Vegan restaurants in Santa Marta, Taganga en Minca, Colombia

Ook in Santa Marta, Taganga en Minca heb ik een paar leuke, vega(n) restaurants ontdekt. De meeste restaurants zijn niet vegan georiënteerd, maar met een paar simpele aanpassingen is een vegetarisch gerecht zó omgetoverd tot een vegan maaltijd.

Santa Marta

In Santa Marta vind je redelijk veel vega(n) restaurants. Ik had de ‘pech’ dat ik tussen Kerst en Oud & Nieuw in deze stad was, waardoor veel vegan tenten waren gesloten. Jammer! Gelukkig kon ik wel terecht bij gewone restaurants, waar ik een vegan maaltijd kon bestellen. Er was wel één restaurant open, waar ik twee keer heerlijk heb gegeten.

Aborigen

Bij Aborigen wordt lekker en gezond (jeej, eindelijk groenten!) geserveerd. Niels en ik kwamen die dag terug van de Ciudad Perdida tour en hoewel ik met smaak had gegeten, kon ik na vier dagen geen rijst met bonen meer zien. Ik ging daarom voor een goed gevulde wrap met groenten dat wij in de binnentuin aten.

santamartavegan

santamartavegan

Taganga

Taganga is niet persée een plaatsje waar je wilt overnachten, maar voor een dag naar het strand is het helemaal goed. Er wordt veel vis geserveerd, maar ik vond een leuk, klein cafeetje waar we hebben geluncht.

Cafe Bonsai

Cafe Bonsai heeft een Nederlandse eigenaar en naast goed eten, wordt er ook lekkere koffie geserveerd. Nederlanders begrijpen tenminste wat wij bedoelen met groenten, dus ik durfde het aan om een salade te bestellen. Vaak word je in het buitenland teleurgesteld wanneer je een salade bestelt, maar niet bij Bonsai. Mijn salade bevatte onder andere noten, zaden en avocado.

vegantaganga

Minca

Minca… Een leuk, klein backpackers dorpje verstopt in de bergen. Wij kwamen aan in deze plek nadat we een nacht in Tayrona Park hadden doorgebracht. Wij waren maar naar één ding opzoek: groenten!

Lazy Cat

De bediening doet de naam van dit restaurant er eer aan.. Zo langzaam. Ik ben inmiddels wat gewend in Colombia, maar bij dit restaurant werd ons geduld aardig op de proef gesteld. Het eten viel wel in de smaak. Alvast excuus voor de lelijke foto, maar de belichting was slecht. Als voorgerecht ging ik voor een Mexicaanse salade met guacamole en als hoofdgerecht noodles met gewokte groenten en pinda’s. De porties zijn groot en het was erg lekker.

Tiende Café de Minca

Leuk restaurant, waar ze een aantal vegetarische opties hebben, die makkelijk te veganizen zijn. Ik koos voor een fruitsalade een wrap gevuld met gegrilde groenten. Naast dat je lekker buiten kunt zitten, zit er ook een winkeltje bij met leuke hebbedingetjes.

veganminca

veganminca

veganminca

Het is altijd zoeken naar de juiste restaurants, maar het zorgt er wel voor dat we bij leuke plekken terecht komen. Verder wordt er in Colombia weinig groenten geserveerd (op een paar blaadjes sla, tomaat en ui na) en doordat ik plantaardig eet, komen we toch aan genoeg groenten. Ik zou het leuk vinden als jij mijn reis door Zuid-Amerika volgt. Dit kun je doen via mijn Facebook en Instagram

(Visited 335 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *