Vegan hotspot: Bardak

Mocht jij mij volgen op Instagram, dan zag je dat ik afgelopen maandag uiteten was bij Bardak. Dit heeft zo’n indruk op mij gemaakt, dat ik met alle plezier over deze hotspot een blogje tik. Bij Bardak eet je streetfood dat uit de Israëlische stad Tel Aviv komt. Een fijne toevoeging in Amsterdam!

Streetfood uit Tel Aviv

Als het op vegan restaurants aankomt in Amsterdam heb ik weinig te klagen. Iedere maand verschijnen er nieuwe toffe tentjes. Wel zijn het vaak restaurants in dezelfde categorie: fastfood. Niks met een vegan burger op z’n tijd (I love it!), maar iets meer variatie is welkom. Daarom ben ik zo blij dat ik Bardak heb ontdekt. Zij serveren traditionele gerechten uit Tel Aviv en zij geven daar hun eigen draai aan.

bardak_interieur2

Het restaurant biedt naast vleesgerechten ook vega(n) gerechten aan. Op maandag is de kaart zelfs helemaal vegan en kun je kiezen uit zo’n 12 gerechten (excl. desserts). Niels en ik deelden zes gerechten dat meer dan genoeg was. Ik vind shared dining altijd extra gezellig en vooral handig, want ik kan van alles wat proeven. Van falafel tot mushroom shoarma en van geroosterde aubergine met tahin tot kolrabi steak. Per hapje betaal je tussen de €6,00 en €8,00. Goed te betalen dus!

Alvast excuus voor de crappy foto’s, maar zo krijg je een beetje een idee:

bardak

Meteen twee favorieten: kolrabi steak (dit was zo mals!) met tahin en geroosterde aubergine die je kon uitlepelen.

bardak_amsterdam

Bietencarpaccio met chili, geroosterde pistachenoten en koriander en daarachter ligt de mushroom shoarma die ontzettend sappig en goed van smaak was. Daarnaast zie je de aardappel fritters op een bedje van kruidenpasta en bosui. Niet op de foto staan de falafel en het pitabrood.

bardak_vegan

Cocktails drinken op maandag, waarom ook niet? Als dessert deelden we malabi, een kokosmelk pudding met rozensiroop, pistachenoten en kokossnippers.

bardak

Ik heb een tijdje met de eigenaar en de chefkok van Bardak gekletst, die zelf uit Tel Aviv komen. Sympathieke mannen die weten waarover ze praten. Hoewel de kaart niet 100% vegan is, snappen ze heel goed wat wij (vegans;)) willen én wat er nog mist in Amsterdam. Geen bewerkte vlees- en kaasvervangers, weinig frituur en verse producten en kruiden.

Bardak – Ferdinand Bolstraat 12 

Nu ik bij Bardak ben geweest, wil ik heel graag naar Tel Aviv. Het eten moet daar echt fantastisch zijn. Ben jij daar geweest? Let me know! Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook

(Visited 804 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Mijn favoriete vegan restaurants in Amsterdam - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *