Ik ga op reis en neem mee… deze gezonde vegan snacks!

Tijdens het reizen met de trein of met de auto ligt de verleiding voor het kopen van (ongezonde) snacks op de loer: de kiosken en tankstations zitten rammend vol met saucijzenbroodjes, autodrop, chips en nog meer ellende. Toen ik net vegan werd, vond ik dat lastig want vaak zijn er niet tot weinig gezonde vegan opties. Inmiddels weet ik welke snacks ideaal zijn om mee te nemen tijdens het reizen naar werk en als je op vakantie gaat.

Voorbereiding

Het is slim (of je vegan bent of niet) om een gezonde tussendoortjes vanuit huis mee te nemen. Zo heb ik standaard altijd een snack in mijn tas en weet ik zeker dat ik niet zwicht voor een patatje op het treinstation. Fijn voor mijn lichaam én voor mijn portemonnee. Je kunt zelf snacks maken: repen met noten en dadels, bananenbrood of geroosterde kikkererwten, maar soms heb je daar geen tijd voor (of geen zin in). Daarom vind ik onderstaande tussendoortjes ideaal: te koop in de supermarkt, het is plantaardig én het is gezond.

Gedroogd fruit

Dadels, vijgen, gedroogde abrikozen en gedroogde mango. Perfect voor de zoete trek, het geeft een voldaan gevoel en het blijft lang goed.

NADA Nothing Added

Iets compleet nieuws voor mij: gevriesdroogd fruit van NADA Nothing Added. Bij vriesdrogen wordt vers fruit ingevroren tot -40°C en daarna in vacuüm langzaam weer ontdooid. Door het vacuüm gaat het water direct over van ijs naar waterdamp, met als voordeel dat de smaak en alle voedingsstoffen van het fruit behouden blijven. De snacks van NADA zijn knapperig, het heeft een intense fruitsmaak en het is ideaal voor onderweg vanwege de verpakking. Er zijn drie smaken: aardbei, perzik en appel. Appel is mijn favoriet! NADA is o.a. te koop bij Marqt en de Bijenkorf. Je kunt het ook online bestellen.

Snoepgroenten

Niet zo’n zoetekauw en meer zin in wat hartigs? Dan zijn snoepgroenten een goede uitkomst: tomaatjes, mini komkommers, worteltjes en radijsjes. Ook lekker om te dippen in hummus. Wat lastiger eten tijdens het autorijden, maar wel heel lekker als je achterin zit of met de trein aan het reizen bent ;).

Noten

Een handje noten helpt jou door de ergste trek heen. Noten zitten hoog in calorieën, maar geven wel een voldaan gevoel en bevatten goede vetten. Kies wel voor de ongezouten en ongebrande variant. Deze zijn namelijk lager in calorieën en bevatten alleen de eigen aanwezige voedingstoffen.

Raw bars

Bij de reguliere supermarkten neem ik altijd een kijkje bij de raw bars: NAKD, Clif Bar en Rude Health zijn een paar favorieten. De repen bestaan uit gedroogd fruit en noten en geven je daarom een lang, verzadigd gevoel. Sommigen bevatten veel calorieën, zoals de repen van Clif, maar ik vind dat meer een traktatie. Tip: de repen zijn best prijzig en daarom is het slim om aanbiedingen in de gaten te houden. De Kruidvat heeft NAKD repen in het assortiment die regelmatig zijn afgeprijsd.

Wat is jouw favoriete snack voor onderweg? Laat het weten via Facebook of Instagram!

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met NADA Nothing Added. Je kunt NADA ook volgen via Instagram

(Visited 1.637 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *