De ultieme vegan hotspot van Amsterdam: Pllek

Jongens, ik heb mijn nieuwe kantoor gevonden: Pllek! Absoluut geen nieuwe hotspot, maar ik heb het helemaal ontdekt. Je kunt hier goed werken, genieten van de zon en het uitzicht en, niet geheel onbelangrijk, het vegan eten is goed.

Voordat ik vegan werd, ben ik een paar keer naar Pllek geweest. Geen idee waar ik de afgelopen 2,5 jaar heb gezeten, want Pllek had ik niet meer bezocht. Ik maak te weinig gebruik van fijne (werk)plekken in Amsterdam, dus afgelopen woensdag verplaatste ik mijn kantoor naar deze spot.

pllek amsterdam

pllek

pllek restaurant

Pllek zit gevestigd in een grote loods en dat geeft meteen een industriële sfeer. De inrichting is meer vintage met veel hout, oude lampen en schoolstoeltjes. Buiten zijn er veel picknicktafels en zitzakken of je neemt een handdoek mee voor op het strand. Er hangt een ontspannen sfeer, maar wat wil je ook anders met het uitzicht over het IJ. Voor de flexwerkers onder ons: er is veel werkruimte, de WiFi is snel en bovenin (boven de bar) heb je genoeg stopcontacten.

pllek

pllek vegan

Dan door naar het eten. Groenten spelen de hoofdrol in de gerechten en 75% van de kaart is vegetarisch, waarvan 25% veganistisch. Je kunt de hele dag door hier vertoeven: voor het ontbijt zijn er vegan opties en zelfs tijdens de borrel kun je verschillende plantaardige snacks bestellen. Now we’re talking. 😉

Voor lunch koos ik bovenstaande falafel met flatbread en verschillende dipjes zoals baba ganoush en een labneh van sojayoghurt met limoen en za’atar. Ik dronk een cappuccino en ik had de keuze uit soja-,kokos- en havermelk.

pllek

pllek

Pllek
Waar: TT Neveritaweg 59. Je vindt Pllek op de NDSM-werf, naast de hellingen en de hijskraan, aan het IJ.
Openingstijden: Ma t/m do: 09:30 – 01:00. Vrij & za: 09:30 – 03:00. Zo: 09:30 – 01:00.

Heb jij Pllek al eens bezocht? En weet jij nog een andere top spot die ik deze zomer niet mag missen? Laat het hieronder weten of via Facebook en Instagram.

(Visited 3.151 times, 2 visits today)

1 Comment

  1. Petricia 24 april 2018 at 09:10

    Love Pllek! Als dorpsmeisje één keer geweest en ik was verbaasd over de vegan mogelijkheden (sowieso is er veel mogelijk in Amsterdam). We dronken de hele middag havercapuccino’s, terwijl m’n collega en ik lekker aan het werk waren. Goede sfeer, mooi uitzicht, fijne menukaart.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *