Vegan eetdagboek #3 – wat eet ik in een quarantine week?

Dit vegan eetdagboek is anders dan normaal omdat ik 24/7 thuis ben. We zitten natuurlijk in quarantine en dat betekent geen etentjes met vrienden, ik lunch niet op kantoor en ik bezoek geen restaurants meer. Daar staat tegenover dat ik deze tijd gebruik om nieuwe gerechten te proberen en om uitgebreid te koken. Ik betrap mezelf erop dat ik van eetmoment naar eetmoment leef. Wie heeft daar nog meer ‘last’ van? :’) Dit is mijn vegan eetdagboek van afgelopen week.

Nu de sportscholen gesloten zijn én ik niet meer hoef te fietsen naar mijn werk, probeer ik iedere dag te sporten. Ik varieer tussen oefeningen thuis, yoga of hardlopen. Hier begin ik de dag mee, zodat ik met een betere focus aan het werk ga. Verdeeld over de hele dag drink ik zo’n twee liter water, thee en twee koffie. Ik drink wel vaker een wijntje ben ik achtergekomen. Oeps, maar daar staat tegenover dat ik, over het algemeen, gezond eet. Tijd voor het vegan eetdagboek:

Maandag

Ontbijt (08:30)

Joppe maakt deze prachtige acai bowl met 101 toppings zoals banaan, aardbei, muesli, pindakaas, cacao nibs en kokosrasp. Mijn favoriete ontbijt nu het warmer is. Dit is het recept. Ik drink hierbij een gember thee en een cappuccino met melk van Oatly.

vegan eetdagboek

Lunch (13:00)

Ik eet een afbakbroodje met hummus en tapenade, avocado en sriracha. Ik drink een kop thee en een cappuccino.

vegan eetdagboek lunch

Tussendoor (16:30)

Ik neem een kom soep dat lijkt op dit courgette-broccolli soep recept. Alleen hebben we nog een rode punt paprika en een zoete aardappel toegevoegd. Ik dip een broodje in de soep.

Diner (20:00)

Tijd voor het avondeten; spaghetti. De saus zit vol met verstopte groenten: bloemkool, wortel, champignons, ui en natuurlijk tomaten. Verder zitten er ook zongedroogde tomaten, edelgistvlokken en Italiaanse kruiden in. Ik probeer voor het eerst de verse vegan gehakt van de Lidl, die ook door de saus zit. Erg lekker!

vegan eetdagboek

Snack (22:00)

Ik eet een bakje sojayoghurt Mild & Creamy van Alpro met muesli en aardbeien.

Dinsdag

Ontbijt part 1 (08:00)

Ik drink een smoothie van kokosmelk, banaan, bevroren mango-blokjes, spinazie, gember en maca poeder. Hierbij drink ik een gember-citroen thee en een cappuccino met havermelk van Oatly (dit is de enige havermelk die ik drink in mijn koffie).

Ontbijt part 2 (10:30)

Als je denkt dat ik teer op een smoothie… natuurlijk niet! Ik eet een lekkere kom havermout gemaakt van kokosmelk, banaan en rood fruit.

vegan eetdagboek

Lunch (12:30)

Ik zit op dit moment in mijn tosti-fase en ik maak er één met tapenade, Violife kaas en dip dit in chilisaus. Daarbij eet ik een kom soep die nog over was van gister. De lunch sluit ik af met een zwarte koffie.

vegan eetdagboek

Tussendoor (15:30)

Ik eet twee crackers met hummus, avocado en sriracha.

Avondeten (19:30)

Dit gerecht noem ik de ‘improvisatie-bowl’, omdat ongeveer alles was uitverkocht in de supermarkt dat ik graag wilde hebben. Ter plekke bedacht ik dit gerecht: kikkererwten uit de oven met wat sesamolie en chilipoeder, gewokte bloemkool en spruitjes, bulgur, rauwe paprika, een dressing van tahin, citroen, water en agavesiroop en peterselie. Voor herhaling vatbaar!

vegan eetdagboek

Toetje (21:00)

Niet handig om met trek de supermarkt in te gaan, want ik kwam terug met een pot Danio stracciatella yoghurt. Zoals je misschien inmiddels weet, heeft Albert Heijn hun plantaardige zuivelschap ENORM uitgebreid en deze parel stond ertussen. Lekker, maar wel zoet.

Woensdag

Ontbijt (08:30)

Ik begin de dag met havermout naar dit recept. Ik drink een gember thee en een zwarte koffie.

havermout ontbijt

Tussendoor (11:30)

Tijd voor een cappuccino.

Lunch (13:30)

Eén van de dingen die ik nu doe omdat ik tijd heb: hummus maken! Smaakt echt zoveel beter als je het zelf maakt. Ik heb het recept geperfectioneerd en je leest hier hoe je de beste hummus ooit maakt. We maken er een feestje van met Turks brood, falafel, hummus en avocado.

homemade hummus recept

Tussendoor (18:00)

Ik eet een paar crackers met deze zelfgemaakte humus, een kommetje soep en ik drink twee glazen rode wijn. Waarom ook niet?

vegan eetdagboek

Diner (20:00)

We hadden nog pasta over van dinsdag, dus dat eten we vanavond. Ik eet daarna nog een paar happen Danio (de pot was bijna leeg) en een handje druiven.

Donderdag

Ontbijt (08:30)

Dit ontbijtje smaakt als een toetje: een smoothie van cacao-pindakaas-banaan, spinazie en havermout. Verder drink ik de gebruikelijke thee en ik sluit af met een cappuccino.

vegan eetdagboek

Lunch (13:00)

Ik maak een tosti met hummus, avocado en chilisaus en neem daarna nog een cracker met hummus en avocado. Ik drink een kop thee.

Tussendoor (15:30)

Een bakje sojayoghurt ongezoet van Alpro met een handje blauwe bessen en druiven.

Tussendoor (17:30)

De homemade hummus is té verleidelijk en ik smeer een paar crackers hiermee.

Diner (20:00)

Joppe maakt de lekkerste Indische curry (zonder pakjes en zakjes) met o.a. linzen en spinazie. Ik deel binnenkort het recept op mijn blog. Hierbij eten we naanbrood en crème fraiche van Oatly. De fles van gister ‘moet’ op, dus we drinken allebei één glas.

vegan eetdagboek

Snack (21:30)

Ik eet een paar stukjes pure chocolade met amandel en kokos

Vrijdag

Ontbijt (09:00)

Grote kom havermout met havermelk, speculaaskruiden en rood fruit. Hierbij drink ik een kop thee en een zwarte koffie.

Lunch (13:00)

Ik bak een Turks brood af in de oven en ik maak scrambled tofu. Ik beleg het brood met de scrambled tofu, avocado en sriracha.

scrambled tofu

Tussendoor (16:00)

Een smoothie van banaan, bevroren mango, kokosmelk en een schepje eiwit poeder en twee crackers met hummus.

Diner (20:00)

Joppe en ik gaan bij een vriendin eten en er wordt heerijk voor ons gekookt. Als voorgerecht krijgen we stokbrood met zelfgemaakte hummus, zelfgemaakte baba ganoush en olijven. Het hoofdgerecht zijn verschillende gerechten: zoete aardappel uit de oven met granaatappelpitjes, aubergine uit de oven met parelcouscous, aardappeltjes uit de oven met pesto en pijnboompitten en een geroosterde bloemkool met tahin. Als dessert krijgen we ijs met kokosrasp em rode bessen. Zo ontzettend lekker! Ik drink iets te veel en van alles door elkaar: prosecco, paar glazen rode wijn en twee glazen amaretto.

vegan eetdagboek

Zaterdag

Ontbijt (11:30)

Een beetje brak.. We slapen uit en Joppe haalt ontbijt. Hij komt terug met o.a. een vegan satébroodje van de Vegetarische Slager.

Ontbijt (13:00)

Hierna maak ik een kommetje haveryoghurt met muesli, aardbei en banaan voor ons. We drinken thee en koffie.

vegan eetdagboek

Lunch (15:00)

Kater = over want er staan pannenkoeken op het menu. Ik eet er twee: met kaas & stroop en met appel, aardbei & stroop. Dit is het recept voor vegan pannenkoeken.

vegan pannenkoeken

Snack (17:00)

Het is prachtig weer en samen met een vriend zitten we op een bankje buiten (op afstand natuurlijk), ik drink twee biertjes en neem wat chips.

Diner (20:00)

Asperges zijn in het seizoen en Joppe schotelt mij dit gerecht voor: geroosterde asperges, gebakken pastinaak aardappeltjes uit de oven met een saus van o.a. boerenkool. Hierbij eten we een vegan kipschnitzel.

vegan eetdagboek

Zondag

Ontbijt (10:30)

Ik heb nog scrambled tofu over van mijn lunch van vrijdag en dat is genoeg voor het ontbijt. Ik eet twee broodjes hiermee met avocado en sriracha. Daarbij drink ik een kop gemberthee en een cappuccino.

vegan eetdagboek lunch

Lunch (14:00)

Deze bowl is gemaakt van pitaya (of dragon fruit), afkomstig van The Holy Berry, en ik versier het met verschillende toppings: aardbei, banaan, muesli, kokosrasp en pindakaas.

vegan eetdagboek lunch

Snack (16:00)

Ik eet een paar handjes druiven en drink twee glazen witte wijn.

Diner (20:00)

Wij halen een kant-en-klare pizzadeeg en beleggen dit met broccoli, artisjok, gegrilde paprika en kaas. Perfecte afsluiter van de week!

vegan pizza

Dit was ‘m dan, mijn vegan eetdagboek tijdens deze quarantaine periode. Leuk om meer tijd te nemen voor het eten en ik kijk terug op een smaakvolle week 🙂 Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt en of ik vaker een vegan eetdagboek moet delen. Via mijn Instagram deel ik als eerste de gerechten die ik naar binnenschuif. 

(Visited 1.652 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: Vegan burger met guacamole, gegrilde groenten & mango - The Vegan Effect

  2. Pingback: Vegan Vietnamese pho - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *