Het is weer soeptijd! Ik had nog nooit een soep van zoete aardappels gemaakt (heel gek) en deze is zó goed gelukt, dat ik het recept graag met jullie deel. Ik hou van gerechten met Aziatische invloeden en daarom kwam ik op het idee om Thaise smaakmakers toe te voegen. Makkelijk, gezond en super lekker. Eet smakelijk!
Ik maak altijd een grote pan soep. Ideaal om een aantal porties in te vriezen of ik bewaar het voor de volgende dag.
Wat heb je nodig voor een grote pan soep (6 koppen)?
- 1 kilo zoete aardappels
- 2 winterpenen
- 1 grote rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl kerriepoeder
- Stukje verse gember, 2 cm
- Rode peper (zonder zaadjes)
- 800 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 el kokosolie
- Limoen
- Koriander
Wat ga je doen?
- Was de winterpenen en de zoete aardappels en snijd het in blokjes. Zet apart.
- Snipper de ui, verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze fijn. Schil het stukje verse gember en snijd in stukjes. Pers de knoflook.
- Verwarm een eetlepel kokosolie in een grote soeppan. Fruit hierin de ui, de rode peper, gember en de knoflook voor een minuut. Voeg het komijn en de kerrie toe.
- Bak het uimengsel kort aan en voeg de groenten toe. Meng het goed door. Bak de groenten voor een paar minuten aan.
- Zet ondertussen de waterkoker aan voor de groentebouillon.
- Voeg 800 ml groentebouillon toe aan de pan met groenten.
- Breng dit aan de kook voor 30 minuten. De groenten moeten hierna zacht zijn.
- Pureer de groenten met een staafmixer.
- Voeg de kokosmelk en het sap van de limoen toe aan de soep. Roer het goed door.
- Serveer de zoete aardappelsoep met koriander.
- Eet smakelijk!
Ik ben benieuwd wie dit lekkere recept gaat proberen. Laat je weten hoe de soep heeft gesmaakt? Dat kan natuurlijk ook via Facebook en Instagram. Gebruik hiervoor #theveganeffect zodat ik het makkelijk kan terugvinden.
(Visited 5.487 times, 1 visits today)