Vegan burger met guacamole, gegrilde groenten & mango

Ongelofelijk, een vegan burger is my guilty pleasure maar ik heb nog NOOIT een recept gedeeld op mijn blog. Terwijl toch regelmatig een goede, vegan burger naar binnenschuif. Tijd voor verandering, want deze variant is té lekker om niet te delen. Smeuïg door de guacamole, fris door de mango en pittig door de sriracha. On the side gebakken aardappeltjes en een witlof salade. Wat wil je nog meer?

vegan burger

Wat heb je nodig voor twee vegan burgers?

  • Vegan burgers, ik probeer steeds verschillende uit (dit zijn oesterzwamburgers van AH)
  • Twee broodjes
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • Rode ui
  • 1/2 mango
  • Avocado
  • Limoen
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Sriracha of chilisaus
  • Olijfolie

Voor erbij

  • Aardappeltjes, om te bakken
  • Witlof
  • Ruccola
  • Appel
  • Tomaatjes
  • Pijnboompitten, geroosterd
  • Balsamico siroop
  • Mayonaise
  • Ketchup

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken. Snijd de ui in fijne ringetjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en aubergine voor een paar minuten. Keer regelmatig om.
  4. Bekleed de bakplaat met een laag bakpapier en leg de courgette en aubergine erop. Schuif dit in de oven voor 7-10 minuten.
  5. Pak een koekenpan en verhit wat olie. Bak de burgers zoals aangegeven op de verpakking. Bak daarnaast de uienringen (dit kan in dezelfde pan).
  6. Tegelijkertijd kunnen ook de aardappeltjes gebakken worden. Ik ging voor voorgesneden aardappels.
  7. Maak de guacamole door een avocado te prakken met een vork. Voeg wat limoensap, zeezout en zwarte peper toe.
  8. Snijd de mango in reepjes.
  9. Tijd voor de salade. Snijd de witlof fijn en de appel en tomaten in partjes. Pak een schaal en voeg de ingrediënten van de salade samen: witlof, rucola, appel, tomaatjes, pijnboompitten en maak af met wat balsamico siroop.
  10.  Je kunt nu het broodje gaan bouwen: snijd de broodjes open en smeer als eerste een lekkere laag vegan mayonaise erop. Gevolgd door de guacamole. Plaats de burger erop en daarna de plakken aubergine en courgette, rode ui en mango partjes. Maak af met sriracha.
  11. Serveer de burger met de aardappeltjes, ketchup en de witlof salade. Eet smakelijk!

vegan burger mango

vegan burger the vegan effectHappy me

Ben jij ook zo’n vegan burger fan? Wat zijn jouw favoriete toppings? Ik ben benieuwd! Via mijn Instagram laat ik als eerste altijd zien wat ik eet. Of lees dit vegan eetdagboek voor meer food inspiratie. 

(Visited 1.200 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *