Vegan op reis

Jeej! De knoop is doorgehakt: Niels en ik gaan aan het einde van dit jaar een aantal maanden door Zuid-Amerika reizen. Ik zit soms nu al met mijn hoofd in de jungle, zo’n zin heb ik om te gaan. Maar, dit wordt ook gelijk mijn eerste lange reis sinds ik plantaardig eet. Weekendjes weg (hallo Berlijn) waren tot nu toe easy met de juiste voorbereiding. Maar een paar maanden.. dat is een ander verhaal. Ik ben daarom veel aan het inlezen. Wat ik ben tegengekomen samen met mijn tips uit mijn eigen ervaringen deel ik natuurlijk met jou.

Happy Cow

Ik heb hier al eens eerder over geschreven, maar Happy Cow mag niet in dit lijstje ontbreken. Deze vega(n) gids is ideaal, want je vindt restaurants… overal ter wereld! Het is natuurlijk leuk om spontaan plekken te ontdekken, maar alvast een beetje research doen kan natuurlijk geen kwaad.

Zelf eten meenemen

Ik ga natuurlijk niet met potten pindakaas slepen als ik in Zuid-Amerika ben, maar het is wel handig om tijdens de reis eten mee te nemen. Tijdens een lange busrit bijvoorbeeld. Uit mijn tijd in Azië weet ik dat, áls er werd gestopt, dit altijd bij vage tankstations waren met ongezond eten. Veel kant-en-klaar en al helemaal geen vers fruit en groenten. Sla van te voren dus flink wat snacks in, zodat je niet omkomt van de honger.

Vegan paspoort

Tijdens mijn zoektocht naar handige tips kwam ik dit tegen; een vegan passport. Hoe cool is dit? Dit boekje, even groot als een normaal paspoort, is ideaal om mee te nemen op reis. Dit geeft je geen toegang tot de vegan hemel (helaas), maar in 95 talen staat er uitgelegd wat je niet en natuurlijk wat je wél kunt eten. Heeft iemand moeite met lezen? Geen probleem, er staan ook plaatjes in wat een vegan wel en niet eet, aangeduid met smileys. Voor €6,50 kun je hem bestellen.

Online

Dit is toch wel een favoriete bezigheid van mij, zeker nu er een reis gepland staat: heel veel vegan blogs en Instagram-profielen afstruinen opzoek naar lekker eten en leuke tentjes. Tik bijvoorbeeld bij Google ‘vegan food’ en je bestemming in. Ieder land en iedere stad heeft weer zijn eigen bloggers, dus aan inspiratie geen gebrek.

Zelf koken

Dit ben ik van plan aangezien we ook appartementjes via AirBnb gaan huren. Ook in hostels is er vaak de mogelijkheid om te koken in de gemeenschappelijke keuken. Scheelt niet alleen in de kosten, het is ook leuk om zelf het eten te bereiden. Je doet boodschappen in de plaatselijke supermarkt, je ontdekt nieuwe producten én je weet precies wat je binnenkrijgt.

Geniet!

Ik weet nu al dat het gaat voorkomen dat ik (misschien ongemerkt?) iets dierlijks naar binnenschuif. Ik wil tijdens mijn reis niet in de stress schieten als het een keer niet lukt om een 100% plantaardig gerecht te bestellen. Meer dan je best kan je niet doen en het is zonde om hierdoor je vakantie te laten verpesten. En uiteindelijk valt er toch vaak iets te regelen. Ik bedoel, ik was afgelopen januari op wintersport in een inimini Oostenrijks dorpje en zelfs daar stond er een vegan pasta op het menu.

Ik ben erg benieuwd of jij nog handige tips hebt en wat jouw ervaringen zijn. Laat het hieronder weten.

(Visited 228 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *