Heb ik mijn goede voornemens voor 2018 gehaald?

Jaja jongens, de laatste dag van 2018 is aangebroken. Het perfecte moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Voor 2018 had ik een aantal goede voornemens opgezet. Hoe dat is gegaan? En heb ik goede voornemens voor 2019? Ik praat je helemaal bij.

Hoewel je natuurlijk op ieder moment met een voornemen kunt beginnen, voelt het altijd fijn om het nieuwe jaar met nieuwe intenties van start te gaan. Geen onmogelijke opgaven, maar wel realistische doelen die je een beetje richting geven. Dit waren mijn goede voornemens voor 2018.

The usual: Gezond(er) leven

Ik eet en leef over het algemeen gezond. Af en toe vlieg ik uit de bocht, maar dat heeft ieder ‘normaal’ mens lijkt me. Toch merkte ik dat ik vorig jaar minder energie had en daardoor sneller naar ongezonde troep greep. Ook dronk ik meer alcohol dan gemiddeld, maar dat had ook te maken met de tijd van het jaar. De volgende punten wilde ik aanpakken: minder suiker, minder alcohol en meer sporten.

Ik ben 2018 zeker niet suikervrij geweest, maar ik heb veel minder suiker gegeten dan normaal. Ook in de laatste maand heb ik amper pepernoten en chocoladeletters gegeten. Ik vind dit gewoon minder interessant dan hartige snacks. Minder alcohol drinken is wat minder gelukt. Ja, de eerste drie weken van januari dronk ik niet maar dat heb ik niet volgehouden in februari. Ook dronk ik doordeweeks af en toe een glas wijn, terwijl ik voorheen alleen in het weekend dronk. Nope, dit voornemen heb ik niet gehaald.

Gelukkig kunnen we positief afsluiten want meer sporten is dubbel en dwars gehaald. Sinds februari volg ik personal training. Twee keer in de week word ik flink afgemat and I love it! Ik ga hier volgend jaar mee verder, want door het sporten voel/ben ik zoveel sterker en zit ik lekker in mijn vel. Mocht je benieuwd zijn hoe dat samengaat, krachttraining & veganisme dan kun je dit artikel lezen.

minder alcohol

Persoonlijke doelen

Naast gezonder leven, had ik persoonlijke doelen opgesteld voor meer rust. Als ik dat nu teruglees, kan ik zeggen dat ik dit semi heb gehaald. Het ging om de volgende punten: minder laptop, meer naar buiten en meer me-time. Als het op rust aankomt, was 2018 vrij onrustig. Ik heb vooral heel veel gewerkt: bij Abbot Kinney’s en aan mijn website. Hierdoor is het gebruik van mijn laptop alleen maar gestegen. De natuur opzoeken in Nederland is ook niet gelukt op af en toe een rondje door het Amsterdamse Bos en wandelen op het strand na. Wel ben ik veel buiten geweest door mijn vakanties en door het bizarre warme zomerweer. Wel vind ik het steeds makkelijker om alleen te zijn. Ik heb snel last van FOMO, maar het afgelopen jaar vond ik het fijn om soms een avondje alleen te zijn, terwijl ik wist dat mijn vrienden in de lampen hingen.

meer naar buiten

Quirines werd The Vegan Effect

Dit voornemen heb ik dubbel en dwars gehaald. Ik wilde een nieuwe lay-out (dit werd een compleet nieuwe website inclusief naam en logo). Wekelijks verschijnen er twee artikelen op The Vegan Effect en heb ik een aantal mooie samenwerkingen gehad waar ik trots op ben. Ook ben ik superblij met alle reacties op mijn website, dat is toch een fijne bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt. 2019 wordt een mooi jaar voor The Vegan Effect 🙂

Voornemens voor 2019?

Voor het eerst sinds forever heb ik geen goede voornemens voor 2019 gemaakt. Ik heb daar nog geen ruimte (in mijn hoofd) voor gevonden om mijn doelen voor komend jaar te bepalen. Ik ga in januari de tijd hiervoor nemen.

best of nine2018 best of nine op mijn Instagram

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Of heb jij, zoals ik, dit nog niet opgesteld? Laat het hieronder in de comments weten, ik ben erg benieuwd. Voor nu wens ik jou heel veel plezier vanavond. Geniet van de jaarwisseling en tot in 2019! Liefs!

(Visited 264 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *