Vegan lasagne met een frisse mango-munt salade

Dit recept stond al een lange tijd op de planning om voor jou uit te schrijven. Het is namelijk zo waanzinnig lekker en nét even iets anders dan een standaard lasagne. Uiteraard is dit een vegan lasagne met een paar verrassende ingrediënten. Hierdoor is de vegan lasagne vol van smaak en maak je zeker indruk bij omnivoren (ook belangrijk, natuurlijk). Serveer daarbij deze frisse mango-munt salade en de maaltijd is compleet. Eet smakelijk!

Lasagne at ik altijd graag, maar de standaard versie is alles behalve vegan: gehakt, bechamelsaus, dikke laag kaas… Gelukkig hoef je dit als vegan niet te missen, want je kunt nog steeds genieten van een lekkere vegan lasagne. Deze variant is vol van smaak, romig en de laag vegan kaas maakt het af. Het geheim van dit recept? Ketjap en tabasco! Lasagne is een zwaar gerecht van zichzelf, daarom vind ik het lekker om een frisse tegenhanger daarnaast te eten zoals deze mango-munt salade.

vegan lasagne

Wat heb je nodig voor vier porties vegan lasagne?

  • Lasagnebladen, 5 tot 8 stuks
  • Gepelde tomaten, 300ml
  • Gezeefde tomaten, 300ml
  • Ketjap, flinke scheut
  • Tabasco, 2 tl
  • Ui
  • Knoflook, twee teentjes
  • Wortel
  • Courgette
  • Paprika
  • Broccoli
  • Italiaanse kruiden, 1 el
  • Verse basilicium, half bosje
  • Vegan kaas, ik gebruikte de geraspte kaas van Violife

Zo maak je het:

-Verwarm de oven voor op 200 graden- 

  1. Snijd de ui en de knoflook. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en fruit het uitje en bak de knoflook aan.
  2. Zet ondertussen het water op voor de broccoli. Kook deze voor vijf minuten.
  3. Snijd de wortel, courgette en paprika in plankjes/reepjes. Bak deze mee in de koekenpan op hoog vuur.
  4. Voeg de ketjap en de tabasco toe aan de groenten.
  5. Bak het geheel tot het beetgaar is.
  6. Voeg vervolgens de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe. Verwarm totdat de saus is ingedikt/wat steviger is.
  7. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden en de verse basilicum.
  8. Tijd om de lasagne te maken. Pak hiervoor de ovenschaal erbij. Voeg eerst een laag saus met de groenten toe aan de ovenschaal. Bedek de laag saus met lasagnebladen. Vervolgens weer een laag saus en een laag lasagenbladen. Maak het af met nog een laag saus en top het af met een dikke laag vegan kaas.
  9. Zet de lasagne in de oven voor 25 tot 30 minuten. Bon appetit!

Wat heb je nodig voor de salade met mango en courgette?

  • Courgettes, twee stuks
  • Mango
  • Rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 4 tomaten of 20 kerstomaatjes
  • Geroosterde pijnboompitten, 50 gram
  • Olijfolie, 4 el
  • Verse munt, half bosje
  • Versgemalen peper en zeezout

Zo maak je het:

  1. Was de courgettes en snijd dit julienne of gebruik hiervoor een spirelli.
  2. Snijd de ui in hele dunne schijfjes.
  3. Schil de mango en snijd dit blokjes.
  4. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.
  5. Pak een salade kom en voeg de courgettes toe en maak het verder op met de tomaten, rode peper, mango, munt en geroosterde pijnboompitten. Besprenkel het geheel met goede olijfolie, versgemalen peper en zeezout.

vegan lasagne recept

vegan lasagne gerecht

Het servies dat ik gebruikte is van The Table. Ik schreef eerder een artikel over dit vegan, duurzame servies.

Ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt. Laat het vooral weten in de comments of via social media. Gebruik hiervoor #theveganeffect of @quirinesmit zodat ik het kan terugvinden. Vind ik leuk! Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook.

(Visited 1.787 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Samenwonen met een omnivoor - Hoe doe je dat? - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *