Vegan zalm teriyaki met Japanse noedels

Jongens, het leven als veganist wordt met de dag makkelijker. Je kunt namelijk gewoon weer, tromgeroffel, zalmfilets eten! Mocht je mij wat langer volgen dat weet je dat ik, voordat ik vegan werd, enorm van vis hield. Vlees heb ik absoluut geen moeite mee om te laten staan, maar vis was een ander verhaal. Vooral zalm en tonijn at ik graag. Daarom ben ik heel blij met alle ontwikkelingen die gaande zijn en dat ik gewoon weer zalm kan eten. Ik maakte een zalm teriyaki met Japanse noedels. You can thank me later. 😉

zalm teriyaki

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 zalmfilets van SoFine
  • 90 gram noodles (ik vind udon noodles het lekkerst)
  • 1 broccoli
  • Sugar snaps
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 knoflookteen
  • Rode peper
  • 1 cm gember
  • Sojasaus
  • Zwarte peper

Voor de teriyaki saus

Je kunt de saus natuurlijk kant-en-klaar kopen maar het is heel makkelijk om het zelf te maken

  • 8 el sojasaus
  • 2 el agavesiroop
  • 1 el witte wijnazijn

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de ingrediënten voor de teriyaki saus in een pannetje. Laat dit een paar minuten op laag vuur staan. Zodra het wat is ingedikt, haal je het van het vuur.
  2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  3. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzingen.
  4. Snijd de broccoli in roosjes en verwijder de puntjes van de sugarsnaps.
  5. Rasp de gember en pers de knoflook.
  6. Verhit wat (zonnebloem)olie in een wok op middelhoog vuur. Zodra dit heet is, bak je eerst de knoflook en de gember aan.
  7. Voeg de broccoli en de sugar snaps toe. Schep het regelmatig om.
  8. Zodra de noedels klaar zijn, giet je het af en voeg je het toe aan de groenten.
  9. Breng op smaak met wat sojasaus en zwarte peper.
  10. Wok net zolang tot de groenten beetgaar zijn.
  11. Bestrijk de zalmfilets met de teriyaki saus aan de bovenkant.
  12. Verhit wat olie in een koekenpan.
  13. Leg de zalmfilets in de pan.
  14. Keer de zalmfilets regelmatig om en bestrijk alle kanten met de teriyaki saus. Bak in totaal de zalm in 9 minuten.
  15. Snijd ondertussen de rode peper in dunne ringetjes.
  16. Schep de noedels met de groenten in een diep bord of een kom.
  17. Leg daar bovenop de zalmfilet.
  18. Maak het af met de rode peper en de sesamzaadjes. ENJOY!

vegan zalm sofine

En, ben jij nieuwsgierig geworden naar deze zalmfilets? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Mocht je het gerecht maken, zou ik het super leuk vinden om dit terug te zien. Gebruik hiervoor #theveganeffect of tagg @quirinesmit. Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook

Dit artikel is in samenwerking met SoFine. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit product. Lees hier meer over in mijn disclaimer

(Visited 372 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan Post #5 duurzame zonnebril, vegan ijs & tandpasta - The Vegan Effect

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *