Vegan restaurants Cusco (Peru)

De artikelen uit Zuid-Amerika zijn nóg steeds niet klaar ;). 2,5 maand geleden lag ik op de Colombiaanse stranden waar het heerlijk weer was en nu fiets ik door de regen in Amsterdam. Verschil moet er zijn. Ik mis de zon, de relaxte sfeer in Zuid-Amerika en het heerlijke plant-based eten. Het beste restaurant waar ik ben geweest, is Green Point in Cusco. Als dit restaurant in Nederland wordt geopend, dan weet ik zeker dat alle carnivoren en vegetariërs om zijn. Verder deel ik mijn andere favoriete eettentjes in Cusco, want deze plaats is heel vegan friedly.

Green Point

Waar moet ik beginnen? Ik ben hier meerdere keren geweest, want ik wilde álles uitproberen. Je begrijpt misschien hoe ik me voelde dat ik na maanden reizen een restaurant tegenkwam waar de hele menukaart vol stond met vegan opties. Green Point is niet alleen populair onder de vegans, het stikt ook van de alleseters; iedereen die houdt van lekker eten komt naar deze tent. Ik heb mensen verbaasd in het restaurant horen zeggen hoe lekker het allemaal is en ik hoorde backpackers onderling Green Point als tip uitwisselen.

Green Point is niet goedkoop in vergelijking met de andere restaurant, maar dat is het helemaal waard. De porties zijn enorm en het is niet gek om het eten mee naar huis te nemen. Het beste gerecht vond ik de dumplings en de (hele) pittige ceviche. Dit is een typisch Zuid-Amerikaans gerecht dat normaal gesproken uit vis bestaat. Ook lunchen kan ik hier aanbevelen: voor een paar euro krijg je een compleet menu inclusief onbeperkte toegang tot de saladebar, een voor-, hoofd- en nagerecht en een drankje.

Green Point
Waar: Carmen Bajo 235, Cusco
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 08:00 – 22:00.

Qiwa

In de gezellige wijk San Blas loop je gelijk tegen Qiwa aan. Je vindt hier lekkere, grote smoothies, maar ook salades, soepen, wraps en burgers. Alles is vegetarisch en veel gerechten zijn vegan.

Qiwa
Waar: Calle Choquechaka 216, Cusco
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 07:00 – 19:00. Zondag: gesloten.

Prasada Veggie Food

Tegenover Qiwa vind je Prasada; een klein eettentje dat voornamelijk burgers serveert, maar ook pasta’s, falafel en salades. De eigenaar is vriendelijk en vooral heel enthousiast over het eten. Het is slim om aan te geven dat je vegan bent, want niet al de gerechten zijn plantaardig. Het is super cheap en heel lekker.

Prasada Veggie Food
Waar: Quancipata 269, Cusco
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 10:00 – 21:00. Zaterdag & zondag: 10:00 – 16:00.

Per.Uk

Bij toeval belanden wij Per.Uk. We hadden net een busrit van 22 uur (!) achter de rug en we wilden vooral eten en daarna gelijk door naar bed. Wat een geluk dat we bij Per.Uk aankwamen: het eten is heerlijk, de aankleding van het restaurant is gezellig en de bediening is vriendelijk. Per.Uk serveert de moderne Peruviaanse keuken en de kaart bevat een aantal vegan opties zoals een curry (heel lekker!), ceviche en onderstaande groenten spiesjes met gegrilde groenten en aardappel.

Per.Uk
Waar: Calle Plateros 344, Cusco
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 12:00 – 21:30.

Shaman Restaurant

Drie keer zijn Niels en ik opzoek gegaan naar dit restaurant en pas de laatste keer hebben we het gevonden. Het zit namelijk achter de straat Santa Cantalina Ancha en wij zijn honderd keer de straat op- en afgelopen. Shaman is een zweverig restaurant, maar dat vind ik voor de afwisseling heel leuk. Tijdens de lunch is het druk, want voor een klein bedrag krijg je een uitgebreid menu. Het eten is heerlijk, de producten zijn vers en de porties zijn groot. En yes, je kunt vegan kaas bestellen!

Shaman Restaurant
Waar: Calle Catalina Ancha 366-B, Cusco
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 12:00 – 21:00 Zondag: 12:00 – 16:00

Ben jij in Cusco geweest of heb jij plannen om naar deze plek te komen? Ik schreef eerder een artikel over deze plaats dat natuurlijk de spot is om naar Machu Picchu te gaan. Mocht je het leuk vinden om mij te volgen, dan kan dat via Facebook en Instagram

(Visited 460 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *