Vegan Post #16 heel veel vegan eten (wafels, pizza, vleesvervangers)

Tijd voor een nieuwe Vegan Post! Deze editie staat vooral in het teken van veel vegan eten: wafels, vleesvervangers, havermout maar ook heerlijk Italiaans & Sri Lakaans eten voor thuis.

Trevi's Amsterdam

Ik trap af met Trevi’s Amsterdam. Van hen kreeg ik bovenstaande gerechten thuisbezorgd. Niet.Normaal.Lekker. Woon je in Amsterdam? Dan kun je het bestellen of via hun webshop. Het zijn losse ingrediënten, maar no worries het staat zo op tafel.

SMPL SKIN

De producten van SMPL SKIN gebruik ik al een tijdje met veel plezier. Toen zij vroegen of ik geïnteresseerd was om hun nieuwe face mist & toner te proberen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. SMPL SKIN is een natuurlijke huidverzorging, bevat geen parfum en is, uiteraard, vegan.

De face mist (€28,00) gebruik ik dagelijks voordat ik mijn dagcrème opsmeer en soms tussendoor, als refresher. Je vindt de producten in hun webshop.

Vegan vleesvervangers

Het is je vast niet ontgaan: een paar weken geleden heeft Albert Heijn ontzettend veel vegan vlees- en visvervangers gelanceerd. Van huismerk tot A-merk, je vindt hier van alles. De vegan ribs vond ik iets minder, maar de kroket burger is heerlijk.

vegan chocola

Tja, als iets zo lekker is vergeet je gewoon een foto te maken. Hands Off My Chocolate lanceerde twee nieuwe vegan repen: Caramel Seasalt en Oat Cookies & Caramel. Het zijn ‘melk’chocolade en zo ontzettend lekker. De prijs per reep is €2,09 en vind je o.a bij Albert Heijn en Jumbo.

Pianta Pasta

Geen zin in moeilijk gedoe? Deze pastasauzen van Pianta Pasta zijn ideaal om in huis te hebben. In drie verschillende smaken en vol met groenten en veel worstjes of gehakt. Ik heb de sauzen bij Marqt gespot en verder kun je op hun website kijken voor een winkel bij jou in de buurt.

nomly havermout

Toen ik dit pakketje kreeg, was ik best sceptisch. Waarom zou je een havermout mix gebruiken en niet ‘gewone’ havermout. Nou jongens, na één pakje was ik om en binnen een week was Nomly op. Het zijn super lekker, verrassende smaken. Echt een treat in de ochtend. Je bestelt de producten via hun website (proefpakket voor €9,95).

Qalaan Sri Lakaans vegan

Qalaan biedt Sri Lakaanse maaltijden aan in Amsterdam. De foto’s zien er niet heel appetijtelijk uit, maar geloof me: dat was het wel. Vooral de Serendip (onderin) is een aanrader: een kruidige curry met aubergine, linzen in kokosmelk en rode biet stoof (€10,99).

Pukka thee

Oh wat een droompakket van Pukka! Ik vind hun thee oprecht één van de lekkerste theeën vanwege de sterke smaken. Veel soorten thee vind ik vrij laf, maar Pukka is goed op smaak door de verschillende kruiden.

ZO schoonmaken

Een nieuwe schoonmerk dat ik nog niet kende is ZO. Je vult de spray voor een (klein) gedeelte met de reiniger en je meng dit met water. Daarna is het klaar voor gebruik. Is het schoonmaakmiddel op? Stuur de navulvakken (gratis) naar ZO en zij vullen het weer. Ik gebruik de producten nu een paar weken. Het ruikt niet alleen lekker, maar het werkt ook goed. Je kunt de flessen per stuk kopen (€14,99 per stuk) of een starterpakket met de vier soorten sprays en microvezeldoekjes voor €49,99.

Vegan tonijn

Een product waar ik zelf iets minder van onder de indruk ben, is Good Catch, een vegan tonijn vervanger. Waarom ik het toch deel? Kijk, smaken verschillen natuurlijk en ik vind het wel een mooi initiatief om tonijn te veganizen.

Ik heb hun recept gevolgd voor de tonijnsalade, maar ik vind de algenolie te overheersend smaken. Nu heb ik wel gehoord dat zij het recept gaan aanpassen, dus wie weet ga ik later voor de herkansing. Good Catch vind je o.a. bij Jumbo (prijs weet ik niet).

Butcha kombucha

Ik zeg het vaker: I love kombucha! Butcha lanceert een nieuwe smaak Raspberry & Magnolia. De branding vind ik fantastisch en de smaken zijn heerlijk. Benieuwd? Je vindt de producten bij Albert Heijn voor €1,89 per stuk.

Vegan eiwitten

Holland & Barrett lanceert proteïnepoeders op basis van hennep en rijst (€14,49 per stuk). Ik heb nog geen kans gehad om dit te testen en ik weet daarom niet hoe het smaakt. Wel vind ik het top vrij is van suiker en gekke toevoegingen bevat.

vegan wafels

Van Dimabel kreeg ik een mega pakket vol met hun Belgische, bio vegan wafels. Luikse wafels, vanille wafels en chocolade wafels. So good! Ik heb inmiddels een deel weggeven aan vrienden en familie. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat het ook daar goed in de smaak viel.

Ik heb gekeken op hun website, maar ik kan niet vinden waar je de wafels kunt bestellen. Maar, ik weet zeker dat als je hen een berichtje stuurt dat het goed moet komen.

fairtrade original

Ik sluit af met dit heerlijke gerecht. Fairtrade Original lanceert een nieuwe kruidenpasta voor kebab. Je kunt dit ook gebruiken voor oesterzwammen, zodat je, jawel, oesterzwam kebab krijgt. Voor herhaling vatbaar. Je vindt de kruidenpasta o.a. bij Albert Heijn.

Dit was ‘m weer! Naar welke producten ben jij benieuwd? Wil je op de hoogte blijven van nieuwe, vegan producten? Via mijn Instagram houd ik je op de hoogte.

(Visited 870 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *