Deze vegan citroen maanzaad cake, ook bekend als lemon poppyseed cake, is fris, zoet en zacht tegelijkertijd. Voor dit recept heb je geen eieren nodig en je gebruikt plantaardige melk i.p.v. koeienmelk. Zo lekker (en makkelijk!) kan vegan bakken zijn.
Ik bak niet vaak (want: kans op mislukking) maar deze vegan citroen maanzaad cake is een winnaar. Het is eigenlijk super simpel om zonder ei te bakken. Benieuwd naar andere ei vervangers voor gerechten? Ik schreef daar eerder dit artikel over.
Wat heb je nodig?
- 250 gram volkoren meel
- 140 gram kokosbloesemsuiker
- 150 ml amandelmelk
- 80 ml gesmolten kokosolie + extra om de bakvorm mee in te vetten
- 1/2 tl zeezout
- 4 el maanzaad
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 bakpoeder
- Sap van twee citroenen
- Rasp van twee citroenen, ik gebruikte biologische citroenen
Voor het glazuur:
- Glazuur (je kunt dit kant-en-klaar kopen (I did) of je maakt het met poedersuiker
- 3 tl citroensap
- 2 tl citroenrasp
- 2 tl maanzaad
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een kom en meng de droge ingrediënten.
- Pak een tweede kom en meng de natte ingrediënten.
- Voeg de twee kommen samen, roer dit goed door zodat je geen klontjes krijgt.
- Vet de bakvorm in met kokosolie en schenk het mengsel in de vorm.
- Schuif de bakvorm voor zo’n 40 á 45 minuten in de oven.
- Laat de citroen maanzaad cake afkoelen voordat je het bestrijkt met het glazuur.
- Voor het glazuur: kijk naar de gebruiksaanwijzing (super simpel, alleen even opwarmen. Roer het citroensap door het glazuur.
- Bestrijk de cake met het glazuur en maak het af met het citroenrasp en de maanzaadjes.
- Geniet ervan!
Ga je dit recept proberen? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram (leuk als je me volgt!).
(Visited 2.040 times, 1 visits today)
Dit ziet er heerlijk uit! Ga het zeker proberen.
Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!