Vegan schoenen – wat draag ik?

Mocht je mij al wat langer volgen, dan weet je dat ik struggle met het vinden van mooie, vegan schoenen. Steeds meer schoenenmerken bieden vegan schoenen aan, maar 9 van de 10 keer vind ik het model suf. Vooral sneakers en stevige winterschoenen zijn een ramp. Dit is een ongoing proces, dus ik hoop dat daar snel verandering in komt. En ik ben niet de enige, want ik ontvang regelmatig berichten of ik nog merken weet en wat voor schoenen ik draag. Daarom deel ik vandaag mijn vegan schoenen die ik op dit moment draag. 

Dr. Martens

vegan schoenen dr martens

Volgens mij staat dit in iedere schoenenkast van een veganist: een paar Dr. Martens. Mijn eerste (leren) paar heb ik al 8 jaar en nog draag ik nog steeds tijdens uitgaan. Weggooien vind ik zonde, maar ik draag ze niet meer overdag. Ik was heel blij toen ik erachter kwam, dat ik mijn favoriete schoenen geen vaarwel hoefde te zeggen. Dr. Martens heeft namelijk een vegan-lijn. Lang niet zo uitgebreid als de modellen met leer, maar hé beter iets dan niets. Perfect voor in de winter met dikke sokken of voor in de lente onder een jurkje.

TOMS

vegan schoenen toms

Ook TOMS heeft een vegan collectie. Eerlijk is eerlijk, TOMS zijn niet helemaal mijn smaak. De meeste paren vind ik suf. De schoenen die ik hierboven aan heb, kon mijn goedkeuring nog net wegdragen .;) Ik vind deze schoenen fijn voor in de zomer, want ze zijn lekker luchtig. Daarnaast is de hele drijfveer achter TOMS geweldig: met elke aankoop die je doet, helpt TOMS een mens in nood met schoenen, beter gezichtsvermogen, schoon water en veilige geboortes. Dit maakt de aankoop nog leuker.

Birkenstocks

vegan schoenen birkstocks

Birkenstocks zijn schoenen die ik droeg voordat ik vegan werd. Inmiddels heb ik al zeker drie paar versleten. Helemaal blij was ik toen bleek dat ook zij een vegan-lijn hebben. Mijn afgedragen leren exemplaren zijn ingeruild voor het diervriendelijke model. Birkenstocks zitten fantastisch en je kunt er lang op lopen zonder dat je last krijgt van je voeten.

Fila

vegan schoenen fila

Ik hou veel van sneakers, maar die liefde is een beetje bekoeld sinds ik vegan ben. Vegan sneakers bestaan wel, maar het geitenwollen sok gehalte is erg hoog. Het moet toch niet zo lastig zijn om toffe modellen te veganizen? Nog steeds draag ik mijn vegan Fila Distruptor sneakers met veel plezier. Eigenlijk zijn ze een beetje afgedragen, dus ik twijfel om een nieuw paar te kopen. Je loopt op wolkjes en ze maken iedere outfit badass.

Vagabond

vegan schoenen vagabond

Ik sluit af met mijn nieuwste paar: deze schoenen van Vagabond. Dit merk heb ik sinds kort ontdekt. Naast schoenen gemaakt van leer bieden ze veganistische exemplaren aan #winning. Kan niet wachten om deze in de lente te dragen. Ze zijn vrij netjes, maar door de dikke, grove zool wel stoer (zie de allereerste foto). Daar hou ik van. Kende jij dit merk al?

Tell me, waar koop jij jouw schoenen? Welke merken vind jij te gek? Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram en Facebook

(Visited 2.116 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Petricia Siepman 24 januari 2019 at 14:54

  Leuk om wat meer verschillende merken voorbij zien te komen. Thanks!

  Reply
  1. Quirines 28 januari 2019 at 09:46

   Leuk om te horen! Graag gedaan natuurlijk.

   Reply
 2. Stefanie 1 januari 2021 at 23:16

  Om welke Birkenstocks gaat dit? De Arizona variant met natuurleer heeft alsnog een suède dekzool. Ik wil ze ook graag bestellen maar ik kan de vegan variant niet vinden, helaas.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *