Groene curry met aubergine en gemarineerde tofu

Hét gerecht om een carnivoor te overtuigen? Een groene curry! Ik maak dit regelmatig en daarom vind ik het zo raar dat dit pas het eerste curry recept op mijn blog is. Tijd om daar verandering in te brengen, want ik heb een paar lekkere curry recepten voor je paraat staan. Ik begin met deze Thaise, groene curry. Vol van smaak en snel op tafel. En het leuke is, jij kunt dit ook gaan maken. Ik mag namens Fairtrade Original een pakket vol producten weggeven. 

Tip: check de ingrediënten van de curry kruidenpasta als je deze koopt. Veel varianten bevatten namelijk garnaal. Niet de groene curry kruidenpasta van Fairtrade Original. Ideaal als je geen zin/tijd hebt om zelf een kruidenpasta  te maken. Verder gebruikte ik voor dit recept Thaise aubergines. Dit koop je bij de Turkse supermarkt of toko. Heb je dit niet in de buurt? Dan kun je natuurlijk de groenten naar jouw keuze toevoegen: aubergine, courgette, broccoli, sperziebonen..

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • Tofu
 • Ui
 • Knoflook, twee tenen
 • (Kokos)olie
 • Curry kruidenpasta, ik gebruikte de Thaise groene curry van Fairtrade Original
 • 400 ml kokosmelk, van Fairtrade Original
 • Thaise aubergines
 • Paksoi
 • Noedels, ik gebruikte de Thaise zilvervliesrijst noedels van Fairtrade Original
 • Rode peper, optioneel
 • Sereh, optioneel
 • Koriander of Thaise basilicum
 • Limoen

Voor de tofu marinade

 • 3 el sojasaus, ik gebruikte de sojasaus van Fairtrade Original
 • 1 cm gember, in kleine stukjes
 • 1 el chilivlokken
 • 2 el agavesiroop of maple syrup

Zo maak je het:

 1. Laat de tofu uitlekken. Ik doe dit als volgt: wikkel de tofu in een theedoek. Leg het op een snijplank en plaats een andere snijplank op de tofu. Plaats daarop weer een stapel (kook)boeken. Laat dit voor vijftien minuten staan.
 2. Snijd de tofu in blokjes en verplaats dit naar een kom of schaal. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe. Roer alles goed door en zet de tofu aan de kant.
 3. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Verhit wat (kokos)olie in een diepe koekenpan en fruit de ui en knoflook voor twee minuten.
 4. Voeg de curry kruidenpasta toe en bak dit voor twee minuten.
 5. Schenk de kokosmelk erbij en roer het goed door.
 6. Snijd de sereh in twee stukken en voeg ze toe aan de curry. Kook het geheel voor ongeveer tien minuten op laag vuur.
 7. Was en snijd de Thaise aubergines in partjes en voeg dit toe aan de curry, laat het voor vijf minuten pruttelen.
 8. Was en snijd de paksoi en voeg dit ook toe. Laat het nog eens vijf minuten zachtjes koken.
 9. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzingen op verpakking.
 10. Verwarm wat (kokos)olie in een koekenpan en bak de tofu blokjes op hoog vuur. Bak de blokjes aan alle kanten goudbruin en knapperig.
 11. Snijd de rode peper in reepjes en de limoen in partjes.
 12. Verdeel de noedels over de borden net zoals de groene curry en de tofu. Maak het af met de rode peper en de koriander en/of Thaise basilicum.
 13. Eet smakelijk!

vegan groene curry

Winactie Fairtrade Original pakket

De tweede winactie om het eenjarig bestaan van The Vegan Effect te vieren! Al jaren (voordat ik vegan werd) gebruik ik de producten van Fairtrade Original zoals de kruidenpasta’s, kokosmelk, koffiebonen, jackfruit en rijst. Ik maakte eerder deze heerlijke vegan rendang van jackfruit.

Ik ben niet alleen fan van hun producten, maar vooral waar het bedrijf voor staat. Zij werken als fairtrade organisatie nauw samen met boeren en producenten uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Fairtrade Original ontwikkelt lokale handelstekens en hierdoor kunnen zij eerlijk eten en drinken bereikbaar maken voor iedereen. Het verbouwen van de ingrediënten, het bereiden van de producten en alles verpakken wordt lokaal gedaan. Zoals je wel begrijpt, vind ik het super leuk dat zij een pakket beschikbaar stellen die ik mag weggeven. Dit pakket bevat zilvervliesrijst noedels, sojasaus, kokosmelk, jackfruit, drie soorten kruidenpasta’s, sambal oelek en een zeezout mix.

fairtrade original

Hoe maak je kans? Verlopen

 • Volg The Vegan Effect op Instagram. Geen Insta? Geen probleem! Like dan de Facebookpagina.
 • Laat hieronder in de comments weten wat jij graag wilt maken van dit pakket.

Gefeliciteerd Karin!

P.S. Ik ben genomineerd voor de Vegan Awards 2019 in de categorie beste blog/vlog. Zo gaaf! Ik zou het te gek vinden als jij op mij stemt. Alvast bedankt <3

(Visited 3.020 times, 1 visits today)

12 Comments

 1. Anita H. 25 september 2019 at 09:51

  Niet zo lastig…. Wat verschillende groenten erbij en dan een heerlijke curry!

  Reply
 2. Matthijs Hulsbosch 25 september 2019 at 09:53

  Ik heb laatst nog jouw rendang gemaakt, écht super lekker!! Met het te winnen pakket van Fairetraide kan ik nog zulke lekkere gerechten maken en onze omni-vrienden blij verrassen met al dat lekkers! Groet Matthijs

  Reply
 3. Liesbet Van den Broucke 25 september 2019 at 10:53

  Met of zonder dit pakket, ik maak sowieso eens deze groene curry met aubergine en tofu! ziet er heerijk uit. Uiteraard liefst met het pakket 🙂 🙂
  Groetjes Liesbet

  Reply
 4. Danja 25 september 2019 at 13:51

  Mijn versie van een pad thai! Deed ooit een kookcursus in Thailand en dit was toch wel een hit. Uiteraard lekker ‘geveganised’. Na het boek van vriendin Roanne kon ik niet anders dan ook de laatste restjes dierlijke producten van mijn boodschappenlijstje te schrappen. Mijn hart voor een duurzamere wereld gaat van de producten in deze box echt wel sneller kloppen. Lekker bezig Q.

  Reply
 5. Karin 25 september 2019 at 16:40

  Dan maak ik een van jouw recepten natuurlijk. Maar in ieder geval iets met het jackfruit. Dat wil ik graag proberen maar kan het telkens niet krijgen hier….. Als nieuwbakken vegan kan ik al je tips goed gebruiken!!

  Reply
 6. Janine 25 september 2019 at 16:41

  Een heerlijke curry en misschien bami! Er is vast wel een heerlijk recept op je blog te vinden….. 🙂

  Reply
 7. Sandra 25 september 2019 at 18:09

  Zowiezo een curry en wellicht een pulled burger met het jackfruit wil ik al tijden uitproberen.

  Reply
 8. Simone 25 september 2019 at 19:32

  Ik ken alleen nog de gele curry en die is echt favoriet. Kan geen andere currypasta aan tippen. Graag probeer ik dus ook de rest uit het assortiment.

  Reply
 9. Rosemarijn 25 september 2019 at 20:23

  Leuk recept! Ik houd normaal echt niet van aubergine, maar maak het altijd ‘heel saai’ klaar in een pastasaus ofzo. Op deze manier lijkt het me al veel lekkerder. Ik zou graag de producten testen, leuk 🙂

  Reply
 10. Annelies 26 september 2019 at 06:16

  Een Thaise groene curry met kokosmelk en gemarineerde gebakken tofu ?

  Reply
 11. Marian Zw 26 september 2019 at 20:03

  Heerlijk een pittige curry op een gure herfstdag! Daar kan ik de hele dag dan al naar verlangen. Ik maak heel graag kans op dit pakket om mijn dochter, die kort geleden is gaan samenwonen, ermee te verrassen

  Reply
 12. Pingback: Vegan Post #7 chocola, duurzame lingerie & vegan make-up - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *