Vegan hippie bowl

Ik ben zó blij dat ik weer kan koken! Na vijf maanden menukaarten te hebben bestudeerd, is het weer erg fijn om zelf aan de slag te gaan. Ik ben geïnspireerd geraakt door één van mijn favo gerechten tijdens mijn reis door Zuid-Amerika. Deze hippie bowl is heerlijk van smaak door de verschillende ingrediënten en structuren, snel op tafel én ideaal voor de zomer. De rijst heb ik op een Peruviaanse manier gekookt en dat maakt het extra lekker. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor 4 bowls?

300 gram zilvervliesrijst
2 middelgrote zoete aardappels
2 avocado’s
1 broccoli
Pot rode kool
Vegan kipstukjes van de Vegetarische Slager
Little gem (sla)
Bietenhummus
1 teentje knoflook
Peper
Zout
Kokosolie om in te bakken
Olijfolie om in te bakken

Wat heb je nodig voor de dressing?

4 el tahin
5 el olijfolie
Citroensap van 1 citroen

Wat ga je doen?

1. Verwarm wat olijfolie in een pan. Fruit een knoflookteentje met zout mee.
2. Wanneer de knoflook is aangebakken, voeg de rijst toe in de pan. Schenk koud water in de pan. Het water moet een halve eetlepel (het ronde gedeelte) boven de rijst uitkomen. Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar. Wanneer de rijst klaar is, schep alles om en strooi wat extra zout over de rijst.
3. Was de zoete aardappels en snijd het in partjes. Kook de zoete aardappel in 10 minuten. Kijk na 10 minuten of de zoete aardappels niet meer hard zijn. Wanneer het zacht is, giet de partjes af. Zet het even aan de kant.
4. Verwarm in een koekenpan een aantal el kokosolie (ik deed 4 el) en bak de zoete aardappels. Krijgen de aardappels een bruin/krokant laagje? Dan zijn ze goed. Dit gebeurt in ongeveer 10 minuten.
4. Snijd de broccoli in stronkjes en kook deze in ongeveer 6 minuten. Ik vind het lekker als de broccoli nog knapperig is. Giet de broccoli af en bewaar in de pan met een deksel erop, zodat het niet afkoelt.
5. Verwarm in een koekenpan 2 el kokosolie en bak de kipstukjes van de Vegetarische Slager. De ‘kip’ is klaar wanneer het een krokant laagje heeft gekregen.
6. Snijd de avocado’s in reepjes en was de sla.
7. Je maakt de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te mengen.
8. Dek de borden op zoals onderstaande foto. Strooi naar smaak wat zout & peper over het gerecht.
9. Eet smakelijk 🙂

Het leuke aan dit gerecht is dat je los kunt gaan met verschillende smaakmakers. Je kunt de ‘kip’ bakken in sojasaus, de zoete aardappels kruiden met paprikapoeder en de broccoli met nootmuskaat. Net waar jij op dat moment zin in hebt. 

hippiebowl

En, ga jij het maken? Dit gerecht is mijn nieuwe lievelings voor deze zomer. Ik vind het leuk om jouw creatie te zien op Facebook en Instagram. Gebruik hiervoor de hashtag #quirines zodat ik het kan terugvinden. 

(Visited 1.118 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *