Dit zijn de best gelezen artikelen van 2018

Hey you! Nog even en we gaan het nieuwe jaar in. Een mooi moment om terug te blikken. Ik begin met het delen van de best gelezen artikelen van 2018. Handig mocht je wat over het hoofd hebben gezien of als je gewoon lekker lui wat wilt lezen.

Wat eet je op brood als vegan? 25x vegan broodbeleg

vegan broodbeleg

Wat eet je op brood als vegan? Niks mis met pindakaas en hummus maar er is nog zoveel meer. Daarom deel ik 25 (!) ideeën voor op brood: van hartig tot zoet en van makkelijk tot uitgebreid.

Wat is er mis met palmolie

palmolie

Wat is er mis met palmolie? In welke producten zit het en hoe kun je palmolie vermijden? De productie van palmolie heeft een negatief effect op mens, dier en milieu. Daarom probeer ik het kopen van producten met palmolie te minderen.

Dit is wat 3 jaar vegan zijn met mij doet

3-jaar-vegan

Afgelopen oktober was ik drie jaar veganist. Deze keuze heeft mijn leven op z’n kop gezet en ik deel de drie grootste veranderingen. Lees hier het persoonlijke artikel.

15x vegan ijs

vegan-ijs

Voor vegans was 2018 een goed jaar. Ontzettend veel alternatieven en vervangers zijn op de markt gekomen. Zo ook vegan ijs. Ik kan dit iedere dag eten en daarom maakte ik een overzicht met 15x vegan ijs.

Vegan must-have: Tahin

tahin-vegan

Het duurde even voordat ik de wrange smaak van tahin kon waarderen, maar inmiddels ben ik om. Standaard heb ik een paar potten in mijn keuken staan. Ben je nog niet bekend hiermee? Hier leg ik alles over tahin uit en hoe je dit product kunt gebruiken.

Luchtige, vegan chocolade bananenbrood

vegan-bananenbrood

Bananenbrood, wie houdt hier niet van? Het heeft lang geduurd voordat ik het perfecte recept vond voor een vegan bananenbrood. Het moest luchtig zijn, maar niet droog, beetje smeuïg maar niet té vochtig. Na vele pogingen is het gelukt en dit is het recept.

11x vegan anti-kater ontbijt

vegan anti kater

Wellicht handig voor de feestdagen en oud&nieuw: vegan anti-kater ontbijt. Ook vegans vliegen wel eens uit de bocht als het om een avondje drinken gaat 😉 Van gezond tot ongezond en van makkelijk tot íets uitgebreider: ik deel vegan anti-kater ontbijtes.

Esperanza Verde – Over alles achterlaten in Nederland en leven in de jungle van Peru

esperanzaverde

Twee jaar geleden was ik op reis door Zuid-Amerika. Ik heb daar zes weken vrijwilligerswerk gedaan bij Esperanza Verde: een dierenopvangcentrum midden in de jungle van Peru. Een tijd waar ik nog regelmatig aan terugdenk. Dit centrum is opgericht door de Nederlandse Douwe en Olivia. In dit interview ging ik met hen in gesprek over dit bijzondere bestaan.

Zuivelvervangers – Welke alternatieven zijn er?

zuivelvervanger

Hoe vervang je zuivel? Toen ik overstapte naar een plantaardig voedingspatroon besefte ik pas in hóeveel producten zuivel zit verwerkt. Ik geef hier vegan alternatieven voor kaas, melk, yoghurt en ijs.

Welke vegan supplementen gebruik ik en waarom?

vegan supplementen

Vegan & vitaminen: hoe zit dit precies? Welke vitaminen moet je bijslikken en waar is het goed voor? Welke merken raad ik aan? In dit artikel lees je alles over B12, Omega 3 en de overige vitaminen die ik neem.

Dit waren de tien best gelezen artikelen van 2018. Ik wil je bedanken voor het bezoeken van mijn website en het achterlaten van leuke, lieve (privé) berichten. Mocht je ideeën hebben voor onderwerpen of heb je een vraag: je kunt mij altijd een berichtje sturen. Dat mag naar quirine@theveganeffect.nl en via Facebook of Instagram. Fijne feestdagen!

(Visited 305 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *