Deze vegan rode linzensoep staat regelmatig bij mij op tafel. Vullend, romig, verwarmend en gezond. Precies wat wij nodig hebben tijdens deze koude dagen.
Deze rode linzensoep is zó gemaakt (binnen 30 minuten) dus ideaal om te maken als lunch of voor een snelle avondmaaltijd. Door de rode linzen en zoete aardappel vult het goed en hoef je er, eigenlijk, geen brood bij te eten.
Wat heb je nodig voor één pan?
- Gedroogde rode linzen, 100 gram
- Tomatenblokjes, 400 gram
- Zoete aardappel, 300 gram
- Wortel of 1/2 winterpeen
- Ui, ik gebruikte een witte ui
- Knoflook, 1 teentje
- Groentebouillon, 1 liter
- Rode peper of 1/2 til chilipoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijn
- Zwarte peper
- Olijf- of kokosolie
Optioneel: verse peterselie
Zo maak je het:
- Kook 1 liter water voor de groentebouillon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd dit in blokjes. Snijd de wortel in stukjes en de rode peper in ringetjes (verwijder de zaadjes).
- Zet een kookpan op middelhoog vuur en verwarm wat olie. Fruit de uit en de knoflook.
- Voeg na een paar minuten de kruiden en de rode peper toe.
- Daarna kun je de zoete aardappel en wortel toevoegen. Meng het weer door elkaar.
- Voeg de gedroogde linzen, tomatenblokjes en het bouillon toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook en kook de soep voor zo’n 20 minuten.
- Belangrijk om af en toe te roeren zodat de linzen niet plakken aan de bodem van de pan.
- Zijn de rode linzen gaar, valt het uit elkaar? Dan kun je de soep pureren. Gebruik hiervoor een blender of een staafmixer.
- Blend de soep tot een glad geheel.
- Serveer de vegan rode linzensoep met verse peterselie. Eet smakelijk!
Het mooie servies en aankleding komt van The Table.
Ik ben benieuwd wat jij van deze vegan soep vindt! Laat het hieronder in de comments weten of via mijn Instagram.
(Visited 11.436 times, 9 visits today)