Vegan Post #19 duurzaam geboortekaartje & vegan Sinterklaas snoepgoed

Yay, welkom bij een nieuwe editie van Vegan Post! De laatste dit jaar, aangezien ik bijna mijn kindje verwacht. Het is wederom een bomvolle post geworden met de meest uiteenlopende producten: van een duurzaam geboortekaartje en kraampakket tot vegan maaltijden en Sinterklaas snoepgoed. Ik laat zien wat ik de afgelopen weken per post heb ontvangen.

de krat vegan

Van De Krat kreeg ik een krat (jaja, what’s in the name) met drie vegan maaltijden. Ideaal: sinds kort bieden zij namelijk een vegan Krat aan. De gerechten vond ik echt mega lekker (dit is toch net restaurantwaardin?) en erg verrassend. Zodra de kleine er is, gaan we dit vaker bestellen.

denise robot

Ik was uitgenodigd voor het lanceringsevent van Denise Roobol. Ik ben de gelukkige eigenaar van een aantal Denise Roobol tassen en deze beauty mag ik aan mijn collectie toevoegen. Dit is de Nikke Bag – Green Mud, €159,99.

doulala kraampakket

Een kraampakket heb je nodig zodra je thuis wilt bevallen, maar ook als in je het ziekenhuis wilt bevallen is dit een must. Je kunt namelijk onverwachts tóch thuisbevallen. Zo’n pakket kun je aanvragen via jouw zorgverzekeraar (dit wordt helemaal of deels vergoedt). Ik werd alleen niet blij van het pakket dat mijn verzekeraar aanbiedt en daarom ging ik opzoek naar een alternatief. Zo kwam ik uit bij Doulala: een duurzaam & biologische kraampakket én ze bieden ook een vegan kraampakket aan. Vol met verzorgingsproducten die je nodig hebt tijdens de bevalling, maar ook bijvoorbeeld een Cordring (dit is een alternatief voor de navelklem). €69,95.

soof

SOOF ontwikkelt 100% natuurlijke limonades gemaakt van fruit, groenten en kruiden. Erg lekker wanneer je bent uitgekeken op standaard water. Je vindt de producten o.a. bij Holland & Barrett en Picnic, €4,99.

LILLYDOO

Ik werd héel blij van dit pakket vol met duurzame luiers & billendoekjes van LILLYDOO. Je bestelt de luiers makkelijk online en je kunt een abonnement afsluiten. Ik houd je op de hoogte wat ik van de luiers vind!

Olivery

Nog een service dat aan huis levert: oLivery (hoe leuk is deze naam?). Zij bezorgen lekkere Italiaanse olijfolie: het is koudgeperst, gefilterd en gecentrifugeerd zodat je ermee kunt dippen, dressen en bakken. Je bestelt via de webshop een navulverpakking, zodat je niet steeds een nieuwe fles hoeft te bestellen.

marcel's green soap

Ik houd van de producten van Marcel’s Green Soap (ik gebruik op dit moment de douchegel, schoonmaakmiddelen en handzeep) en ik kreeg deze flessen wasmiddel opgestuurd. Nu zonder palmolie! De geur Vanille & Katoen gebruik ik voor alle babywasjes, ruikt zo lekker! €6,99.

ebb + flow

Ebb + Flow biedt huidverzorgingsproducten uit met CBD-olie. Ik had dit nog nooit gebruikt, dus ik was hier zeker nieuwsgierig naar. Zeker nu ik zwanger ben (en de koude maanden zijn aangebroken), heb ik last van een droge huid. Ik gebruik nu iedere avond de nacht gezichtsolie en dat werkt erg voedend. Mijn huid is niet meer droog en trekkerig. €69,75.

made for moments

Het geboortekaartje voor de mini maak ik samen met Made for Moments. Naast dat zij ontzettend veel stijlen, vormen, kleuren & manieren aanbieden voor een mooi kaartje, hebben zij ook een duurzaam productieproces. Het papier is gerecycled en er wordt zo min mogelijk inkt gebruikt.

Aveda voegt twee nieuwe producten toe aan hun Invati-lijn: Brow thickening serum (€78,00) en Advanced thickening foam (€12,00). Mijn wenkbrauwen zijn van zichzelf (helaas) niet zo vol, dus ik gebruik nu de Brow thickening serum. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

biovecci

Nieuw onder de vleesvervangers: het merk Biovecci. Dit merk brengt zestien nieuwe vega(n) producten uit, allemaal biologisch. Naast deze burgers ontvang ik ook de kopstukjes, maar die waren al op voordat ik een foto kon maken. Erg lekker! Je vindt de producten bij Marqt en Ekoplaza.

your super

Your Super zag ik al vaker voorbijkomen op de socials en ik was altijd nieuwsgierig naar de producten. Nu stuurde zij een mail met de vraag of ik het leuk vind om samen te werken. Voordat ik ‘ja’ hierop zeg, wil ik de producten eerst een tijdje testen. Dat ben ik dus nu aan het doen. Gut Feeling voeg ik op dit moment toe aan mijn smoothies en ik (probeer) dagelijks een eiwitshake te nemen met de Plant Protein. Tot nu toe bevallen de producten goed.

vegan sinterklaas snoepgoed

Sinterklaas is weer in het land en daar horen pepernoten en chocolaletters bij. Mijn craving op dit moment is pepernoten, zo ont-zet-tend lekker! Eet jij lactose- en/of glutenvrij? Holland & Barrett heeft een uitgebreid assortiment met snoepgoed dat jij kunt eten. De pepernoten zijn door ondergetekende goedgekeurd.

de geboortebundel

Nina Pierson schreef een nieuw boek: de Geboortebundel. Een boek met 42 positieve bevalverhalen: van rustige thuisbevallingen in bad tot keizersnedes en van tweeling geboortes tot ziekenhuisbevallingen. Alles komt voorbij. Heel leerzaam om te lezen en het geeft mij vertrouwen over mijn eigen bevalling. €24,95.

hands off my chocolate

Als M&M’s niet met een vegan variant uitkomt, dan doet Hands Off My Chocolate het maar. Deze bites komen in drie varianten en mijn favoriet is de crispy. Gevaarlijk lekker! Je vindt de producten o.a. bij Albert Heijn, €2,99.

fair-trade original koffie

Fairtrade Original stuurde dit uitgebreide koffiepakket naar mij op. Niet alleen koffie waar ik van geniet, maar ook de koffieboeren. Zij worden namelijk eerlijk betaald, gebaseerd op een leefbaar inkomen in hun land. Belangrijk om hierbij stil te staan, aangezien Fairtrade Original het eerste merk (!) in Nederland is, die dit doet. Je vindt de producten o.a. bij Albert Heijn.

Dit was ‘m, de laatste Vegan Post van 2021. Ik heb dit jaar ontzettend veel leuke nieuwe, vegan & duurzame ontdekkingen gedaan. Er is zoveel op de markt gekomen. Wil je de komende tijd op de hoogte blijven van meer vegan nieuws? Volg me dan op Instagram. Leuk als je dit doet 🙂

(Visited 737 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *