Terugblik 2016

Het einde van het jaar nadert en ik besef dat nog niet helemaal. Doordat ik in Colombia ben en mijn dagen gevuld zijn met strand, verse sapjes drinken en hier & daar een wandeling maken, voelt december niet aan als het einde van 2016. Toch is dit een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. 2016 is een bijzonder jaar geweest en ik vertel graag waarom.

Stoppen met mijn baan in Duitsland

Ik was niet blij met mijn werk en daarom heb ik, na lang twijfelen, de knoop doorgehakt om te stoppen met mijn baan. De beste beslissing ooit. Per 1 mei ben ik gestopt en hoewel Niels bleef werken in Duitsland, ben ik terug verhuisd naar Amsterdam. Tot mijn reis heb ik verschillende baantjes gehad, niet uitdagend maar ik voelde mij meer op mijn plek dan in Duitsland. Nu weet ik dat geld op zo’n manier niet gelukkig maakt. Ik verdien liever minder en werk op een gezellige plek, dan dat ik dagelijks met een rotgevoel naar kantoor ga.

Terug naar Amsterdam

Verhuizen naar Amsterdam is een andere grote verandering in 2016. Niels bleef namelijk wel in Duitsland werken en wonen en daardoor woonde ik alleen in Amsterdam. Niels kwam ieder weekend terug, zodat we de weekenden samen konden doorbrengen. We zijn twee keer verhuisd en inmiddels hebben we het perfecte huisje gevonden waar we kunnen blijven. Voor het eerst woon in Amsterdam-West (op het randje Oud-West en de Baarsjes) en ik vind dit een erg leuke buurt. We wonen op de begane grond én we hebben een grote tuin. Niet alleen wij zijn hier enorm blij mee, ook onze poezenkinders kunnen lekker naar buiten.

Quirines.nl

Met mijn blog ben ik het afgelopen jaar veel bezig geweest. In december 2015 maakte ik ‘bekend’ dat ik blog en sindsdien verschijnen er minimaal twee artikelen per week op Quirines.nl. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om te bloggen, want ik wilde dit namelijk al jaren. Wat mij tegenhield was dat ik niet wist waar ik specifiek over kon schrijven. In het begin verschenen er veel persoonlijke updates, maar omdat het veganisme een steeds grotere rol in mijn leven speelt én omdat ik merk dat mensen het interessant vinden heb ik besloten om daar mijn blog op te richten. Dit in combinatie met reizen. Niet alleen is reizen mijn lievelings hobby, voor een vegan kan reizen een stuk lastiger zijn. Zeker nu ik in Zuid-Amerika ben, word ik uit mijn comfort zone getrokken en moet ik creatief zijn om toch zoveel mogelijk vegan te leven.

Ik heb niet alleen de smaak te pakken om veel te schrijven, ik heb dit jaar ook veel leuke, nieuwe mensen leren kennen door mijn blog. Hoe leuk is dat? Het begon met de artikelen waarin ik verschillende bloggers heb geïnterviewd. Maar ook door evenementen zoals het VegFest ben ik in contact gekomen met andere vegans. Op zulke momenten besef ik dat het best fijn is om met anderen te praten die dezelfde denkwijze hebben zoals ik. Even geen discussies of goedbedoelde ‘grappen’, maar urenlang praten over lekkere recepten, tips uitwisselen en ervaringen delen.

Reizen

Nieuwe plekken en culturen ontdekken, heerlijk eten, hiken en boekjes lezen op bounty stranden: reizen doe ik het allerliefst. Het hoeft niet altijd lang en ver weg te zijn, ik geniet net zoveel van een weekendje weg met Niels of vrienden. Ik kan wel zeggen dat ik in 2016 veel heb gereisd. Begin dit jaar ben ik met mijn ouders, broertje en Niels op wintersport in Oostenrijk gegaan. Tijdens Pasen zat ik met Niels en een groep vrienden in Berlijn. In de zomer ben ik met vrienden naar Feel Festival gegaan, een meerdaags festival in de buurt van Berlijn en kort daarna ben ik Niels gaan opzoeken in Keulen. Op dit moment ben ik mijn droom aan het verwezenlijken: vijf maanden backpacken door Zuid-Amerika. Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia staan op de planning. Nu ik hier zo op terugkijk, ben ik enorm blij en dankbaar dat ik dit allemaal kan doen.

Tijdens Oud & Nieuw zitten we met vrienden op een eiland in Colombia. Hier verblijven we een paar dagen. Ik kan mijn geen betere afsluiting van dit jaar wensen! Mocht je me willen volgen dan kan dat via Facebook en Instagram. Ik wens jullie een gelukkig en een liefdevol nieuwjaar! 

(Visited 67 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Julia 31 december 2016 at 15:08

  Lieve Q, Bart en ik volgen jullie reis op je blog met veel plezier. Ziet er prachtig en indrukwekkend uit jullie foto’s we kunnen zien dat jullie volop aan het genieten zijn. Heel veel liefs en dat 2017 jullie niets dan moois zal brengen. Dikke knuf, Bart & Julia

  Reply
  1. Quirines 4 januari 2017 at 21:51

   Lieve Juul & Bart! Wat een ontzettend lief berichtje. We zijn inderdaad volop aan het genieten en ontzettend blij met jouw ‘oude’ camera. De foto’s spreken voor zich 😉 Dikke kus van ons!

   Reply
 2. Sytse - Het Groene Broertje 3 januari 2017 at 22:56

  Het is een beetje laat, maar ik wens je alle geluk en liefde voor 2017! Super dat jullie op een eiland in Colombia hebben gezeten! Gezien de foto’s op instagram was het heerlijk. Ik ben jaloers!

  Reply
  1. Quirines 4 januari 2017 at 21:50

   Wat lief, dankjewel! Hetzelfde geldt natuurlijk voor jou! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *