Colombia – Isla Fuerte in foto’s

Het is tijd voor een week paradijs tijdens Oud & Nieuw. We zijn hiervoor naar een tropisch eiland afgereisd om hier met, jawel, honderd Nederlanders Oud & Nieuw te vieren. Isla Fuerte was de bestemming en ik laat je graag zien hoe mooi het is. Tipje van de sluier: er waren luiaards op het eiland.

Tussen Tayrona Park en Isla Fuerte hebben we twee dagen gechilld in Minca. Ik heb hier alleen zo weinig foto’s van gemaakt, dat het geen blogpost waard is. In Minca hebben we een yogaschool bezocht. We hebben hier een les gevolgd én een cursus over lucide dromen. Super interessant en ons doel is om dit ook te krijgen. Verder heb ik alleen in een hangmat gelegen en lekker gegeten. We sliepen in Casa Colibri en dat is een aanrader. Oké, het is tijd voor Isla Fuerte!

islafuerte

islafuerte

Na een taxirit, een busreis van vijf uur, weer een taxirit van een uur én een boottocht kwamen we aan op de plaats van bestemming. We waren zeker gaar van de reis, maar dat verdween meteen toen we zagen waar we de komende dagen zouden verblijven.

islafuerte

islafuerte

De dagen rondom Oud & Nieuw hebben we alleen maar op het strand doorgebracht. Af en toe casual poseren hoort daar natuurlijk bij ;). Oud & Nieuw was zelf één groot feest en het was heel gek om opeens met zoveel Nederlanders op een plek te zijn. Veel bezoekers zijn alleen voor dit feest naar Colombia afgereisd. De muziek was niet helemaal mijn ding, maar het was wel mega gezellig. We hebben de zon zien opkomen, dus dat zegt genoeg lijkt me.

islafuerte

WAUW! Er waren gewoon luiaards op het eiland! Zo bijzonder dat we dit van dichtbij konden zien. Hij heeft prachtige tekeningen op z’n rug en dat laat hij maar al te graag zien. Er waren ook twee kleine luiaards, maar die zaten goed verstopt in de bomen.

islafuerte

Eén van de fruitstalletjes waar we iedere ochtend ontbijt haalden. Je moest er even op wachten, maar dan krijg je wel een lekker fruitsapje. Op dit eiland kan je goed merken dat de bewoners toerisme niet gewend zijn. Normaal gesproken lopen hier een stuk of twintig toeristen rond, maar doordat een -nieuw- hostel een groot feest gaf, waren het er opeens 150.

islafuerte

We hadden een beetje pech met de eerste hostel waar we drie nachten sliepen. Denk hierbij aan een beloofde airco dat ontbrak,  mieren in de douche en dode vliegjes in bed. Gelukkig konden we de laatste nacht in een beter hostel slapen, waar ze een huispapegaai hadden.

islafuerte

islafuerte

islafuerte

Een betere plek om het nieuwe jaar in te luiden, is bijna niet voor te stellen. Na Isla Fuerte zijn Niels en ik samen doorgegaan naar Cartagena. Vandaag zijn we precies één maand aan het reizen. Nog een kleine week zijn we in Colombia en dan is het tijd voor een nieuw land: Ecuador. Mocht je mij willen volgen tijdens mijn reis, dan kan dat via Facebook en Instagram

(Visited 623 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Sytse 13 januari 2017 at 16:21

  Jeetje, wat is het daar prachtig!! Echt zo mooi! Moet je je voorstellen: hier sneeuwt het.. 🙁

  Reply
  1. Quirines 15 januari 2017 at 18:58

   Aahhh.. Al heeft sneeuw zeker ook wat moois 😉

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *