Couscous met groene asperges en vegan feta

I love (groene) asperges! Uit de losse pols maakte ik dit recept, wat erg goed uitpakte. Al zeg ik het zelf. Super simpel, binnen een kwartier staat het op tafel en het smaakt lekker. En, hoe relaxt dat we weer vegan feta kunnen eten?!

Vegan eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het is belangrijk om met de juiste smaken en structuren te werken. In dit gerecht passen de knapperige asperges goed samen met de romige kaas en de uitgesproken olijven smaken lekker met de zoete tomaten. Enjoy!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 1/2 kopje couscous
  • 1 tl couscous kruidenmix (dit is een mengsel van koriander, kaneel, komijnzaad, peper, kurkuma, chilipeper, piment, steranijs en kruidnagel). Mocht je dit niet in huis hebben, kun je natuurlijk ook één of een paar van bovenstaande kruiden gebruiken. Ik kocht deze mix bij de Turkse supermarkt.
  • 6 groene asperges
  • 1/2 komkommer
  • 6 tomaatjes, romatomaten zijn het lekkerst
  • Violife Greek white, naar smaak. Te koop bij Albert Heijn.
  • Zwarte olijven, naar smaak
  • Geroosterde pijnboompitten, naar smaak
  • Peterselie, vers of gedroogd
  • Zwarte peper
  • Zeezout

Wat ga je doen?

  • Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Strooi daar wat couscous kruiden mix overheen. Laat dit voor minstens 5 minuten staan. Rul met een vork de kruiden door de couscous zodat de kruiden goed verdeeld zijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan.
  • Snijd ondertussen de asperges in stukjes. Zodra de olie warm is, bak de asperges in de pan. Strooi wat zeezout over de groenten. Bak dit voor een paar minuten, zodat het lekker knapperig wordt.
  • Zet een andere (kleine) pan op het vuur. Rooster hierin de pijnboompitten. Je hebt geen olie nodig. Hou dit goed in de gaten, want je wilt geen verbrande pijnboompitten.
  • Snijd ondertussen de tomaten en de komkommer in partjes.
  • Zodra de couscous klaar is, schep dit in een kom. Voeg de tomaten, komkommer en asperges toe.
  • Maak het af met plakjes zwarte olijven, geroosterde pijnboompitten en verkruimel de ‘fetakaas’. Strooi op het laatst nog wat peterselie en zwarte peper over de salade.
  • Eet smakelijk!

vegan couscous

Ga jij dit gerecht maken? Laat het me weten! Dat kan hieronder in de comments of via Instagram en Facebook

(Visited 232 times, 1 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *