Vegan eetdagboek: wat eet ik in een week?

Wat eet en drinkt een vegan nou eigenlijk? Genoeg, kan ik je vertellen! Afgelopen week hield ik een eetdagboek bij.

Maandag

Ontbijt (08:00)

Ik drink een grote, groene smoothie van banaan, spinazie, bevroren mango, citroensap, havermout, amandelmelk en water. Daarbij drink ik een grote kop thee en een gembershot. In mijn koelkast staat standaard een fles gembersap.

vegan ontbijt

Brunch (11:00)

Ik ben uitgenodigd door Lush voor hun vegan paasbrunch. De hele tafel staat vol en ik wil alles proeven. Zo eet ik een broodje ‘eier’salade, pasteitje, samosa, pannenkoekje met aardbeien en een chocolademousse. Ik drink hierbij een cappuccino met havermelk, een glas sinaasappelsap en een paar glazen water. Heerlijk!

vegan lunch

Tussendoor (16:30)

Door de uitgebreide brunch heb ik weinig trek. Ik ga zo sporten en daarom eet ik een banaan. Verder drink ik op kantoor 2L water.

Tussendoor (19:30)

Na werk vertrek ik naar Klaever Health. Daar krijg ik les van een personal trainer. Die vegan hapjes moeten er toch weer vanaf ;). Na het sporten drink ik een eiwitshake met vegan proteïne en amandelmelk. Ook drink ik een paar glazen water.

Avondeten (20:30)

Avondeten is een bietenburger op Turks brood met verschillende groenten, harissa-mayo, een salade met o.a. sperziebonen, avocado, olijven en tomaat. Ik drink een paar glazen Spa Rood en twee kopjes thee.

Dinsdag

Ontbijt (07:30)

Ik begin de dag met havermout met amandelmelk, geprakte banaan, tl cacao en een el pindakaas. Ik drink hierbij thee en een gembershot.

vegan ontbijt

Tussendoor (11:00)

Ik eet een handje ongezouten, gebrande noten.

Lunch (12:30)

Ik lunch op kantoor met een kom tomatensoep en een groot bord salade met o.a. veldsla, rijst, tomaten, 1/2 avocado, wortel en falafel.

Tussendoor (16:30)

Ik eet een banaan en een vegan reep. Verspreid over de hele dag drink ik twee zwarte koffie, 2L water en twee koppen thee.

Tussendoor (18:30)

Ik train weer bij Klaever Health. Hierna drink ik een Klaevers Favourite. Dit is een smoothie van kokoswater, bevroren açai, banaan, rauwe cacao, maca en vegan proteïne.

Avondeten (20:00)

Ik ga uiteten bij Meatless District. Ik eet de ceasar salad en ik deel de zoete aardappelfrietjes. Hierbij drink ik drie glazen witte wijn en een paar glazen water. Na het eten gaan we naar een kroeg want Ajax speelt. Ik drink hier drie biertjes. Dit is niet echt mijn normale alcoholconsumptie op een dinsdagavond, maar kan het niet mooier maken dan dat het is. :’)

vegan ceasar salad

Woensdag

Ontbijt (07:30)

Ik drink weer mijn favoriete groene smoothie. Ook een kop thee en de gembershot ontbreken niet.

Tussendoor (10:00)

Ik eet een bakje amandelyoghurt van Abbot Kinney’s met granola.

Lunch (12:30)

Ik lunch op kantoor met een kom soep en een grote salade van o.a. parelcouscous, verschillende groenten, rijst en falafel met een amandelyoghurt-tahin dressing.

vegan lunch

Tussendoor(15:15)

Ik eet een broodje met pittige hummus. Verder drink ik over de dag verspreid twee zwarte koffie, twee thee en 2L water.

Avondeten (18:30)

Ik eet een burrito bowl. ’s Avonds drink ik een paar glazen water en een kop gemberthee.

vegan mexicaans

Donderdag

Ontbijt (07:30)

Ik ontbijt met havermout en drink hierbij een kop thee en een gembershot.

Tussendoor (11:00)

Vandaag en morgen ben ik op niet op kantoor omdat ik op locatie recepten en foto’s aan het maken ben voor Abbot Kinney’s. De recepten moeten natuurlijk getest worden. De vegan milkshake die ik proef is helemaal goed gekeurd.

Lunch (13:00)

Ik eet soep gemaakt van o.a. geroosterde wortelen, zoete aardappel en pindakaas. Hierbij eet ik twee tosti’s van Turks brood met pindakaas, sambal en paksoi. Zo lekker.

vegan soep

Tussendoor (14:30)

Twee stukjes Turks stokbrood met baba ganoush. Verspreid over de dag drink ik twee cappuccino met havermelk, glas kokoswater en 2L water.

Avondeten (18:30)

Ik eet noodles met jackfruit en verschillende groenten zoals Chinese kool, paprika en shiitake. Ik drink een kop gemberthee en Spa Rood.

vegan avondeten

Vrijdag

Ik vertrek vroeg naar Klaever Health en drink hiervoor een kop thee.

Pre-ontbijt (08:30)

Na het sporten drink ik een eiwitshake met vegan proteïne en amandelmelk. Ik drink een paar glazen water.

vegan eiwitshake

Ontbijt (10:30)

Ik ben weer recepten aan het proeven en ontbijt met een grote kom amandelyoghurt, met vers fruit, zelfgemaakte granola en amandelpasta. Ik drink een cappuccino met havermelk. Tussendoor drink ik veel water.

Lunch (14:30)

Ik lunch met de leftovers van gister: wortelsoep en eet hierbij Turks brood met baba ganoush. Ik drink water met munt en limoen.

Avondeten (19:00)

Ik ga uiteten bij Pllek en kies voor de tajine met parelcouscous, verschillende voorjaarsgroenten en een salade van spitskool, munt en rozijnen met harissa en dukkah. Ik drink drie witbiertjes en paar glazen water.

Tussendoor (23:00)

Ik eet drie kleine loempiaatjes en drink twee biertjes.

Zaterdag

Ontbijt (09:30)

Ik maak een açai bowl volgens dit recept. Zo lekker als het warm weer is. Ik drink een kop thee, gembershot, een glas kokoswater en een cappuccino met havermelk.

acai bowl

Lunch (13:30)

Ik lunch met een salade van andijvie, olijven, zongedroogde tomaten, augurken, avocado, tomaat en nog veel meer. Ik eet een olijvenbroodje met muhammara en avocado. Daarna eet ik nog een broodje met muhammara, tomaat en avocado. Ik drink veel water en na de lunch een kop zwarte koffie.

Tussendoor (17:00)

Borreltijd! Ik drink twee glazen witte wijn en snack nacho’s met een tomatensalsa, olijven en toastjes met muhammara en hummus.

Avondeten (19:00)

Ik eet een bietensalade, groenten uit de oven (courgette, ui en paprika met verse rozemarijn, tijm en zwarte peper) en krieltjes uit de oven. Ik drink een paar glazen water, drie kopjes thee en een zwarte koffie.

Tussendoor (23:00)

Twee glazen witte wijn en een glas water.

Zondag

Ontbijt (09:30)

Tijd voor scrambled tofu. Ik eet dit op twee broodjes met vegan mayo en 1/2 avocado. Ik drink weer veel: kop thee, gembershot, glas kokoswater en een cappuccino met havermelk.

scrambled tofu

Tussendoor (11:30)

Ik loop 45 minuten hard. Hierna drink ik water en nog een cappuccino met havermelk

Lunch (13:30)

Het is weer tijd voor mijn groene smoothie. Ik voeg wat blauwe bessen toe. Ik eet een tosti met pittige hummus en ‘mozzarella’ van Violife en dip dit in sriracha-mayo.

Tussendoor (15:30)

Ik haal een groen sapje en eet nog een broodje met pittige hummus.

groene juice

Avondeten

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ga weer uiteten. Blame it on het lekkere weer. Ik deel een artisjoksoep, een vegan paella en een burger. Hierbij drink ik twee biertjes en water. Thuis drink ik weer water.

Dit was het dan, mijn eetdagboek! Een week waarin ik amper kookte (oeps) maar wel erg lekker at. Ik vond het leuk, en oké soms best confronterend, om bij te houden wat ik precies eet en drink. Ik ben heel benieuwd wat jij van mijn eetgedrag vindt, laat het vooral  weten in de comments. Hopelijk kan je er wat inspiratie uithalen (of niet). Vind je het interessant als ik dit vaker deel? Let me know! Je kunt het ook laten weten via Instagram en Facebook.

(Visited 3.564 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Rosemarijn 25 april 2019 at 21:05

    Hihi waarom confronterend? Ik vind het mega lekker, gezond en inspirerend klinken! Lijkt me heel leuk als je dit vaker deelt!

    Reply
  2. Pingback: Vegan eetdagboek #2: wat eet ik in een week? - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *