Mama Makan: voor een lekkere vegan rijsttafel in Amsterdam

Een paar weken geleden was ik bij Mama Makan: een Indonesisch restaurant in Amsterdam-Oost. Voor het eerst in mijn vegan bestaan at ik een compleet vegan rijsttafel. Zó lekker dat ik graag deze tip met je deel.

Gevestigd in het Hyatt Regency Hotel zit Mama Makan, een Indonesich restaurant met Nederlandse invloeden. Bij Mama Makan draait het om fine dining met mooie, opgemaakte borden en bijpassende dranken.

mama makan interieur

mama makan restaurant interieur

Het interieur is prachtig en heeft veel Oosterse invloeden: grote planten, jade- en smaragdgroene details, loom draaiende ventilatoren en papieren lampen. Het heeft een luxe uitstraling, maar het is alles behalve stijf. Ook leuk: de keuken is open.

Tijd voor het belangrijkste gedeelte: het eten! Dit is geen vegan restaurant, maar sinds kort bieden zij wel veganistische opties aan. Zoals een rijsttafel. Voor bij de rijsttafel koos ik voor een botanical beer pairing. Normaal gesproken ga ik voor wijn maar ik was nieuwsgierig naar de bijpassende bieren. Voor de rijsttafel betaal je €34,50 per persoon. Hier krijg je vier (!) gangen voor terug. Het bierarrangement voor vier gangen kost €19,00.

mama makan restaurant

We begonnen met een soep van bouillon met paddenstoelen en tofu. Bij ieder gerecht kregen we een bijpassend biertje.

mama makan vegan rijsttafel

De rijsttafel bestond uit o.a. tauge goreng betawi, sambal goreng tempeh, gado gado en perkedel jagung. Zoals je ziet kwamen we niks tekort. De gerechten waren goed van smaak en het zag er leuk uit met alle kleuren. Mijn favoriet waren de perkedel jagung, gado gado en tofu.

mama makan vegan

Voordat we aan de rijsttafel begonnen, kregen we nog een tweede voorgerecht. Dit bestond uit lawar kacang panjang, een loempia en ananas in een curry. Normaal gesproken ben ik anti fruit in warm eten, maar deze ananas was echt lekker. Na de drie gangen hadden we 0,0 ruimte meer voor het dessert, maar ik móest het wel proeven natuurlijk. Dit was zelfgemaakt ijs met tropisch fruit. Lekker om af te sluiten met iets fris.

Mama Makan – Spinozastraat 61, Amsterdam

Ben jij al eens bij Mama Makan geweest of ben je van plan om te gaan? Ik ben benieuwd! Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook

(Visited 1.843 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *