Summerproof: deze vegan groenten pizza

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar mijn timeline wordt overspoeld door foto’s van DE vegan pizza van New York Pizza. Mocht het je toch ontgaan zijn: deze keten biedt sinds deze week twee vegan pizza’s aan. Ik had daarom zin in maar één ding: pizza! Alleen wel in een gezonde variant die zo op tafel staat.

Ik postte de pizza op mijn Insta Story en ik kreeg meerdere berichtjes met de vraag of ik het recept wilde delen. Recept wil ik het niet noemen, want het is echt héel erg simpel. Ideaal dus wanneer je thuiskomt van werken of wanneer je gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

gezonde vegan pizza

Een pizza is eigenlijk niet compleet zonder (vegan) kaas. Ik heb bewust gekozen om dit ingrediënt niet te gebruiken, omdat ik a. vegan kazen helemaal niet zo lekker vindt en b. het is niet heel gezond. Een lekker alternatief vind ik een goede olijfolie met wat chilivlokken. Dit maakt de pizza smeuïg en de smaken van de ingrediënten komen beter naar boven.

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s?

 • Pizzabodems (ik gebruikte de bloemkoolpizza’s van Magioni)
 • Passata di pomodoro, 200 gr
 • Courgette
 • 2 tomaten
 • Artisjokharten, zoveel je lekker vindt
 • 200 gram shiitake
 • Olijven, naar smaak
 • Een goede olijfolie
 • Rozemarijn
 • Tijm
 • Peper
 • Chilivlokken

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 220 graden

 1. Volg de instructies van de pizzabodems.
 2. Snij de courgette en tomaten in dunne plakjes en de shiitake in reepjes.
 3. Verhit wat olie in de pan en bak de shiitake.
 4. Beleg de pizzabodems met de passata di pomodoro, courgette, tomaten, shiitake, artisjokharten en olijven.
 5. Breng het op smaak met peper, tijm en rozemarijn.
 6. Bak de pizza’s af.
 7. Voor de finishing touch: sprenkel wat goede olijfolie over de pizza gevolgd door chilivlokken.
 8. Eet smakelijk!

gezonde pizza

En, heb je al zin gekregen in pizza? 😉 Ik vind het heel leuk om jouw creatie te zien! Laat het hieronder weten wat je ervan vondt of via  Facebook en Instagram met #quirines zodat ik het kan terugvinden.

(Visited 640 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *