Hoogtepunten tijdens mijn reis door Zuid-Amerika – The End!

Na 5 maanden, 4 landen, 32 plaatsen, nog meer hostels, 9 vluchten, 13 nachtbussen, tientallen restaurants, 1 wereldwonder, 4 eilanden, 10 hikes, 100 keer de backpack in- en uitpakken en ontelbaar veel avonturen is het tijd om naar huis te gaan. Gek idee en ik besef het nog niet helemaal. Wát een toffe tijd heb ik gehad en ik laat je zien wat de hoogtepunten waren in Zuid-Amerika.

Drie jaar geleden reisde ik door Azië. Drie maanden alleen en twee maanden met Niels. Tijdens deze reis besloten we om over drie jaar naar Zuid-Amerika te gaan. We hebben hiervoor hard gespaard hier en het is gewoon gelukt! Niet alleen hebben we veel geld opzij gelegd, we zijn ook allebei met onze vaste baan gestopt. Spannend om deze zekerheid op te zeggen, maar we hebben geen moment getwijfeld. Dit moesten we gewoon doen.

De afgelopen maanden heb ik intens genoten van het moois dat Zuid-Amerika te bieden heeft. De natuur is prachtig en heel divers, ik heb in vijf maanden tijd meer soorten dieren gezien dan in de afgelopen 25 jaar, verschillende culturen fascineren mij altijd en ik heb 99,99% van de tijd heerlijk gegeten.

Toch heb ik veel zin om naar huis te gaan. Ik heb mijn familie en vrienden gemist en ik heb zin om weer in Amsterdam te wonen en om met mijn katten te knuffelen. Ik ga opzoek naar een baan waar ik écht blij van word. Het liefst verzorg ik de (online) communicatie voor een tof vegan merk. De afgelopen maanden heb ik veel inspiratie opgedaan voor Quirines.nl en mijn droom is om ook hier mijn werk van te maken. Ik kan niet wachten om hiermee te beginnen!

Thanks voor het volgen van mijn fotoverslagen. Ik vind het super leuk om alle reacties te lezen op mijn blog, maar ook op mijn Facebookpagina en Instagram. Zo heb ik jullie toch een klein beetje mee kunnen nemen. Ik sluit deze blog af met mijn favoriete momenten tijdens deze trip.

bogotá De allereerste dag van onze reis: wandelen door de straten van Bogotá, de hoofdstad van Colombia.

san gilZwemmen in San Gil.

ciudad perdidaDe vierdaagse hike naar de verloren stad: Ciuad Perdida.

islafuerteOud&Nieuw vieren op het meest paradijselijke eiland van Colombia, Isla Fuerte.

cartagenaStruinen door de gekleurde straten van Cartagena.

medellinHet is bizar hoe ongelofelijke lekker ik heb gegeten. Favo vegan plaatsen: Medellin, Cali, Lima, Cusco en Palomino.

Medellín Medellín

paraglidenParagliden over Medellín.

galápagosHet mooiste strand dat ik ooit heb gezien op Isla Santa Cruz, de Galápagos.

galápagosWe zeilden vier dagen door de Galápagos en kwamen op de meest prachtige plekken.

galápagosHamerhaaien, Galápagos haaien, manta’s, pinguïns, zeesterren, schildpadden, octopussen en tropische vissen. Wat wil je nog meer?

huarazHiken in Huaraz, het noorden van Peru.

machupicchuMachu Picchu!

machupicchuPhotobomb

esperanzaverdeZes weken lang wonen en werken in de Amazone van Peru. Een droom die uitkomt.

esperanzaverdeEen luiaard de fles geven. Need I say more?

esperanzaverdeMaruja <3 Baby wolaap van zes maanden oud verzorgen. Het vrijwilligerswerk deed ik bij Esperanza Verde.

isladelsolHet mooie eiland, Isla del Sol, in Bolivia met het Titicacameer op de achtergrond.

salardeuyuniDe zoutvlaktes!

salardeuyuni<3

coroicoSlapen in een mega leuke bungalow in Coroico

palominoDe reis eindigen aan het strand van Colombia. 

cuscoEn natuurlijk, reizen met de leukste<3

Op dit moment ben ik aan het wachten in Bogotá op het vliegtuig naar Amsterdam. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hóe erg ik heb genoten van de afgelopen tijd. Ik krijg de kriebels van het woord ‘dankbaar’, maar ik kan geen ander woord bedenken dat omschrijft hoe ik mij voel. Nogmaals super bedankt voor het volgen en ik hoop dat je vaak terugkomt. Je kijkt mij ook volgen via Facebook en Instagram

(Visited 672 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. Fleur 15 mei 2017 at 14:18

  Te gekke blog! Echt fantastische foto´s vooral! Ik krijg er echt reiskriebels van, haha.

  Reply
 2. Malou | Blonde Blossom 15 mei 2017 at 20:04

  Ohhh wat moet dit een heerlijke tijd zijn geweest zeg! Die foto’s zijn zo prachtig allemaal. Superleuk met al die dieren en de foto dat je snorkelt in de zee, wauw! Het lijkt me echt geweldig om dit te doen met je vriend, ik zou daar zo ongelofelijk genieten met hem! Maar ik snap ook wel dat het fijn is om nu weer terug te gaan naar Amsterdam! Malou x

  Reply
 3. Sabine 16 mei 2017 at 02:32

  Wat een toffe tijd heb jij gehad zeg! En fijn dat je Colombia zo leuk vond! IK ben er na zo een lange tijd ook nog lang niet uitgekeken haha 😀 Nu lekker terug naar huis!

  Reply
 4. Marieke l Bluebell Forest 16 mei 2017 at 18:49

  Wat een fijne tijd heb je gehad! Zo ontzettend mooi om te zien hoe gelukkig je bent. Ook al ken ik je eigenlijk niet, het straalt van je gezicht af. Hopelijk gaat het je lukken om weer een beetje in Nederland te ‘aarden’ en kun je dit geluk nog een tijd vasthouden.

  Reply
  1. Quirines 23 mei 2017 at 21:38

   Wat een ontzettend lief berichtje! Dit gevoel probeer ik inderdaad zo lang mogelijk vast te houden 😉

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *