Kefalonia, Griekenland – vegan eten en de mooiste stranden

Zoals je misschien doorhebt, zit ik lekker in de vakantiemodus. Sinds Ibiza vorig jaar september was ik niet weggeweest en dit heb ik in juni goed ingehaald. Begin vorige maand zat ik met een vriendin Tel Aviv en een paar weken later vergezelde ik mijn ouders in Kefalonia, Griekenland. Vegan in Kefalonia kan heel goed en ik deel de leukste restaurants waar ik ben geweest. Ook heb ik verschillende mooie stranden bezocht en een bootje gehuurd.

Voor de tweede keer ben ik als veganist in Griekenland geweest. Dat is heel goed te doen en ik schreef daar eerder een uitgebreid artikel over. Een aantal traditionele gerechten zijn plantaardig zoals briam, dolmades, aubergine imam, fava en gevulde tomaten.

Agia EffimiaAgia Effimia

Vegan restaurants in Kefalonia

Ik verbleef in de plaats Agia Effimia. Van de dorpjes die ik op het eiland heb gezien, vond ik deze plaats het leukst. Het is vrij rustig, het ligt mooi aan het water en er zijn veel leuke restaurants.

Sea Rock

vegan kefalonia sea rock

Ik begin met mijn favoriet: Sea Rock. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over de zee. De gerechten worden nét even anders gepresenteerd dan bij de andere Griekse restaurants en de bediening is heel aardig. Zo aardig dat de chef mij heeft verrast met een vegan gerecht. Voor de tweede keer waren we bij Sea Rock en ik was de standaard gerechten een beetje zat. Wat ik kreeg was heerlijk en totaal anders (foto links). Wel handig om dit een dag van te voren aan te geven, zodat zij dit kunnen voorbereiden. Aanraders zijn verder de aubergine salade met zongedroogde tomaten olie, gegrilde groenten met balsamico en fava, een puree van spliterwten met daarop gekarameliseerde ui. Sea Rock – Agia Effimia 280 81

Pergola

vegan kefalonia pergola

Gevulde tomaten en paprika staan vaak op het menu. Niet super speciaal, maar bij Pergola was dit gerecht het lekkerst. Daarbij at ik horta; gekookte wilde bladgroenten. Tip: ga boven zitten in het restaurant. Je hebt dan uitzicht over de straten en de heuvels. Pergola – Agia Efimia 28081 Pilaroú

Carena

Geen zin in Grieks eten? Dan is Carena een aanrader. Je zit aan de boulevard (altijd leuk om mensen te kijken) en knus onder de bomen. Zo eet je hier o.a. een vegan burger en falafel. Fijn voor de afwisseling. Helaas geen foto, want het was te donker. Carena – Agia Effimia 280 81

Spathis Bakery

spathis bakery vegan kefalonia

Deze bakkerij heeft meerdere vestigingen. Vooral de vestiging in Agia Effimia is echt top want zij hebben de meeste vegan opties. Je haalt hier goede koffie met plantaardige melk (amandel-, kokos-, en sojamelk), vegan wraps, pizza’s, energy bars en smoothies. Ideale plek voor het ontbijt, maar ook om eten af te halen als je bijvoorbeeld een dag gaat varen. Spathis Bakery – Agia Effimia 280 81

Picnic

vegan kefalonia picnic

Een tip buiten Agia Effimia: Picnic. Dit restaurantje heeft sinds kort een aantal vega(n) opties vertelde de serveerster trots. Ik deelde bovenstaande salade van quinoa en zoete aardappel en een lekkere vegan burger. Portie dolmades on the side en ik had niks te klagen. Picnic – Magganos 280 84

Odysseas Taverna

Odysseas taverna

Gelegen aan één van de mooiste stranden (vind ik), Jerusalem Beach, ligt Odysseas Taverna. Dit restaurant wordt gerund door een familie en is zeker de moeite waard om vanuit Fiscardo te bezoeken. Je zit heel idyllisch onder de bomen. Er is geen standaard menu, je kiest uit een aantal gerechten dat die dag zijn gemaakt. Vergeet ook geen portie zelfgemaakte brood te bestellen. Lekker met wat olijfolie en peper & zout. Odysseas Taverna – Agia Jersusalem beach, 28084 Fiscardo

Stranden van Kefalonia

Het eiland kent veel baaitjes en mooie stranden. Onderstaande plekken waren mijn favoriet.

Mythos beach

mythos beach

Het mooiste strand van het eiland en daarom goed om hier op tijd te zijn, want het parkeeraanbod en de bedjes zijn beperkt. Blauwer krijg je het water bijna niet. Enig nadeel is dat het druk is en er is maar één strandtentje dat geen plantaardig eten aanbiedt. Neem dus zelf je lunch mee.

Antisamos beach

Antisamos beach

Dit strand heb ik het meest bezocht. Vergeleken met Mythos beach is het rustig, vooral als je helemaal bij het rechter tentje ligt.

Jerusalem beach

jersulam beach

Jerusalem beach is heel klein, rustig en zoals je ziet prachtig. Dit was mijn persoonlijke favoriet omdat je uitzicht hebt over de bergen én je kunt heerlijk lunchen bij Odysseas Taverna.

Wat te doen op Kefalonia?

kefalonia

Naast chillen op het strand en goed eten, kun je nog meer doen. Het eiland heeft verschillende dorpjes waaronder Fiscardo. Leuke plaats, wel heul toeristisch. Verder raad ik je aan om een bootje te huren. Hiermee kom je op afgelegen plekken en, zoals je hierboven ziet, is dat niet verkeerd. Verder zijn de Melisanni Cave en de Drogarati cave populair. Toeristisch, maar leuk om te zien.

Wat vind jij van Griekenland? En heb je Kefalonia al eens bezocht? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Laat het hieronder in de comments weten. Mij kun je verder volgen via Instagram en Facebook

(Visited 1.855 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *