Zomers ontbijt: deze vegan smoothiebowl

Nu het koude weer achter ons ligt, is het tijd voor nieuwe ontbijtjes. In de winter eet ik standaard havermout, maar in de zomer moet ik daar niet aandenken. De laatste tijd ben ik obsessed met smoothiebowls. Ik ontdekte per ongeluk deze hemelse combinatie en dat moet ik natuurlijk delen. Enjoy!

Eigenlijk mag ik dit geen recept noemen, zo makkelijk is het. Perfect voor in de ochtend dus, want niemand heeft zin om dan lang in de keuken te staan. Deze leuke bowl komt trouwens van Coconut Bowls, perfect voor Instagram-waardige ontbijtjes. 😉

Wat heb je nodig voor één smoothiebowl?

 • Spinazie, twee handen
 • 1/2 avocado
 • Banaan
 • Aardbeien,10 stuks
 • 150 ml plantaardige melk (ik gebruikte de lijnzaad drink van OOOMEGA. Lees hier alles over verschillende soorten plantaardige melk.)
 • 1 el pindakaas

Voor de toppings

 • 1/2 banaan
 • Granola
 • Kokosrasp
 • + alles wat je lekker vindt

Wat ga je doen?

 1. Gooi alle ingrediënten (behalve natuurlijk de toppings) in een blender en mix het tot een glad geheel.
 2. Schenk het mengsel in een bowl.
 3. Kleed aan met de verschillende toppings.
 4. Aanvallen maar!

smoothiebowl

Wat is jouw favoriete ontbijtje op dit moment? Ik ben altijd opzoek naar inspiratie. Mocht je deze bowl maken, dan vind het ik leuk om dat te zien. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het kan vinden. Mij kun je verder volgen op Facebook en Instagram

(Visited 1.993 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *