UPDATE – Minder bloggen & nieuwe website

Ruim twee jaar blog ik en dit doe ik met veel passie en plezier. Ik zorg ervoor dat twee keer per week een nieuw artikel verschijnt op Quirines.nl. Bloggen, en alles wat daarbij komt kijken, is absoluut het liefst wat ik doe. Toch merk ik sinds een paar maanden dat het tijd is voor verandering. Verandering voor de manier waarop ik werk én mijn website wordt anders.

Wat heeft mij Quirines gebracht?

Deze blog ben ik gestart sinds ik de overstap maakte om als veganist door het leven te gaan. Door mijn studie, Media & Communicatie, heb ik vanaf het begin sterk de behoefte gevoeld om dit te delen. Dat heb ik dus gedaan. Eerst een half jaar voor mezelf (en oké voor mijn vriend en moeder ), want ik vond het doodeng om ‘bekend’ te maken dat ik een blog heb. Je zet jezelf in de spotlight en mensen vinden daar iets van. Nu kreeg ik al genoeg opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd waarom ik veganist ben, dus een blog daarbij kon ook nog wel. 😉

Nog steeds vind ik het ongemakkelijk wanneer iemand in mijn bijzijn een artikel leest, maar tegelijkertijd wil ik natuurlijk dat Quirines ZOVEEL mogelijk mensen trekt. Niet alleen diehard veganisten, maar ook mensen die hierin geïnteresseerd en minder vlees willen eten. Ik vind het belangrijk om consistent te blijven, dat vind ik namelijk ook fijn bij andere blogs.

Het leukste aan bloggen

Twee artikelen per week vond ik een mooi aantal om mijn blog goed draaiende te houden. En met succes want mijn blog wordt inmiddels door duizenden mensen per maand gelezen. Bizar! Soms probeer ik me voor te stellen dat ál mijn lezers voor mijn neus zouden staan. Die groei zorgt ervoor dat ik soms betaalde samenwerkingen aanga met mooie bedrijven. Ik ben daar héel kieskeurig in en ik zeg vaker ‘nee’ dan dat ik erop inga. Ik wil van Quirines geen reclamebord maken, daarvoor is mijn blog mij teveel waard. Wekelijks ontvang ik pakketjes met nieuwe producten en steeds vaker ben ik te vinden op persevenementen. Ik heb al zoveel leuke, inspirerende mensen ontmoet. Het leukste van allemaal? De interactie met jou! Ik vind het zo gaaf om te zien wanneer iemand een recept heeft gemaakt of dat ik iemand heb geïnspireerd om duurzame kleding te kopen of veganist is geworden. Daar doe ik het voor.

Maar (ja er is een maar..) bloggen kost tijd. Heel veel tijd. Ik blog naast mijn baan bij Abbot Kinney’s en de laatste tijd ervaar ik steeds meer stress, omdat ik vind dat ik minimaal twee artikelen per week moet schrijven. En originele content moet bedenken. En content voor Instagram moet maken. En z.s.m. moet reageren op alle e-mails die ik binnenkrijg. En ik wil een nieuwe website. Dan is er nog de tijd die ik graag besteed aan sporten, mijn vriend, familie en vrienden. Het is een beetje veel. Daarom heb ik besloten om rustiger aan te gaan doen.

Een nieuwe start met… een nieuwe blog!

Ik wil vooral minder bloggen, omdat ik bezig ben met een nieuwe website. De laatste tijd heb ik het gevoel dat ik alleen met korte termijn dingen bezig ben (artikelen schrijven), terwijl ik juist de tijd wil nemen om na te denken waar ik heen wil met mijn blog. Creatieve ideeën ontstaan nou eenmaal niet wanneer je het gevoel hebt dat dingen moeten. Ik blokkeer dan gewoon. Ik wil de tijd nemen om te brainstormen over nieuwe onderwerpen, andere mogelijkheden om jou te inspireren (misschien video? Zit jij daarop te wachten? Ik ben benieuwd) en ik wil graag kwalitatief goede artikelen schrijven en geen dingen afraffelen.

Een nieuwe start dus en daarbij hoort.. een nieuwe website. En geloof me, dit wordt zo mooi! Dat is niet alles. De naam, Quirines, gaat ook veranderen. Een naam die veel beter weergeeft waar mijn blog overgaat. Ik heb al een paar toffe namen bedacht en ik wil jou graag de kans geven om mee te beslissen hierover. Daarom plaats ik binnenkort een poll op mijn Facebookpagina. Ik ben benieuwd welke naam jouw voorkeur heeft! Ik heb zo’n zin om de nieuwe website te lanceren.

Wat betekent dit voor jou?

‘Oké, allemaal leuk en aardig maar wat betekent dit dan voor mij?’. Ik ga minimaal één artikel per week schrijven. Het kunnen er twee zijn, wanneer ik overloop van inspiratie, maar ik ga niet meer schrijven omdat het ‘moet’. Dus ik blijf zeker actief, maar ietsjes meer. Op Instagram blijf ik wel gewoon volop aanwezig, zoals je gewend bent. Ik weet niet wanneer de nieuwe website live gaat, maar jij bent natuurlijk de eerste die het hoort.

Ik ben heel benieuwd wat jij leuk vindt om te lezen. Wat vind je interessant en wat je mis je nog? Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram en Facebook. Liefs!

(Visited 80 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *