Mr. Blou I Love You – voor de lekkerste falafel

Dit warme weer vraagt om frisse, gezonde maaltijden. Zeker wanneer je onderweg bent naar het park of gewoon geen zin hebt om te koken, is dit een leuke tip: Mr. Blou I Love You. In dit kraampje staat een voormalig Michelin-ster chef de lekkerste falafel wraps te maken.

Mr. Blou I Love You

Faycal Souid, beter bekend als Mr. Blou, werkt met veel plezier in z’n kiosk. Om de haverklap komen mensen langs om een wrap te halen of om gewoon even een praatje te maken. Mr. Blou kookte voor sterrenrestaurants als Bridges* en Okura**. Niet verkeerd, maar hij miste het contact met de mensen en hij vindt dat goed eten voor iedereen beschikbaar moet zijn. Daarom opende hij in oktober 2017 zijn eigen kraampje op de Elandsgracht in Amsterdam.

Mr. Blou I Love You kiosk

Mr. Blou I Love You salad bar

Vegan streetfood

Op uitnodiging mocht ik komen eten bij Mr. Blou. Ik kreeg z’n specialiteit: de falafel wrap met avocado. Ik heb al heel veel falafel gegeten in mijn leven, maar deze wrap is een geval apart. Zo ongelofelijk lekker! Alles is vers gemaakt en in de wrap zelf zit munt, wat het lekker fris maakt. Naast de grote stukken falafel krijg je een goed gevulde wrap vol met toppings, zoals: hummus, tahin, kiemgroenten, granaatappelpitjes, verse kruiden zoals munt en koriander en komkommer. Ook heel fijn: voor een falafel wrap betaal je €6,- (met avocado €8,-) en de porties zijn groot.

falafel wrap mr. blou i love you

Mr. Blou I Love You decoration

De producten zijn biologisch waarvan de meeste ingrediënten van lokale telers komen. Bijna alles is vegan (op de wrap met kip na dan). Geen zin in een wrap? Je kunt zelf een salade samenstellen aan het saladebuffet. Uiteraard ook met falafel. Nog een plekje over? Ga voor een homemade cake. Ik proefde de lemon poppy seed cake die hij zelf bakt. Drink hierbij een verse kokosnoot of een smoothie en je hebt niks meer te klagen. Onder de luifel kun je in de knusse zitjes de maaltijd opeten of je neemt het mee voor thuis. Mr Blou is de ideale spot voor vegans. Of voor iedereen die van heerlijk eten houdt.

Mr. Blou I Love You vegan cake

Mr. Blou I Love You
Waar: Elandsgracht 150
Openingstijden: Maandag: 09:00 – 17:00. Dinsdag t/m zaterdag: 11:00 – 20:00.

(Visited 1.139 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: 7x snelle, vegan hap in Amsterdam - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *