Vegan wraps met shoarma en tzatziki

De laatste keer dat ik shoarma heb gegeten? Dat moet zeker een jaar of drie zijn geweest. Tot ik laatst een pakketje ontving van Vivera met o.a. vegan shoarma. Winning! Ik wist niet dat dit bestond en daarom was ik, van al de andere vleesvervangers, het meest benieuwd naar de vegan shoarma. Ik gebruikte wraps in plaats van pitabroodjes en ik maakte er een vegan tzatziki bij. Dit recept is ongelofelijk simpel, maar om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • Vivera shoarma
 • 4 wraps (of 6 kleine)
 • Puntpaprika
 • 2 tomaten
 • Veldsla
 • 1 bosui stengel

Voor de vegan tzatziki:

 • 200 ml ongezoete sojayoghurt (ik gebruikte Mild & Creamy van Alpro)
 • Komkommer
 • Handje verse munt
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 el olijfolie
 • Citroensap van een halve citroen
 • Zout & peper naar smaak

Wat ga je doen?

 1. Rasp de komkommer (met schil), strooi er wat zout overheen en laat het voor 30 minuten uitlekken. Ik liet het in een vergiet uitlekken en plaatste de vergiet op een pan.
 2. Snijd de groenten in reepjes en de bosui in ringetjes.
 3. Meng de komkommer met al de ingrediënten voor de tzatziki in een kommetje.
 4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de shoarma op middelhoog vuur. Na ongeveer vijf minuten is de shoarma klaar.
 5. Verwarm de wraps in een droge koekenpan.
 6. Bestrijk de wraps met de tzatziki en beleg het met de gesneden groenten en de veldsla.
 7. Maak het af met de shoarma.
 8. Serveer de overgebleven tzatziki er apart bij.
 9. Eet smakelijk!

Kende jij deze vegan shoarma al? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik vind het ook leuk om jouw creaties op Facebook en Instagram van dit gerecht te zien. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het kan terugvinden. 

(Visited 1.406 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *