Jeruzalem – De Klaagmuur, verdwalen door de souks en vegan eten

Vanuit Tel Aviv bezochten we een dag Jeruzalem. Ik wist niet zo goed wat ik van deze stad moest verwachten. Met 32 graden was het eigenlijk te warm om door de stad te lopen, maar dat neemt niet weg dat Jeruzalem een grote indruk op mij heeft gemaakt. Ze zeggen wel: In Jeruzalem we pray and in Tel Aviv we play. En dat kan ik beamen. We bezochten de indrukwekkende Klaagmuur, (ver)dwaalden we door de straten en souks, vonden fijne vegan hotspots en een rooftop zodat we uitzicht hadden over de stad.

Vanuit Tel Aviv pakten Simone en ik de bus naar Jeruzalem. Dit duurt ongeveer een uur. Tijdens deze rit zat ik naast een Israëlische jongen die onderweg was naar z’n kamp van het leger. Hij had een geweer op z’n schoot liggen. Dit was in het begin een beetje gek (ik bedoel, hoevaak zit je naast iemand die een geweer bij zich heeft?), maar in Israël is dit heel normaal. De jongen was ook super vriendelijk en de hele rit hebben we gepraat over de verschillen tussen Israël en Nederland, wat hij gaat doen zodra hij niet meer in het leger zit en wat ik van Tel Aviv vind.

vegan restaurant jeruzalem

We begonnen de dag met een kop (ijs)koffie bij Power Coffee Works. Met amandelmelk. Leuke tentje, aardige eigenaar die veel weet over koffie.

mehana yeduda jeruzalem

Vanuit daar liepen we door naar de Mehana Yehuda markt; een lokale markt vol met leuke tentjes en overvolle kraampjes.

mehana yeduda markt

mehana yeduda

jeruzalem straten

Onderweg naar de Klaagmuur doken we een steegje in. Goede keuze, want we dwaalden door de kleine straten. Hier kreeg ik voor het eerst de indruk dat ik écht in het Midden-Oosten zat. De mensen, het geluid van de Moskee, de geuren van het eten en de kleuren van de gebouwen..

jeruzalem straat

klaagmuur

Tijd voor de Klaagmuur. Vanuit een verhoging konden we het stuk zien dat alleen bedoeld was voor mannen. Dat vond ik sowieso al bizar; mannen en vrouwen zijn gescheiden bij de Klaagmuur. Mannen hebben ongeveer 3/4 deel van de muur tot hun beschikking en vrouwen, jawel, slecht 1/4.

de klaagmuur

klaagmuur vrouwen

jeruzalem klaagmuur

vegan jeruzalem

We lunchten bij Village Green, een vegan tentje. Tijdens de lunch is het een buffet style restaurant. Normaal gesproken ben ik daar niet zo’n fan van, maar nu wel. Het was heerlijk en zo kon ik van alles wat proeven.

jeruzalem street

Tijd om door de souks te struinen. Zeker niet om dingen aan te schaffen, het was allemaal niet mijn smaak, maar wel leuk om te zien.

jeruzalem plein

souks

jeruzalem souks

jeruzalem markt

jeruzalem uitzichtpunt

Via een volger van mijn Instagram kreeg ik de tip om naar Citadel Hostel te gaan. Het duurde even voordat we het vonden, maar het was de zoektocht waard. Prachtig uitzicht over de stad.

jeruzalem view point

Jeruzalem; nooit gedacht dat ik naar deze stad zou gaan maar heel blij dat ik dit heb gezien. Ben jij hier geweest? Wat vind jij ervan?  Laat het hieronder in comments weten. Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook

(Visited 705 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *