Over TVE

over Quirine

Wie ben ik?

Lastig om in een paar zinnen te vertellen, maar we gaan het proberen. Ik ben Quirine, 29 jaar en oprichtster van TheVeganEffect.nl. Ik woon in Amsterdam, samen met mijn vriend & kat. Dagelijks ben ik bezig met plantaardige voeding, (online) communicatie en schrijven, heel veel schrijven. Nu zit ik (gelukkig) niet altijd achter mijn laptop. Zo sta ik regelmatig in de sportschool, lig ik op een yogamat of dans ik de hele nacht in een club. Ik hou ervan om nieuwe eettentjes te ontdekken of ik zoek naar mooie, diervriendelijke kleding. Al mijn hobby’s en passies komen samen op mijn website.

Waarom vegan?

Sinds 2015 ben ik vegan en nog altijd is dit de meest gestelde vraag. Logisch ook, want vroeger vond ik veganisten extreem en ik kon mij geen leven zonder kaas voorstellen. Dus, waarom heb ik ervoor gekozen om alles om te gooien? Daar kan ik kort over zijn: voor de dieren. Simpel als dat. Katten, apen, varkens en luiaards, voor mij zit hier geen verschil in. Waarom is het ene dier een huisdier en waarom wordt het andere dier gebruikt voor de bio-industrie? Door mezelf deze vraag te stellen, was het een logische stap om geen dierlijke producten meer te consumeren.

En ik voel mij hier hartstikke goed bij. Ik draag niet meer bij aan het dierenleed, ik eet gevarieerder, lekkerder en gezonder dan voorheen, mijn huid heeft een glow gekregen, ik heb geen opgezette buik meer na het eten en brandend maagzuur is verleden tijd. Deze positieve effecten moest ik met de rest van de wereld delen.

Over The Vegan Effect

Daarom is The Vegan Effect ontstaan. Een persoonlijke blog waar alles draait om de vegan lifestyle. Dit gaat verder dan alleen plantaardige voeding. Deze levensstijl heeft ook invloed op de kleding die je draagt, de cosmetica die je gebruikt en waar je uiteten gaat. Ook wat meer lastigere dingen komen aanbod: hoe kom je de kerstdagen door en hoe blijf je als veganist gemotiveerd? Want eerlijk is eerlijk, het is niet altijd even makkelijk. Deze blog is voor iedereen bedoelt: of je nu een doorgewinterde vegan bent, af en toe vlees eet of gewoon wat meer wilt weten.

Ik heb voor de naam The Vegan Effect gekozen omdat ik heb gemerkt hoeveel ‘effect’ deze manier van leven heeft. Niet alleen betekent dit verandering voor de dieren en het milieu, ook op mijn leven heeft het impact. The Vegan Effect is geïnspireerd op The Butterfly Effect: kleine acties kunnen voor grote veranderingen zorgen.

De vleugelslag van een vlinder in Brazilië zou maanden later een orkaan in Texas kunnen veroorzaken. Met deze bewering werd de Amerikaanse wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz in 1961 bekend. Dit is een metafoor, want wetenschappelijk gezien kan dit niet. Toch vind ik deze uitspraak heel mooi, want je kunt dit iedere dag toepassen. Het ‘vlindereffect’ legt uit dat een kleine verandering of onregelmatigheid zich kan ontwikkelen tot een groot effect. Dit is vooral in ‘chaotische systemen’, zoals het weer, de beurs of in het dagelijks leven.

Je kunt meer invloed uitoefenen dan je denkt. Ik merk om mij heen dat snel de vinger werd gewezen naar de overheid en grote bedrijven; zij moeten als eerste veranderen. Daar ben ik het niet mee eens. Als persoon heb je veel invloed, misschien niet alleen maar wel als je het met een groep doet. Als wij om andere dingen vragen, gaan bedrijven mee en daarna -hopelijk- de overheid. Iedere dag zijn er veel momenten dat jij een keuze kunt maken. Jij beslist waar jouw geld naartoe gaat en wat jij dus steunt.

Met deze visie heb ik The Vegan Effect bedacht. Het is een geruststellende gedachte dat je zelf dingen in de hand hebt. Soms kun je het gevoel hebben dat jouw acties een druppel op de gloeiende plaat zijn of omdat dit tegen jou wordt gezegd. Met deze blog wil ik jou laten inzien dat alles helpt. Of je er nu voor kiest om één keer per week geen vlees eten of dat jij all the way gaat en vegan wordt. Kleine acties, zeker wanneer we dit samen doen, zorgen voor grote veranderingen. The Vegan Effect.

VOLG MIJ OP:

(Visited 1.507 times, 5 visits today)