Vegan Post #2: roze koeken, natuurlijke huidverzorging en supplementen

Het duurde even, maar het is weer tijd voor Vegan Post #2. Regelmatig krijg ik pakketjes met leuke, lekkere of bijzondere producten toegestuurd die goed aansluiten bij een vegan levensstijl. Ik vind het altijd leuk om iets nieuws te ontdekken en deze producten spraken mij het meeste aan:

vegan post verlangen naar minder

Ik begin met het boek Verlangen naar minder van Jelle. Je kent hem waarschijnlijk van het platform Growthinkers. Dit boek heb ik al een paar maanden in mijn bezit, maar bij de vorige Vegan Post had ik het nog niet uit. Verlangen naar minder is een persoonlijk verhaal waarin Jelle vertelt hoe hij van een onzeker, afhankelijk persoon veranderd naar een zelfverzekerde en ambitieuze man. Je leest alles over zijn zoektocht naar een minimalistisch en duurzaam leven met praktische tips & tools hoe je hiermee kunt beginnen. Ik vind het boek makkelijk weglezen en nadat ik het boek uit had, kreeg ik meteen zin om aan een grote schoonmaak in huis te beginnen.

Het boek kun je zowel in hard copy (€15,00) als E-book (€5,99) bestellen bij Bol.com en het ligt in verschillende boekhandels.

vegan post aveda

Van Aveda kreeg ik drie producten: twee voor het haar en een handcrème. Eigenlijk doe ik nooit iets met mijn haar, behalve af en toe stijlen. Daarom vind ik het leuk om te experimenten met nieuwe producten en aangezien mijn haar snel beschadigd, komt de Damage Remedy goed van pas. Dit product is speciaal ontwikkelt om te gebruiken voordat je met een stijl- of krultang in de weer gaat.

De producten bestel je via de webshop van Aveda.

vegan post vivera

Ik word altijd blij wanneer ik een pakketje van Vivera krijg. Mijn verwachtingen waren hoog voor deze visburger, want ik vind de vleesvervangers meestal erg lekker. En dit product stelt zeker niet teleur! Ik schreef eerder een artikel waarin ik drie visvervangers met elkaar vergelijk.

De visburgers zijn per twee verpakt en kosten €2,79, Te koop bij o.a. Albert Heijn, Deen, Deka en Vomar.

vegan post orthica

Om de lancering van The Vegan Effect te vieren, mag ik namens een paar favoriete merken prijzen weggeven. Zo ook van Orthica. Houd de website dus in de gaten, want binnenkort komt deze winactie online. Ik schreef eerder een artikel waarom het belangrijk is om als vegan supplementen bij te slikken.

De producten kun je online bestellen via Orthica en Vitaminestore.

vegan post goat apparel

Namens Goat Organic Apparel mocht ik een T-shirt uitkiezen. Sinds een paar jaar draag ik kleding van dit merk en ik vind het tof dat in ieder geval een paar merken snappen hoe het hoort: mooie kleding dat ook nog eens goed voor mens & dier zijn.

De kleding van Goat is fijn geprijsd en bestel je online via de webshop. Ook vind je de kleding in de Geitenwollenwinkel in Amsterdam.

vegan post grahams

Door een PR-bureau werd ik benaderd om kennis te maken met Grahams. Ik kende dit merk niet, maar het verhaal sprak mij meteen aan. Grahams is ontstaan doordat de Australische Geoff Grahams niet langer kon aanzien dat zijn zoontje zoveel last had van eczeem en jeuk. Hij besloot zelf een middel te gaan uitvinden. Inmiddels hebben ze een uitgebreide lijn vol met producten die bestaan uit natuurlijke ingrediënten en vrij zijn van schadelijke stoffen.

Gelukkig heb ik geen last van huidaandoeningen, maar ik werd wel nieuwsgierig naar de producten. Sinds een paar weken gebruik ik de Aloe Deodorant en ik vind dit product erg goed werken. Het laat geen witte waas achter, het werkt goed en doordat het aloë vera bevat is het extra zacht voor de huid. Het product is vrij van parabenen, aluminium en alcohol.

De producten zijn verkrijgbaar bij Holland & Barret of je bestelt het via de webshop van Grahams.

vegan post bak to basic

Sifra Opstel, bekend van foodblog Uniek Eten, heeft een kookboek geschreven: Bak to Basic. Zoals de naam doet vermoeden staat het boek vol met bakrecepten voor zowel zoete als hartige recepten. Ik heb nog geen tijd gehad om iets uit te proberen, maar de broccoli-tofu quiche staat hoog op het lijstje. Ik ben helemaal niet zo’n bakheld dus ik ben benieuwd of dit boek daar verandering in gaat brengen.

Het boek bestel je via de webshop van Uniek Eten en kost €24,95.

vegan post marleen kookt

Van Marleen kookt kreeg ik bovenstaande maaltijd: een Japanse salade met gemarineerde tofu, paddenstoelen, knapperige groenten, rijstnoodles en een zelfgemaakte Japanse bouillon. Deze bezorgservice brengt lekkere en gezonde maaltijden langs voor iedereen die soms geen zin heeft om te koken.

Eén keer per week kookt Marleen vegan (hopelijk wordt dit snel meer) en op 1 november (World Vegan Day) kookt ze zelfs een 3-gangen menu. Het perfecte excuus om op die dag niet te koken denk ik zo. Een hoofdgerecht bestel je vanaf €11,50 en wordt dan gratis bezorgd met de elektrische fiets. Marleen kookt bezorgt in Amsterdam, Buitenveldert, Badhoevedorp, Ouderkerk aan de Amstel, Diemen en Amstelveen.

vegan post donny craves

Last but not least: roze koeken! Jawel lieve mensen, vanaf nu zijn er vegan roze koeken verkrijgbaar. Donny Craves komt met een plantaardige koek op de markt. Normaal gesproken worden roze koeken gekleurd door E120 (schildluizen) maar deze variant komt aan zijn roze kleur door rode biet en rozenbottel. Verder zitten in de roze koeken 21 gram groenten verstopt.

Je bestelt de roze koeken via de webshop van Donny Craves en ze liggen in verschillende koffiezaken. De prijs van de koeken kon ik niet vinden.

Ik ben benieuwd wat je van deze Vegan Post vind. Kende jij sommige producten al? En wat maakt jou nieuwsgierig? Laat het hieronder weten in de comments. Als je als eerste op de hoogte wilt zijn van nieuwe producten, volg mij dan op Instagram

(Visited 945 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *