess 22 september 2019 at 12:12

  Ik volg jullie beide al een tijdje ? en ik kan wel wat extra eiwitten gebruiken om mijn spierkracht opnieuw op te bouwen na een zware terugval in mijn strijd tegen mijn eetstoornis ?
  De smaak naturel zou ik dan graag willen winnen om door bijvoorbeeld door dit acai recept te doen of door mijn havermout ontbijt.
  Ik hoop zo dat ik dit kan winnen zo kan ik makkelijker en ‘ongemerkt’ toch meer eiwitten en energie binnenkrijgen en uitgaan van een beter en misschien wel sneller herstel! Dat zou helemaal fijn zijn!

  Reply
 8. Kelly 22 september 2019 at 12:34

  Ik ben begonnen met kracht training en ik woon in Lissabon waar ik nog geen lekkere eiwit poeder heb gevonden. Deze zou perfect zijn in de smaak chocolade om me te helpen extra eiwitten binnen te krijgen na het sporten?

  Reply
 9. Carlijn 23 september 2019 at 04:38

  Leuk! Jouw volgde ik al, nu ook Plent. Ik zou graag willen winnen omdat ik eiwitpoeder wil proberen om op gewicht te blijven! Deze klinkt heel lekker 🙂 Ik hou van naturel. Liefs!

  Reply
 10. Sophie Schraven 23 september 2019 at 05:47

  Jaaa, dit wil ik winnen! Ben momenteel in Japan en dat is best wel een aanslag op mijn lijf. Ik kijk echt uit naar terug te zijn in Amsterdam, zodat ik weer vegan kan eten en weer flink aan de slag kan gaan in de sportschool. Ben nog opzoek naar goede proteïnepoeder dus deze winactie komt als geroepen. Vanille zou héérlijk zijn!

  Reply
 11. Danique 24 september 2019 at 19:35

  Die bowl ziet er heerlijk uit! Zou zelf niet zo snel aan avocado denken om er door heen te doen, maar goed idee.
  Gek he dat mensen nog steeds denken dat je voor je eiwitten vlees nodig hebt.
  Toen ik graag wilde aankomen had ik volgens de diëtiste een eiwittekort. Wat ik echt niet heb en wat volgens mij ook niet kan bleek later. Op sommige momenten is het toch fijn om wat extra eiwitten binnen te krijgen, bijvoorbeeld na het sporten. Doe nu steeds meer lesjes in de sportschool en crossfit en merk dat ik daar goed voor moet eten. Ik heb ooit één keer eiwitpoeder naturel geprobeerd wat ik helemaal niet lekker vond, ben heel benieuwd hoe deze is. Ik zou dan voor de smaak Vanille gaan. Lijkt me heerlijk in een smoothie of de sojayoghurt. Blauwe bessen zal ook goed matchen denk ik.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *