Gegrilde miso aubergine met tahin

Dit gerecht doet het áltijd goed, ook als je vleeseters over de vloer hebt: gegrilde miso aubergine met tahin. Gegarandeerd succes en heel makkelijk om te maken.

Ben jij ook zo gek op aubergine? Dan vind jij deze recepten waarschijnlijk ook erg lekker: broodje sabich, groene curry met aubergine en noedels met aubergine. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig:

  • 1 aubergine
  • 1 el witte miso
  • 2 el olie
  • 1 cm gember, geraspt
  • 2 el witte tahin
  • granaatappelpitjes
  • gebakken uitjes
  • verse munt

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de aubergine doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Zorgt dat het vel heel blijft.
  3. Meng de miso, olie, gember en smeer de binnenkant van de aubergine in.
  4. Schuif de aubergine voor 40 min in de oven
  5. Maak het af met tahin, granaatappepitjes, gebakken uitjes en munt

Benieuwd naar meer vegan food inspiratie? Op Instagram laat ik dagelijks zien wat ik eet. Leuk als je me volgt!

(Visited 500 times, 2 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *