Vegan in Tel Aviv

YES, na vele verzoeken staat de grote ‘Vegan in Tel Aviv’ online. Ik heb zó ontzettend lekker gegeten en dat deelde ik volop via mijn Instagram. Dat bleef niet ongemerkt, want ik kreeg veel berichten met de vraag of ik mijn tips wilde delen. Uiteraard. Een aantal van jullie hebben n.a.v. mijn posts een reisje Tel Aviv geboekt, hoe leuk. En stiekem ben ik best jaloers. Bij het maken van dit artikel kreeg ik heimwee naar de stad met het goede eten en de relaxte sfeer.

Ik heb alle vegan restaurants in Tel Aviv onderverdeeld per wijk. Zodat je het makkelijk kunt vinden.

City Centre

Samen met een vriendin huurde ik een Airbnb in de wijk City Centre. Klinkt een stuk minder aantrekkelijk dan dat het is. Het stikt van de leuke eettenten, barretjes en we zaten op loopafstand van het strand. De meeste (leuke) restaurants die ik heb ontdekt, zitten in deze wijk.

Miznon

miznon vegan tel aviv

Dit restaurant werd mij aangeraden (dus dat volg ik braaf op) en ik snap heel goed waarom. Hier wordt heerlijk Israëlische streetfood geserveerd. De muziek staat hard en het is er druk, maar dat maakt het juist leuk. Vind ik. Ik bestelde o.a. de gegrilde bloemkool en een pita gevuld met allemaal lekkers. Ook at ik de lekkerste tahin. Miznon heeft drie vestigingen waarvan twee in Tel Aviv. Ik bezocht de locatie dichtbij Meir Park. Miznon – King George St 30

Café Xoho

cafe xoho vegan tel aviv

café xoho vegan tel aviv

Om de hoek zat Café Xoho. Geen 100% vegan tentje, maar ze hebben genoeg opties. Ik ben hier een paar keer geweest, omdat zowel de (ijs)koffie als de gerechten goed zijn. Het is geen typisch Israelisch restaurant, meer Westers met pannenkoeken, burrito’s, salades, burgers en taartjes op het menu. De porties zijn groot en de ingrediënten zijn vers. Ook fijn: je kunt buiten zitten. Café Xoho – 17 J.L. Gordon street

Anastasia

anatasia vegan tel aviv

Op zoek naar een vegan ontbijttentje? Anastasia it is! Ontbijten deed ik in onze Airbnb maar op de laatste ochtend wilden we toch buiten de deur ontbijten. Stiekem één van mijn favoriete momenten op een dag. Alles is 100% vegan en je kunt o.a. kiezen uit granola met vers fruit en cashewyoghurt, belegde broodjes, shakshuka en smoothies. In het restaurant zit een klein winkeltje met eten en verzorgingsproducten. Anastasia – Frishman St 54

Sabich Frishman

sabich vegan tel aviv

Spijt als haar op mijn hoofd dat ik op mijn allerlaatste dag naar Sabich Frishman ben gegaan. Terwijl dit op drie minuten loopafstand van mijn appartement zat. De foto ziet er misschien niet súper appetelijk uit, maar geloof je: dit wil je. Sabich is een typisch Israëlisch broodje en bestaat o.a. uit gebakken aubergine, kruimige aardappel, salade, tahin, hummus, hete saus en verschillende kruiden. Oorspronkelijk hoort hier nog ei bij, maar dat liet ik weg. Sabich Frishman heeft twee tentjes naast elkaar en voor bovenstaand broodje ga je naar het rechter tentje. Links haal je falafel. Sabich Frishman – Frishman 44

Ha’Achim

ha'achim vegan tel aviv

De laatste avond sloten we af met stijl bij Ha’Achim. Het was druk, dus we hadden een plaatsje aan de bar. Helemaal niet erg, want we keken zo de open keuken in. De bediening is vriendelijk en ze hielpen mij goed bij het maken van de juiste, vegan keuzes. Sowieso zijn de mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn vakantie heel aardig en gastvrij. Wij gingen voor de gegrilde bloemkool, paddenstoelen in -heel veel- knoflook, tomatensalade en groene peulvruchten. Ook niet onbelangrijk: de wijn smaakte goed.  Ha’Achim – Shlomo Ibn Gabirol St 12

Old Jaffa

Absoluut een must om te bezoeken: Old Jaffa. Ik gooide eerder een fotoverslag online over Tel Aviv waarin ik Old Jaffa bezocht. Je leest dat hier terug.

Abu Hassan

abu hassan tel aviv

abu hassan vegan tel aviv

Een bekende in Tel Aviv voor de lekkerste hummus van de stad: Abu Hassan. Het is een klein tentje dat vol met locals zit en hier en daar een verdwaalde toerist. Je hebt de keuze uit gewone en pittige hummus. Wij kozen voor allebei. Je krijgt hier vers brood bij en rauw ui (?). Terug naar waar het om draait: hummus. Ik heb in mijn leven héel veel hummus gegeten maar NIKS kwam in de buurt bij deze variant. Zo smeuïg, lauwwarm en ontzettend goed van smaak. Absoluut een must wanneer je in Tel Aviv bent. Abu Hassan – Ha-Dolfin St 1

The Old Man and the Sea

the old man and the sea vegan tel aviv

Een mega restaurant en super populair: The Old Man and the Sea. Voordat je het doorhebt wordt je hele tafel volgebouwd met verschillende schaaltjes met dips, platbrood, falafel en bloemkool. Het concept zit namelijk zo: deze gerechten, en een karaf munt limonade, zitten in de prijs inbegrepen als je hierna nog een hoofdgerecht bestelt. De hoofdgerechten bestonden uit vis, dus dat liet ik aan mij voorbijgaan. Geen zin (of trek) in een hoofdgerecht? Dan betaal je alleen voor dit voorgerecht. Het bedrag weet ik niet uit mijn hoofd, maar het was goedkoop. Ik bestelde nog wel een ander voorgerecht; bovenstaande aubergine met tahin. Achteraf véel te veel en ik at maar een paar happen van mijn aubergine. Hoe mensen dit opkrijgen én nog een hoofdgerecht is mij een raadsel. The Old Man and The Sea – Retzif HaAliya HaShniya St 101

Rothschild Boulevard

Deze boulevard ligt gelegen in het moderne en rijke gedeelte van de stad. Rothschild Boulevard bestaat uit één lange straat waar verschillende restaurants aanzitten.

Port Saïd

port said vegan tel aviv

Port Saïd werd mij verschillende keren aangeraden. En ik snap waarom. Mega populair en het stikt van de locals. Je kunt lekker buiten zitten en er hangt een goede sfeer. Niet heel veel gerechten zijn vegan, maar genoeg om uit te kiezen. De aubergine was ongelofelijk lekker, de tahin nog lekkerder maar de broodsalade (foto rechtsboven) was het allerlekkerst. Port Saïd – Har Sinai St 5

Florentin

In deze wijk zijn we maar kort geweest. Op zoek naar street-art, die we niet gevonden hebben.

Dalida

dalida vegan tel aviv

Hier belandden we per toeval. We wilden eten bij de vegan pizzeria Green Cat, maar die was gesloten. En achteraf was dat helemaal niet erg. Bij Dalida hebben we namelijk één van onze leukste avonden gehad. We moesten even wachten voordat we een tafel kregen. Reserveren is dus handig. Wanneer je daar toch mee bezig bent, vraag dan om een tafel achterin/buiten. Hier zit je heel leuk onder allemaal lichtjes. De beste plek van het restaurant. Zoals je ziet, was de belichting nogal slecht maar het eten smaakte erg goed. Ook kregen we – zomaar- een gerecht en paar drankjes aangeboden. We eindigden het diner met wodka shots. Nu snap je vast waarom de avond zo goed was. Dalida – Zevulun St 7

Dit waren ze dan: mijn favoriete vegan restaurants in Tel Aviv. Genoeg om uit te kiezen, denk ik zo. Ben jij naar Tel Aviv geweest of heb je plannen om deze stad te bezoeken? Ik ben benieuwd! Laat het hieronder in de comments weten. Je kunt mij verder volgen via Instagram en Facebook

(Visited 1.011 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Laura 12 juli 2019 at 11:03

    Super leuke blog heb je! Ik ben zelf al langere tijd geïnteresseerd in het veganisme, maar nog lang niet volledig. Toch leuk om jouw tips te lezen (bij o.a. waarom vegan). Kom hier zeker vaker terug

    Reply
  2. Pingback: Kefalonia, Griekenland - vegan eten en de mooiste stranden - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *