Vegan fashion trend: Statement T-shirts

Ik ben niet het type dat rondloopt met schreeuwerige (vegan) teksten op mijn kleding. Toch vind ik het leuk om soms te laten zien waarvoor ik sta. Zonder dat ik daarvoor mijn mond hoef open te trekken. 😉 Statement T-shirts zijn dé manier om af en toe jouw idealistische stem te laten horen. Mijn favorieten heb ik voor je op een rij gezet.

Loop een willekeurige winkel binnen en je ziet het overal: statement shirts. Veel merken (ook fast fahion ketens) hebben dit in de collectie. Ik kom nauwelijks toffe shirts tegen die een mooie boodschap uitdragen én eerlijk en duurzaam zijn gemaakt. Gelukkig zijn er een aantal merken die het wel begrijpen.

Goat Organic Apparel

goat apparel

Honest €34,95   No Bull Shit €34,95

Armedangels

armendangels

Revolution €39,90   It’s On Us To… €39,90

Kowtow

kowtow

Movement $93

Reformation

reformation

Love Your Mother $28   Heart $58

Les Sublimes

Les Sublimes

Loves Always Wins €35,00

Fashion Revolution

Niet alleen met voeding, maar ook met kleding breng je iedere keer een stem uit. Je support namelijk een merk door van hen kleding te kopen. Steeds meer mensen staan stil bij de vraag waar hun kleding vandaan komt en op wat voor manier het is gemaakt. Je weet namelijk dat een topje van €3,- van de Primark niet klopt (hetzelfde geldt voor Zara en H&M). Ik weet hoe lastig het is om niet in de verleiding te komen om ‘even snel’ naar de stad te gaan voor een nieuwe outfit. Het is een proces, net zoals het een proces is om over te stappen naar plantaardig eten, maar ik weet zeker dat het mij gaat lukken. Ook omdat meer en meer merken komen met mooie, vegan en duurzame opties en ik écht geen suffe kleding hoef te dragen en op plastic schoenen hoef te lopen.

Met het T-shirt dat ik op de eerste foto draag ‘It’s on us to remember’ vroeg Armendangels tijdens de Fashion Revolution Week aandacht voor de slachtoffers van de ramp in Rana Plaza, vijf jaar geleden. Het instorten van Rana Plaza, een kledingfabriek in Bangladesh, is de ergste ramp in de kledingindustrie ooit. 1134 mensen kwamen om en meer dan 2000 mesen raakten (zwaar)gewond. Op dit moment worden er nog steeds 200 mensen vermist. Deze ramp zorgde ervoor dat de hele wereld erachter kwam dat hun kleding in levensgevaarlijke fabrieken wordt gemaakt en onder slechte arbeidsomstandigheden. Tijdens Fashion Revolution week wordt er veel aandacht besteed aan de betere arbeidsomstandigheden in de modewereld. Overbodig om te zeggen (maar ik doe het lekker toch) dat we niet alleen tijdens deze week hierbij stilstaan, maar gedurende het jaar.

Draag jij statement shirts? Ook ben ik benieuwd hoe jij tegen dit onderwerp aankijkt. Heb jij mooie moeite met vegan en duurzame kleding of juist niet? Laat het hieronder weten of via Instagram en Facebook

(Visited 912 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Claire 17 mei 2018 at 11:18

  Aahh wat een toffe shirts! Het enige lastige aan duurzame kleding vind ik dat het soms lastig is om trendy kleding te vinden, maar ik vind deze verzameling heel tof 🙂

  Reply
  1. Quirines 17 mei 2018 at 15:23

   Ja, vind ik ook lastig. Vaak is het zo suf of gewoon niet mijn smaak.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *