Vegan ontbijt: boekweit met appel & notenpasta

Ik houd ervan om mijn vegan ontbijt af te wisselen. Lekker en gezond. Het is belangrijk om gevarieerd te eten. Op dit moment zit ik in de boekweit fase. Boekweit met appel en notenpasta is super lekker en staat snel op tafel.

Boekweit heb ik sinds kort ontdekt. Ik eet al jaren havermout en ik zocht een lekker alternatief hiervoor. Boekweit heb ik (nog) niet gevonden in de reguliere supermarkt, maar ik kocht dit bij Ekoplaza. Inspiratie voor meer vegan ontbijt recepten? Je vindt dat hier.

Ik vind de combinatie boekweit met appel erg geslaagd. Maar je kunt het zeker afwisselen met ander fruit. Wat dacht je van aardbeien, blauwe bessen en mango?

vegan ontbijt boekweit

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

 • 60 gram boekweit
 • Plantaardige melk, kokosmelk past hier goed bij
 • 1 tl speculaaskruiden
 • Banaan
 • 1/2 appel, in blokjes
 • 1 el notenpasta

Zo maak je het:

 1. Bereid dit een avond te van voren. Pak een gezellig potje of glas en meng de volgende ingrediënten: boekweit, plantaardige melk (schenk dit in het glas en zorg ervoor dat de boekweit onder de melk ligt) en speculaaskruiden. Even roeren en je zet dit in de koelkast.
 2. Pak een blender en schenk de boekweit met de melk en de banaan in een blender. Meng dit tot een glad geheel.
 3. Schenk het boekweit mengsel terug in het glas.
 4. Maak het af met de gesneden appel en notenpasta.
 5. Eet smakelijk!
Boekweit met appel
boekweit met appel

Eet jij (wel eens) boekweit? Ik ben benieuwd wat je van dit ontbijt vindt. Dagelijks houd je via mijn Instagram op de hoogte wat ik zoal eet. Leuk als je me volgt!

(Visited 1.197 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Lotte 28 juni 2021 at 12:20

  Vroegeren aten wij nog wel eens boekweitgrutten pap met een flinke klodder roomboter en stroop of bruine basterdsuiker. Heerlijk! Zelf eet ik het af en toe nog steeds. Ik ga deze variant ook zeker een keer proberen. 🙂
  Ook een aanrader, pannenkoekjes van boekweitmeel.

  Reply
 2. Annemarie 13 juli 2021 at 00:47

  Ik eet vaak boekweitkorrels, gekookt als pap. Vind juist de structuur zo lekker.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *