Ibiza – Lunchen op rotsen en ronddwalen in de oude stad

Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik naar Ibiza op vakantie zou gaan, had ik je uitgelachen. Het beeld van een eiland overspoeld met dronken toeristen sprak mij niet bepaald aan. Toch kreeg ik het laatste jaar veel positieve verhalen te horen van vrienden en daardoor werd ik nieuwsgierig naar dit eiland. Ibiza heeft namelijk een andere kant en die wilde ik wél graag ontdekken. En dat is gelukt! Ik laat je in drie fotoverslagen zien wat ik zoal heb gedaan. In dit laatste verslag lunchten we met het beste uitzicht en bezochten we Dalt Vila, het oudste stadsgedeelte van Ibiza Stad. Ook ontdekten wij een heerlijke, vegan ijssalon.

Zoals iedere dag begon ook deze dag met een kop koffie (en een sapje) bij een leuk tentje in de buurt. The Giri Café in San Joan is zo’n plek waar je graag de dag begint. Ik schreef eerder over dit restaurant in het vegan hotspot artikel van Ibiza.

ibiza smoothie

De hele vakantie hadden we zon, maar vandaag was het bewolkt. Je kunt niet alles hebben. Daarom besloten we om naar Punta Galera te gaan om van het uitzicht te genieten. Je kunt hier ook zwemmen, maar wij vonden het een heerlijke spot om te lunchen.

ibiza punta galera view

ibiza punta galera

ibiza punta galera coupleBlij <3

ibiza punta galera rotsen

In de avond was het tijd om het oudste gedeelte van Ibiza Stad te bezoeken, Dalt Vila. Dit deel van de stad in omgeven door hoge muren die stammen uit de 16e eeuw. Van iedereen hoorde ik dat dit prachtig is, dus ik was erg benieuwd.

ibiza oude stad

ibiza dalt vila

Dalt Vila bestaat uit een heleboel mooie, oude straatjes. Perfect om lekker rond te struinen. Onderweg kwamen we veel bloemen, pleintjes, leuke cafés en restaurants tegen.

ibiza oude stad straat

ibiza dalt vila view

ibiza oude stad bloemen

Terug in Ibiza Stad liepen we wat rond door de straten. Zoals ik had verwacht, was het allemaal mega toeristisch. Niet meer die massale drukte (ik kan mij voorstellen dat je in het hoogseizoen omver wordt gelopen), maar wel alle vreselijke winkels. Wat wél een stuk authentieker is, zijn de mooie huizen en gebouwen. Daarom keek ik vooral naar boven.

ibiza stad

ibiza dalt vila huis

ibiza stad dalt vila

ibiza eivissa

Na een paar straten gezien te hebben, was het weer tijd voor… eten! Uiteraard. We vonden een leuk restaurantje net buiten de oude stadsmuren. Alles is vegan en de bediening was super vriendelijk. We zaten lekker op het terras buiten en het eten was goed. Out of Time is zeker een aanrader wanneer je in Ibiza Stad opzoek bent naar een vegan restaurant.

ibiza oude stad vegan

Ik ben een ijsmonster, maar op Ibiza had ik nog geen ijsje gegeten. Daar moest verandering in komen en na het diner gingen we opzoek naar een ijssalon. We stapten een salon binnen dat we er ‘leuk’ uit vonden zien en wat denk je? De helft van de smaken waren vegan. Winning! Ik koos voor chocolade en hazelnoot. Dit was een beste bak kan ik je vertellen, maar zo zo lekker!

ibiza vegan ijs

Dit waren ze dan: de drie fotoverslagen van onze vakantie in Ibiza. Mocht je benieuwd zijn wat ik nog meer heb uitgespookt, dat lees je hier en hier. Ibiza was fantastisch, maar dat heb je volgens mij wel door. Ik heb niet vaak bij plekken dat ik denk: hier wil ik ECHT nog eens terug maar bij Ibiza is dat wel het geval. Ben jij eens op dit eiland geweest? Wat vind jij ervan? Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram en Facebook.

(Visited 1.116 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *