Vegan Post #5 duurzame zonnebril, vegan ijs & tandpasta

Het is weer tijd voor een nieuwe Vegan Post! Je kent het concept inmiddels wel: ik laat de leukste en lekkerste producten zien die ik heb ontvangen. Altijd weer leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Al deze producten sluiten goed aan bij een vegan levensstijl.

vegan post worstenbroodjes

Ik begin met de vegan worstenbroodjes van Brabantsche Worstenbroodjes. Ik had hiervoor nog nooit worstenbroodjes gegeten, dus geen vergelijkingsmateriaal, maar een Brabantse vriendin zei dat ze net zo lekker smaakte. Je bestelt de broodjes o.a. bij Picnic.

vegan post like mayo

Ik dipte de worstenbroodjes in Like!Mayo van Remia. Standaard staat in mijn koelkast de vegan mayonaise van Jean Bâton, ik hou van het zuurtje, maar deze romige variant is ook erg lekker.

vegan post lush

Ik was uitgenodigd voor een paasbrunch van Lush. Tijdens de brunch werd medegedeeld dat vanaf nu alle producten bij Lush ei-vrij zijn. Als vervanger wordt hiervoor aquafaba of zijde tofu gebruikt (dezelfde ingrediënten die je ook in de keuken gebruikt). Maar, dat is eigenlijk niet wat ik wilde vertellen. In de goodiebag zat o.a. deze shampoo en ik ben fan! Door het zeezout krijg je lekker wavy beach haar.

vegan post bybi

Ik ga nooit de deur uit zonder een lippenbalsem. Sinds kort gebruik ik deze lip balm van BYBI en het werkt goed. Ik heb geen droge velletjes en het geeft een mooie glans. Pluspunt: de verpakking ziet er niet alleen tof uit, het is gemaakt van suikerriet i.p.v. plastic.

vegan post beyondmeat burger

Het is je vást niet ontgaan dat Beyond Meat naar Nederland is gekomen. Ik had de burger al een paar keer gegeten in een restaurant, maar vanaf nu ligt het bij de Albert Heijn (€5,99 voor 2 stuks). Veel vegans vinden het niks, want het lijkt té erg op vlees. Ik vind het een geniaal product en het is vooral leuk om hiermee vrienden en familie voor de gek te houden.

vegan post beyondmeat burger

Ik was uitgenodigd om bij de perspresentatie van Beyond Meat te zijn. Naast de burgers hebben zij nog twee alternatieven: beef en worst. En, binnenkort kun je de Beyond Sausage proberen! Ik weet dat Deer Mama en The Vegan Junk Foodbar deze gaat serveren. Ben jij hier benieuwd naar?

vegan post armedangels

U ziet hier een mooie zonnebril van Dick Moby en een top van Armedangels. Beide items heb ik gekregen en ik ben hier zó blij mee! 🙂 Dick Moby maakt zonnebrillen van gerecyclede materialen. Armedangels is een duurzaam kledingmerk waar ik al langer fan van ben. Dit is trouwens het kleurrijkste item dat ik ooit heb gehad and I love it!

vegan post ecodenta

Ik krijg regelmatig vragen over vegan tandpasta. Ik gebruik al forever Paradontax en deze is toevallig vegan. Nu stuurde Ecodenta deze verschillende tubes naar mij op. Ik heb het alleen nog niet geprobeerd. Je vindt Ecodenta o.a. bij Holland & Barrett.

vegan post plantforce

Ik sport vrij intensief en ik vind het lekker om na het sporten een eiwitshake te nemen. Een favoriet merk is Plantforce: de smaak is goed, het heeft geen korrelige structuur (dat vind ik heel vies) en er zitten geen onnodige toevoegingen in. Je bestelt Plantforce bij Plent.nl.

vegan post abbot kinney's

Iets wat ik éigenlijk nog niet mag delen, maar stiekem toch doe: het nieuwste ijsje van Abbot Kinney’s! Deze Almond Frostick is alles wat je wilt: amandelijs met pure chocolade en stukjes amandel. Ik heb er uiteraard al een paar ‘getest’ (één van de voordelen om hier te werken) en goed gekeurd. De Almond Frostick ligt o.a. bij Ekoplaza en Marqt.

vegan post sofine

Door naar het volgende product: de vegan zalmfilets van SoFine. Social media ontplofte toen dit werd gelanceerd en volgens mij heeft iedereen inmiddels deze zalm geproefd. Ik maakte een zalm teriyaki met Japanse noedels. Bizar toch dat we weer zalm kunnen eten?

vegan post seepje

De producten van Seepje gebruik ik al een tijdje. Zij gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten die geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu. Deze Limoen-variant ruikt lekker fris en bevat 15 verschillende etherische oliën. Je vindt Seepje o.a. bij Albert Heijn.

Dat was ‘m weer! Zoals je ziet zijn er weer genoeg vegan friendly producten bijgekomen. Wat kende jij al of waar ben jij benieuwd naar? Laat het hieronder in de comments weten. Via mijn Insta deel ik als eerste de producten die mij aanspreken. Tagg mij ook vooral in al het nieuws dat jij tegenkomt!

(Visited 630 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. UNCODED.LIFE 17 juli 2019 at 01:57

    Als je eiwitshake wilt moet je eens kijken naar vivolife 😉 alles plantaardig en ze stappen binnekort over op 100% organische verpakkingen.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *