Over TVE

Wie ben ik?

Hoi, welkom op mijn blog! Ik ben Quirine Smit, 30 jaar en oprichtster van The Vegan Effect. Ik ben opgegroeid in Heiloo, maar ik woon al heel wat jaar in Amsterdam. Samen met mijn twee grote liefdes: Joppe en Felix (mijn kat). Naast mijn blog en social media kanalen werk ik voor HelloFresh als Content Growth & Influencer Marketing Manager (ja, een hele mond vol). Dit betekent dus dat ik dagelijks bezig ben met (plantaardige) voeding, online communicatie en schrijven, heel veel schrijven.

Nu zit ik -gelukkig- niet 24/7 achter mijn laptop. Hoewel The Vegan Effect mijn grootste passie is, houd ik ook enorm van sport. Hardlopen, krachttraining, yoga, kickboksen… Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Verder ben ik een planten freak en sinds kort heb ik een moestuin op mijn balkon. Ik probeer wekelijks nieuwe recepten uit, ontdek graag vegan eettentjes of ik ben op zoek naar mooie, duurzame kleding en cruelty free verzorgingsproducten.

Waarom vegan?

Sinds 2015 ben ik vegan en nog altijd is dit de meest gestelde vraag. Logisch ook, want vroeger vond ik veganisten extreem en ik kon mij geen leven zonder kaas voorstellen. Dus, waarom heb ik ervoor gekozen om alles om te gooien? Daar kan ik kort over zijn: voor de dieren. Simpel als dat. Katten, apen, varkens en luiaards, voor mij zit hier geen verschil in. Waarom is het ene dier een huisdier en waarom wordt het andere dier gebruikt voor de bio-industrie? Door mezelf deze vraag te stellen, was het een logische stap om geen dierlijke producten meer te consumeren.

En ik voel mij hier hartstikke goed bij. Ik draag niet meer bij aan het dierenleed, ik eet gevarieerder, lekkerder en gezonder dan voorheen, mijn huid heeft een glow gekregen, ik heb geen opgezette buik meer na het eten en brandend maagzuur is verleden tijd. Deze positieve effecten moest ik met de rest van de wereld delen.

Over The Vegan Effect

Daarom is The Vegan Effect ontstaan. Een persoonlijke blog waar alles draait om deze vegan levensstijl. Dit gaat verder dan alleen plantaardige voeding en heeft ook invloed op de kleding die je draagt, de cosmetica die je gebruikt en waar je uiteten gaat. Ook de sociale aspecten komen aanbod op mijn platform: hoe kom je de feestdagen door met familie en hoe blijf je als vegan gemotiveerd? Eerlijk is eerlijk, het is niet altijd even makkelijk en nog steeds leer ik heel veel bij. Deze blog is voor iedereen bedoelt: of je een doorgewinterde vegan bent, af en toe vlees eet of gewoon wat meer wilt weten. Welkom!

De naam The Vegan Effect is ontstaan omdat ik merk hoeveel ‘effect’ deze manier van leven heeft. Niet alleen betekent dit verandering voor de dieren en het milieu, ook op mijn leven heeft het impact. The Vegan Effect is geïnspireerd op The Butterfly Effect: kleine acties kunnen voor grote veranderingen zorgen.

De vleugelslag van een vlinder in Brazilië zou maanden later een orkaan in Texas kunnen veroorzaken. Met deze bewering werd de Amerikaanse wiskundige en meteoroloog Edward Lorenz in 1961 bekend. Dit is een metafoor, want wetenschappelijk gezien kan dit niet. Toch vind ik deze uitspraak heel mooi, want je kunt dit iedere dag toepassen. Het ‘vlindereffect’ legt uit dat een kleine verandering of onregelmatigheid zich kan ontwikkelen tot een groot effect. Dit is vooral in ‘chaotische systemen’, zoals het weer, de beurs of in het dagelijks leven.

Je kunt meer invloed uitoefenen dan je denkt. Ik merk om mij heen dat snel de vinger wordt gewezen naar de overheid en grote bedrijven; zij moeten als eerste veranderen. Daar ben ik het niet mee eens. Als persoon heb je veel invloed, misschien niet alleen maar wel als je het samen doet. Als ‘wij’ om andere dingen vragen, gaan bedrijven mee en daarna -hopelijk- de overheid. Dagelijks zijn er veel momenten waarop jij een keuze maakt. Jij beslist waar jouw geld naartoe gaat en wat jij dus steunt.

Met deze visie heb ik The Vegan Effect bedacht. Het is een geruststellende gedachte dat je zelf dingen in de hand hebt. Soms kun je het gevoel hebben dat jouw acties een druppel op de gloeiende plaat zijn of omdat dit tegen jou wordt gezegd. Met dit platform wil ik jou laten inzien dat alles helpt. Of je er nu voor kiest om één keer per week geen vlees eten of dat jij all the way gaat en vegan wordt. Kleine acties, zeker wanneer we dit samen doen, zorgen voor grote veranderingen. The Vegan Effect.

VOLG MIJ OP:

(Visited 4.045 times, 1 visits today)