Vegan Post #17 roze muisjes, chocolade-ijs & kookboeken

Ik heb de Vegan Post rubriek een beetje laten versloffen. Reden: mijn zwangerschap. Daarom is deze editie wel bomvol met allemaal nieuwe, vegan ontdekkingen. Wat dacht je van vegan roze muisjes en chocolade-ijs? Maar ook nieuwe vegan kookboeken, natuurlijke zonnebrand en een eivervanger. Enjoy!

roze muisjes, vegan bakery

Ik begin met een pakketje waar ik zo blij van word. Nadat ik aankondigde dat wij een meisje verwachten, kreeg ik deze roze muisjes opgestuurd van Mister WoodRope Vegan Bakery. Roze muisjes zijn normaal gesproken niet vegan (iets met geplette luizen), dus kunnen wij tóch een beschuitje (of een kokosmakroon) eten met roze muisjes. Je bestelt de producten via hun webshop.

Ik kreeg twee glazen van Libbey x Rebottled. Libbey is een bekend glasmerk en zij werken nu samen met Rebottled, een sociale onderneming. Deze glazen zijn gerecyled en worden gemaakt van gebruikte wijnflessen. Je vindt de glazen bij Gall & Gall en De Bijenkorf.

moringa supplementen

Van Yamba Health kreeg ik Moringa capsules opgestuurd. Ik heb deze nog niet gebruikt, omdat dit niet kan tijdens een zwangerschap (waarom precies weet ik niet). Moringa is een plant dat veel vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels bevat. Dit supplement is verkrijgbaar in capsules en poedervorm, beide €18,40.

vegan kookboek sanne vogel

Sanne Vogel heeft haar eerste kookboek gelanceerd: De Vier Seizoenen Van Vogel. Het boek focust zich op plantaardige, lokale en seizoensgebonden recepten. Naast dat er 80 (!) waanzinnige recepten in staan die allesbehalve standaard zijn, deelt ze ook verhalen en de tips waar je de lekkerste producten kunt scoren. €32,00

vegan kookboek vegan summer

Nog een kookboek: Vegan Summer van Milou van der Will. Dit kookboek bevat lekkere recepten voor de bbq: van smakelijke bijgerechten tot sappige burgers en van sausjes tot desserts. €14,95

love beets

Love Beets lanceert Bietje Erbij: zoetzure of zoetzuur-pittige ingemaakte bietjes. Lekker om te snacken of door een (couscous)salade. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk vrij weinig biet eet, terwijl het super lekker is. Je vindt dit producten voor €1,99 bij Ekoplaza, Marqt en Plus.

gember shot

Ik ben gek op gember. Daarom hoefde ik niet lang na te denken toen HOLYSHOTDRINKS vroeg of ze hun gembershots mochten opsturen. Ik kreeg twee varianten: Ginger & Lemon en Gember, Kurkuma & Ananas. De laatste variant vond ik veel te zoet, maar Ginger & Lemon was on fire. Ik kan geen verkooppunten vinden, maar volgens mij heb ik dit bij Marqt gezien.

tony chocolonely

Tony Chocolonely lanceert een nieuwe, vegan smaak: Puur 51% met chocokoek en citroenkaramel. Persoonlijk had er van mij iets meer chocokoek en citroenkaramel in de reep gemogen, maar alsnog erg lekker!

natuurlijke zonnebrand

Ik gebruik al een tijdje de deo van The Lekker Company. Zij hebben nu een zonnebrand gelanceerd. Natuurlijke zonnebrand (dat is beter voor de zee en de dieren) en zonder plastic verpakking. €19,95

eivervanger

Naar dit product van Crackd was ik heel benieuwd. Vooralsnog is het alleen in de UK verkrijgbaar, maar daar komt hopelijk snel verandering in. Het is een eivervanger en dat vind ik ideaal. Zeker als het aankomt op baksels en quiches. Ik heb dit geprobeerd als vervanger in mijn bananenbrood en pannenkoeken en het werkt super goed (het wordt er lekker fluffy van).

VFC kwam langs met een pakket vol met vegan fried chicken. Dit merk is net gelanceerd in Nederland (ik kan alleen geen verkooppunten vinden). Ik moet eerlijk zeggen dat de grote kipschnitzels niet helemaal mijn smaak zijn. Iets te dik en smaakt niet echt naar kip. De kleine bites heb ik nog niet getest, maar als ik hun Instagram moet geloven ziet dit er veelbelovend uit.

Origins stuurde deze dagcrème op. Ik kende dit merk nog niet en ik vind het altijd leuk om nieuwe merken en producten te proberen. Het ruikt lekker fris door de gember (soms prikt het een beetje op mijn huid) en het trekt snel in. €26,95

De kombucha van Batu is nu verkrijgbaar in blik in de smaken Lime & Mint, Ginger & Lemon en Passievrucht & Hop. Prijs per blikje is €2,29 en je bestelt het via hun webshop.

Al jaren ben ik groot fan van Naïf. Erg leuk om nu hun mom-lijn te proberen. Op dit moment gebruik ik de olie en ik vind het een fijn product: het trekt snel in, ruikt heerlijk (geen overheersende geur) en je brengt het aan met een handig pipetje. Ohh en die baby producten dan.. Ik kan niet wachten om dit te gebruiken! Je vindt de producten in hun webshop en bij Etos.

Van Rude Health kreeg ik dit leuke pakket om zelf bubble tea te maken. Dit drankje is opeens zo populair! Top dat je het nu ook vegan kunt maken met de plantaardige melken. Je koopt dit bij o.a. Ekoplaza en Marqt.

Van Soilmates kreeg ik deze fles avocado-olie opgestuurd. De olie wordt gemaakt van avocado’s die normaal gesproken op de vuilnisbelt belanden omdat ze te ‘lelijk’ zijn voor de verkoop. Ik gebruik de olie nu een paar weken en het bevat goed! Een fles kost €7,49 en vind je o.a. bij Picnic, Albert Heijn en hun webshop.

Nice lanceert een vegan roomijsje: vegan choco hazelnut. En die is goehoed! Ook de overige ijsjes vind ik altijd top. Het zijn natuurlijke ijsjes zonder gekke toevoegingen en onnodige suikers. Je vindt de ijsjes o.a. bij Crisp, Picnic en veel horecazaken.

Dit was ‘m dan! Ik ben benieuwd wat je van de producten vindt. Ken jij sommige merken/producten al? Via mijn Instagram houd ik je als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontdekkingen. Leuk als je me volgt!

(Visited 1.892 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *