Colombia – Santa Marta en Taganga in foto’s

Hoi allemaal! Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, ben ik een paar dagen offline geweest. We zaten namelijk tijdens Oud & Nieuw op een prachtig eiland, waar we nauwelijks tot geen Wifi hadden. Op een paar momenten een beetje onhandig, maar ik vond het vooral heerlijk om mijn iPhone links te laten liggen. Zo kon ik extra genieten van het moois om mij heen en tijd doorbrengen met mijn vrienden en Niels. Inmiddels zijn we weer terug in de bewoonde wereld. In Cartagena om precies te zijn. Voordat ik dat laat zien, neem ik je mee naar anderhalve week geleden toen we na de trekking in Santa Marta aankwamen.

Santa Marta

Van Santa Marta zelf heb ik niet zoveel foto’s gemaakt. De dag dat we terugkwamen, ontmoetten we in het hotel Merel en Matthijs. Zij zijn namelijk ook aan het reizen door Zuid- en Midden Amerika en Merel en ik hadden het nét zo getimed dat we tijdens Kerst en Oud & Nieuw samen zouden zijn ;). Na de trekking hadden Niels en ik vooral de behoefte aan niks doen, dus vulden we de dagen rondom Kerst met eten, strand en drankjes.

santa marta

Het kwam waarschijnlijk ook door Kerst, want Santa Marta was erg druk. Niet mijn favoriete plek om te zijn, maar deze plaats is de perfecte uitvalbasis voor verschillende trips naar Ciudad Perdida, Tayrona Park en dorpjes zoals Minca en Taganga.

santa marta

Na vier dagen rijst met bonen te hebben gegeten, was het lekker om weer normale groenten te eten. In Santa Marta zitten een aantal vega(n) restaurants, maar vanwege de feestdagen waren er veel gesloten. Jammer!

santa marta

De eerste palmboom gespot tijdens onze reis. Ik weet niet wat het is, maar zodra ik een palmboom zie, krijg ik meteen het vakantiegevoel.

santa marta

We sliepen vier dagen in El Habitante Hotel Escuela. Een erg fijn hotel met ruime kamers, een hoog plafond en een goed bed. De locatie was ook midden in het centrum, maar we hadden geen geluidsoverlast. Dit hotel voelde als een kleine oase midden in de drukke stad.

Taganga

Vanuit Santa Marta pak je snel de taxi of de bus naar Taganga; een strandplaatsje. Deze plek is niet bijzonder genoeg om er te blijven slapen, maar er is wel strand! Eindelijk 🙂 We zijn twee keer een dag naar Taganga gegaan en we hebben hier op bedjes gelegen, gezwommen en veel beach ball gespeeld.

taganga

taganga

taganga

taganga

Yes! Gezond vegan voedsel.

taganga

taganga

Na Santa Marta zijn we naar Tayrona Park gegaan. Een prachtig park alleen de beleving daaromheen was wat minder.. Ik laat het je snel zien, maar nu gaan we opzoek naar een tentje om te lunchen. First things first ;). Je kunt mij volgen via Facebook en Instagram

(Visited 261 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Merel 4 januari 2017 at 18:05

  Leuk om allemaal terug te zien en te lezen ♥️

  Reply
  1. Quirines 4 januari 2017 at 21:52

   Jaaa, het was/is ook zo leuk allemaal. Tot in Medellin <3

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *