15x vegan ijs

Vegan ijs is absoluut de food trend van 2018. Iedere maand komen vegan én non-vegan merken met het nieuws dat zij een vegan ijsje gaan lanceren. Héel vervelend allemaal, deze ontwikkelingen. IJs kan ik iedere dag eten en ik ben heel blij dat ik niet de keuze heb uit alleen waterijs. Benieuwd welke ijsjes je met een gerust hart kunt eten? Ik maakte een uitgebreid overzicht.

Vegan sorbetijs

Bij een ijssalon of gewoon uit de supermarkt: sorbetijs bestaat uit vruchtensappen en fijngemalen ijs. Niks mis mee dus. AH en JUMBO hebben van het eigen huismerk verschillende smaken zoals bosvruchten, citroen en mango. Check wel even of er geen honing doorheen zit.

Vegan waterijs

Waterijs is nooit mijn favoriet geweest, alleen als het héel warm is vind ik dit lekker. De meeste soorten zijn vegan.

OLA

The good old waterijsjes van OLA: Raketjes, Festini’s en Calippo’s: het kan allemaal gegeten worden.

NICE

De ijsjes van NICE bestaan uit gepureerd fruit waar vers sap, thee of water aan is toegevoegd. En oké, een beetje agavesiroop of rietsuiker. Ik weet dat de variant ‘Blauwe Bes’ honing bevat, dus check altijd de verpakking. NICE is te koop bij verschillende restaurants en bij Marqt.

Vegan roomijs

Absoluut mijn guilty pleasure: vegan roomijs. Ik kan dit áltijd eten en ik ben heel blij met alle nieuwe producten die de afgelopen maanden zijn uitgekomen. Welke is jouw favoriet?

Abbot Kinney’s

Zoals je misschien weet, werk ik bij Abbot Kinney’s. Heb ik even het geluk dat ik dagelijks ijs kan eten ;). Abbot Kinney’s biedt verschillende soorten ijs aan: Coco Frost (gemaakt van kokosmelk en verkrijgbaar in de smaken naturel, aardbei en cacao) en Almond Frost (gemaakt van amandelen). Coco Frost Cacao is absoluut mijn favoriet. Het ijs bevat geen onnodige toevoegingen en alleen beetje agavesiroop of kokosbloesemsuiker voor de structuur.  Abbot Kinney’s is te koop bij Ekoplaza, Marqt en biologische winkels.

Professor Grunschnabel

Dit merk heeft lekker ijs met bijzondere smaakcombinaties. Wat dacht je van een koffiesmaak met kardemom of Japanse groene thee met limoensap net vanille? De romige smaken zijn gemaakt van kokosmelk en de fruitsmaken bestaan uit fruit en kruiden. Je vindt Professor Grunschnabel bij AH.
Tip: schep een paar bolletjes van de smaak Snow white (Madagaskar Bourbonvanille met geraspte kokos) en verkruimel daar stukjes jodenkoek over. So good!

Ben & Jerry’s

Heel -vegan- Nederland was in rep en roer toen Ben & Jerry’s eindelijk met het vegan ijs naar Nederland kwam. Ook ik kon niet wachten om de smaken te testen en van Ben & Jerry’s kreeg ik Chunky Monkey en Chocolate Fudge Brownie toegestuurd. Eerlijk is eerlijk, van de Chocolate Fudge Brownie had ik meer verwacht (ik vind deze een beetje saai?) maar Chunky Monkey is heerlijk. Peanut Butter & Cookies heb ik nog niet gegeten. Het ijs is gemaakt van amandelmelk en zit vol met suikers. Maar af en toe mag het best. Verkrijgbaar bij AH.

Häagen-Dasz

Oeh la la, Häagen-Dasz kan natuurlijk niet achterblijven en ook zij brengen vegan ijs uit. Ik ben benieuwd wanneer de eerste smaken naar Nederland komen.

Trader Joe’s

Jawel, zelfs ALDI heeft vegan ijs in het assortiment. Trader Joe’s heeft twee smaken: kokos naturel en kokos chocola.

Swedish Glace

Dit ijs, van het merk OLA, is gemaakt van soja-roomijs. Verkrijgbaar in de smaken vanille en framboos.

Booja-Booja

Dit merk heb ik nog niet geprobeerd, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden naar de smaken. Het ijs is gemaakt van cashewnoten en heeft smaken als chocolade-karamel en karamel-pecan-praline. Te koop bij Ekoplaza.

vanleeuwen vegan ijs

Vegan roomijs op een stokje

Plantaardige magnums en cornetto’s: het is er! Zwaar leven hoor, dat van een vegan…

Bon Ice

De Bon Ice magnums zijn gemaakt op basis van rijstemelk en er is een ‘melk’ en puur variant verkrijgbaar. Deze ijsjes zijn te koop bij Ekoplaza.

Coco Frostick (Abbot Kinney’s)

Ook Abbot Kinney’s heeft sinds kort een vegan magnum: de Coco Frostick. Gemaakt van luchtig, kokosijs met een pure chocoladelaag. Goed gekeurd door mij. Verkrijgbaar bij Ekoplaza, Marqt en biologische supermarkten.

Cornetto

Ik ben nooit een Cornetto fan geweest, maar ik moest deze natuurlijk wel testen. De vegan Cornetto is gemaakt van sojamelk en, zover ik mij kan herinneren, niet van de echte variant te onderscheiden. Verkrijgbaar bij AH.

Vegan ijs bij ijssalons

IJscuypje

Jep, bij mij zit er een IJscuypje om te hoek en zij hebben de allerlekkerste smaak: pure chocolade sorbet. Deze smaak moet je geproefd hebben. Verder zijn er ook frisse fruitsmaken zoals zoals mango, citroen, rabarber en meloen. IJscuypje zit voornamelijk in Amsterdam.

Juicebrothers X Van Leeuwen

Woon je in Amsterdam? Sinds afgelopen zomer zit op het Haarlemmerplein Juicebrothers X Van Leeuwen ijs. Dit is de eerste vegan ijsbar van Amsterdam. Het is redelijk prijzig voor de kleine bolletjes, maar geloof me: het is het waard. Ik ging voor de smaken matcha en cookie dough. Het ijs is gemaakt van cashewnoten.

En, heb je al trek gekregen in een ijsje? Welke is jouw favoriet? En zijn er nog merken die ik heb gemist? Laat het hieronder weten. Mij kun je volgen via Instagram en Facebook (veel ijs spam verzekerd deze zomer). 

(Visited 5.477 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Sara 23 juli 2017 at 08:42

  Hier word ik heel blij van ? Bedankt voor dit overzicht!! Ik sta net op het punt om alles wat vegan is te ontdekken en dat zijn dus heel veel soorten ijsjes ?

  Reply
  1. Quirines 24 juli 2017 at 21:18

   Ahh wat goed om te horen! En heel veel plezier met het ontdekken van al het lekkere vegan eten 😉

   Reply
 2. Marieke 24 juli 2017 at 15:44

  Perenijsjes! Die vind ik zo lekker <3 Ik begreep dat Ben & Jerry's ook vegan smaken naar Nederland gaat exporteren, dus ik ben benieuwd! Fijn, zo'n overzicht!

  Reply
  1. Quirines 24 juli 2017 at 15:58

   Jaa perenijsjes zijn zooo lekker! Klopt 🙂 Dat gaf mij inspiratie voor dit artikel!

   Reply
 3. Floor 7 juni 2018 at 15:17

  Professor Grunschabel is allemaal vegan!

  Reply
 4. peter 30 juni 2018 at 20:29

  hier een tip voor alle vega mensen :] ik gebruik al jaren sunrider produkten van dokter chen , vooral ideaal als je op vakantie bent of in het buitenland, alles plantaardig .

  Reply
 5. Inez 23 december 2018 at 13:49

  Die Grunschnabel Is echt lekker en natuurlijk. Bij ons hebben we een ijssalon die speciaal melkvrije ijs maakt omdat zijn dochter daar allergisch voor is. Dus daar ga ik altijd pure chocolade ijs kopen in een kartonnen bekertje 😉

  Reply
  1. Quirines 30 december 2018 at 19:07

   Ohh wat goed dat zij dat doen! Pure chocolade ijs is echt <333

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *