Review Lisa goes Vegan boek + win een exemplaar!

Yay, ik heb het (kook)boek van Lisa goes Vegan in huis! Daar wilde ik natuurlijk een review over schrijven. Wat is de inhoud, hoe smaken de gerechten en is het geschikt voor beginnende vegans of is het ook leuk voor mensen die al jaren vegan zijn? Een review van een (kook)boek is niet compleet zonder daadwerkelijk te koken, dus ik testte twee recepten. Het boek van Lisa is niet nieuw, maar voor mij wel. Heb jij het (nog) niet in huis? Lucky you, want ik mag één exemplaar weggeven!

Over het boek

Wát een prachtig boek; de foto’s, de styling, het is een dik boek en het staat vol met informatie. Het is perfect voor de beginnende vegan, want alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, je vindt handige lijstjes, praktische tips en de recepten zijn eenvoudig te maken. Toch vind ik het ook interessant voor vegans die al een (aantal) jaar plantaardig eten. Zelf ben ik weer achter nieuwe dingen gekomen, zoals bepaalde informatie over voedingsstoffen (hoe kom je aan eiwitten?). Daarnaast staan er zoveel recepten in, dat iedereen daar inspiratie uit kan halen.

Inhoud van het Lisa goes Vegan boek

Het boek bevat de volgende hoofdstukken:

Waarom vegan? – Waarom het goed is voor de dieren, het milieu, jouw gezondheid én handige wist-je-datjes.
Waar begin je? – De basis om over te stappen naar een plantaardig voedingspatroon; van voedingsstoffen tot keukenbenodigdheden.
Hoe vervang je? – Alternatieven voor vlees, vis, zuivel, ei en honing.
Hoe houd je het vol? – Inspiratie voor documentaires en boeken.
Hoe overleef je… ? – De supermarkt, uiteten gaan en eten in gezelschap.
Hoe eet je… ? – Slank blijven, vegan eten op vakantie en eten met kinderen.
Hoe ga je om met… ? – Zorgen van een ander.
Hoe blijf je? – Positief!
Recepten – meer dan 80 (!) recepten!

Recepten

Oké, de inhoud is goedgekeurd maar hoe zit het met de recepten? Ik kon niet kiezen (story of my life), dus ik heb twee gerechten gemaakt: de Raw kiwi coconut cupcakes en de Tempeh tortilla’s. Jam! Wat ik zelf heel prettig vind, is dat bij ieder gerecht staat hoelang je bezig bent én dat het klopt. Ik ken genoeg kookboeken waar staat ’15 minuten’ en in de praktijk betekent dat 50 minuten. Het zijn lekkere, toegankelijke gerechten en de producten kun je gewoon halen bij de supermarkt. De gerechten vielen ook bij Niels in de smaak (hij is geen vegan) en ik ben heel benieuwd naar de Bloemkool biefstuk, Carrot hotdogs en de Vegan chocolade fudge.

Hoe maak je kans? (verlopen)

Yes, ik mag één van jullie blij maken met dit (kook)boek.

 • Volg mij op Facebook en Instagram.
 • Vertel onder dit artikel waarom jij wilt winnen 🙂

De winnaar maak ik maandag 24 juli bekend. Succes!

Wil je zeker zijn van het boek? Bestellen kan natuurlijk ook! Lisa kun je volgen via haar blog waar ook veel lekkere recepten te vinden zijn. 

(Visited 430 times, 1 visits today)

77 Comments

 1. Nathasja Lafort 18 juli 2017 at 08:27

  Na het zien van What the health willen ik en mijn man zo min mogelijk dierlijk eten. Dus maximaal plantaardig! Dit boek zou goed van pas komen met onze stap naar een Vegan lifestyle.

  Reply
  1. Trudy 20 juli 2017 at 07:23

   Ik jarig ben geweest en een brunch organiseer voor familie. Zo kan ik inspiratie opdoen ?????? #happy #healthy #you

   Reply
 2. Patrick Loonen 18 juli 2017 at 08:43

  ik vind het helemaal geweldig dat dit boek nu bestaat,het word hoog tijd dat er met respect voor Dieren,Milleu,mensen word omgegaan,vandaar dat dit boek ook een uitkomst ervoor is,zodoende dat het interessant.en heel erg belangrijk is,zowel voor het Milleu,Dieren,Mensen,,want als we met zijn allen aandachtig dit boek helemaal uit gaan lezen,met volledige intresse en belangstelling,want iedereen wil toch zijn volledige best doen om met vrede,respect,gezondheid zo oud mogelijk te worden,en we helpen er zo het Milleu wereldwijd mee,zo dat de toekomstige generaties in heel de wereld zowel Dieren,Mensen,Bomen,Planten,Insecten zowel alles wat leeft kunnen blijven bestaan,om hier voor te kunnen zorgen,moeten we met zijn allen zuinig omgaan wat het Milleu ons kan geven,en er geen misbruik van maken,dus geen onnodige verspilling,

  Reply
 3. Ingrid de Wit 18 juli 2017 at 09:10

  Ik heb diabetes en gebruik een insuline pomp. Al jaren probeer ik van alles om er vanaf te komen omdat ik zoveel meer klachten en chronische aandoeningen heb. Nu sinds een paar weken op weg naar de vegan lifestyle. Bevalt me zo goed maar is soms nog moeilijk om er de goede weg in te vinden. Het boek zou me er wellicht bij helpen 🙂

  Reply
 4. Rosie 18 juli 2017 at 09:17

  Hoi wat leuk! Ik ben al jaren vegetarisch en deels vegan, wie weet zet dit boek mij nog meer aan om 100% plant food ?✌?te eten ??? Volg je blogs met veel plezier! Groetjes Rosie

  Reply
 5. Therese 18 juli 2017 at 09:31

  Zou ik heul goed kunnen gebruiken! Net 2 dagen vegan en pfff best heftig! Maar komt goed, alles went. Maar lisa goes vegan boek is heul welkom! ?

  Reply
 6. Patrick Hendriks 18 juli 2017 at 09:35

  Ik mag winnen omdat ik met de inspiratie uit het boek nog meer mensen kan motiveren om vegan te worden. Mensen bewust maken vind ik belangrijk, en dit boek zal mij helpen. En daarmee wordt het voor ons allemaal een mooiere plek op aarde.

  Reply
 7. Jolanda Tempel 18 juli 2017 at 09:36

  Ik heb het boek al, maar ik wil het graag kado geven aan een vriendin die na het zien van what the health ook helemaal plantaardig wil eten! Dat vind ik natuurlijk super en daarbij kan ze natuurlijk wel wat hulp gebruiken. Ik probeer haar zoveel mogelijk tips te geven maar het Boek van Lisa is natuurlijk geweldig voor een beginnend vegan! ??? Groetjes Jolanda

  Reply
 8. Marianne 18 juli 2017 at 11:11

  Oh, dit boek zou ik heel graag willen winnen! Ik vind Lisa super inspirerend en ze brengt heel de vegan lifestyle zo leuk, ze maakt het heel toegankelijk. Daarnaast ben ik niet alleen op zoek naar recepten, maar ook naar achtergrondinformatie en extra tips, omdat ik zelf pas een paar manden vegan eet. Dit boek lijkt me daarvoor perfect!

  Reply
 9. Angel 18 juli 2017 at 11:28

  Hoi Quirine! Normaal ben ik een lurker, maar ik volg je als beginnende vegan sinds ik voorbij zag komen in de Vegan Nederland groepen. Ik wil super graag winnen, omdat ik als arme student (slecht excuus) niet veel geld overhoud voor goede kookboeken. Het is een beetje afwegen: boodschappen of een goed kookboek. Meestal kies ik voor boodschappen en kook ik met recepten op het internet. Echter zie ik Lisa vaak zeggen “Recept in mn boek” en dan baal ik als een stekker dat ik het boek niet heb. Leuk dat je zoiets organiseert voor je lezeressen!

  Reply
 10. Sanne 18 juli 2017 at 11:37

  Het boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje. Hier ook bezig met de overstap van vegetarisch naar vegan te maken.

  Reply
 11. Lotte 18 juli 2017 at 12:53

  Hoi! Mooie kookboeken zijn echt een geluksmoment. Voeg daarbij dat het boek schijnbaar ook nog eens gaat over leven als veganist en je hebt goud. Lijkt me zo fijn om te lezen. Ik ben nu een jaar veganist en ik wil niet meer anders. Ik geef binnenkort voor het eerst een veganistisch dinerfeest voor allemaal non-vegan vrienden en het is natuurlijk de bedoeling dat ze allemaal versteld staan van hoe lekker het eten en crueltyfree het eten is. Ik kan niet wachten om het voor ze te maken en ik heb super veel zin om receptjes uit te gaan kiezen. Hopelijk uit de Lisagoesvegan!
  Liefs van Lotte

  Reply
 12. Melanie Huyghe 18 juli 2017 at 13:49

  Sinds een maand heb ik een eigen blog : http://www.melsideas.be
  Ik zou in september een “vegan challenge” met mezelf willen aangaan en dus gedurende een maand volledig vegan willen eten om te zien wat dat met me doet. Het boek zou een ideaal hulpmiddel zijn!!!

  Reply
 13. Leneth 18 juli 2017 at 14:40

  Wat een ontzettend leuke winactie! Ik ben sinds een paar maanden mezelf aan het verdiepen in veganistisch eten, vooral omdat ik merkte dat ik daar zelf (en mijn lijf) heel blij van werden. Daarbij ben ik nu ook meer gaan nadenken over de gevolgen van dierlijke producten eten en drinken, en heb ik de laatste paar dagen toch eigenlijk wel de knoop doorgehakt om er echt voor te gaan. Wel spannend, vooral omdat weinig mensen in mijn omgeving vegetarisch of vegan leven. Maar het voelt echt als een cadeautje aan mezelf, m’n gezondheid en het milieu. Alleen heb ik natuurlijk nog wel ontzettend veel vragen en mis ik soms ook wel een beetje de inspiratie voor lekkere lunch en diner-recepten. Daar helpt onder andere jouw blog natuurlijk al heel goed bij, maar dit boek zou ook zo ontzettend welkom zijn!

  Reply
 14. Ingvild 18 juli 2017 at 15:38

  Ik wil heel graag dit boek winnen!
  Ik ben al bijna 25 jaar vegetariër en wil nu graag langzaamaan de stap naar veganist worden zetten.
  Dit boek kan mij daarbij vast goed inspireren.

  Reply
 15. Sophia Reedijk 18 juli 2017 at 16:00

  Ik zou eigenlijk graag willen winnen voor een vriendinnetje van mij ze is een tijdje vegan geweest maar nu met haar huidige vriend lukt het haar niet meer. ik hoop dat dit boek haar misschien kan helpen/inspireren.

  Reply
 16. Emmy 18 juli 2017 at 17:21

  Hoi, ik volg Lisa’s blog al een tijdje met veel plezier en lees geweldige rieviews van haar boek. Ik heb al meer recepten van haar blog met succes gemaakt. Ik heb nog niet veel vegan kookboeken en hoewel ik al ruim een jaar vegan ben is een boek met meer info en weetjes over veganisme zelf en niet alleen recepten heel welkom. Ook spreken de vele foto’s mij heel erg aan. Ik hoop ook dat ik met behulp van zo’n boek ook andere mensen kan inspireren meer plantaardig te gaan eten .

  Reply
 17. Sylvia 18 juli 2017 at 21:08

  Omdat ik 24 Juli jarig ben 🙂

  Reply
 18. Anne Buissant 18 juli 2017 at 21:20

  Zelf heb ik het boek al, maar ik maak er graag een vriendin blij mee. Want wij zijn fan van Lisa! En als zij het boek cadeau krijgt, dan heb ik weer mooi een adresje om die overheerlijke gerechten inclusief taart als toetje te mogen proeven ;-)! Win win!

  Reply
 19. Anita H. 19 juli 2017 at 01:18

  Nee, ik ben geen veganist. Zelfs geen vegetariër. Maar wat niet is kan nog komen. In ieder geval eet ik heel weinig vlees (om diverse redenen). Eieren en geitenkaas kan ik op dit moment (nog) niet missen. Maar ik wil me graag laten inspireren door “een boek”. Sowieso hebben kookboeken altijd mijn interesse; ik kan daar veel inspiratie uit opdoen. In dit geval nog net iets interessanter dus. Wie weet, zou het inderdaad wel voor een omslag kunnen zorgen. Fingers crossed.

  Reply
 20. Aleida 19 juli 2017 at 10:43

  Super leuke winactie! Sinds april ben ik mij aan het verdiepen in vegan eten, ik vind het super interessant en inspirerend. Door Lisa ben ik de documentaire : What The health gaan kijken en WoW wat heftig. Nu probeer ik zoveel mogelijk plantaardig te eten en vafa augustus wil ik niks dierlijks meer binnenkrijgen. Ik heb wel moeite met verschillende recepten, ik merk dat ik toch vaak hetzelfde broodje maak. En niet veel verschillende gerechten uitprobeer. Met dit boek van Lisa wil ik kijken wat ik nog meer kan maken en kijken hoe divers je kunt zijn in de vegan wereld.
  Xxx

  Reply
 21. Suzanne 19 juli 2017 at 10:44

  Met dank aan Lisa kom ik steeds weer meer mooie, leuke blogs, Instagram accounts en personen tegen die mij helpen een ‘vegan’ levensstijl aan te nemen. Door medische klachten toch maar eens gaan proberen of de dierlijke producten de boosdoener waren, maar na het zien van verschillende docu’s met de neus op de feiten gedrukt. Na voorheen een obsessieve ‘fitgirl’ te zijn geweest is het nu tijd voor een ‘bewuste vegan’. Lisa haar boek kan daar zeker goed bij helpen (en jouw insta/blog YAY, thanks Lisa!).

  Reply
 22. Hanne 19 juli 2017 at 11:40

  Ohhhh dit boek staat al zo lang op mijn wishlist! Zelf ben ik geen vegan, maar flexitarier. Wel vind ik de plantaardige levensstijl erg interessant. En Lisa, tja, zij is gewoon zo’n tof en inspirerend mens, hoe zij schrijft over veganisme vind ik erg goed. Geen oordelen of dwingende woorden, maar alleen positiviteit. Love IT!

  Reply
 23. Judith 19 juli 2017 at 11:57

  Wauw wat een superleuke en positieve blog heb je! Love it!? Het boek van Lisa staat al en tijdje op mijn wishlist, de recepten van haar blog zijn zo toegankelijk en lekker!!! Ik eet al een hele tijd vegetarisch en begin steeds meer over te stappen naar een plantaardige voedingsstijl omdat ik mezelf daar lichamelijk en mentaal beter bij voel! Ik zie Lisa als een van mijn inspiratiebronnen en kom via haar bij steeds meer leuke blogs!
  Dus Keeping my fingers crossed! Liefs Judith

  Reply
 24. Anna B 19 juli 2017 at 12:02

  Wat ziet het boek er mooi uit. Ik ben heel erg benieuwd naar de recepten . hopelijk haal ik hiermee mijn vriend over om Vegan te eten

  Reply
 25. Anouk 19 juli 2017 at 12:08

  Ik ben ondertussen al 5 jaar vegan! Maar vaak heb ik toch nog een gebrek aan inspiratie. Ik moet veel werken, ook weekenddiensten (ik ben verpleegkundige), en dan kook ik graag gerechten die niet te lang duren. Dit kookboek lijkt me daar perfect voor! Ook woon ik samen met mijn vleesetend vriendje & die kan best wel een duwtje in de rug gebruiken om het vegan pad op te gaan ?

  Reply
 26. Rebecca van der Ploeg 19 juli 2017 at 12:30

  Na alle bovenstaade verhalen is er nooit een ‘betere’ reden te verzinnen waarom ‘ik’ zou moeten winnen. Ben al een tijd flexitariër en eet nauwelijks nog vlees of zuivel maar wil over op een volledig plantaardig voedingspatroon. Zoals zovelen geen flauw idee waar te beginnen en welke voedingsmiddelen je allemaal wél kunt gebruiken om eten smaakvol te maken.
  Not in it to win it. Gun iedereen van harte het boek om deze stap voor zichzelf te kunnen maken.

  Reply
 27. Milena 19 juli 2017 at 12:58

  Hoi!!
  Ik zou her zou leuk vinden om het boek te winnen! Ben een grote fan van koken en dit boek zou mijn verzameling goed aanvullen. Vooral omdat ik tegenwoordig steeds meer veganistisch probeer te eten. Het is altijd een leuke uitdaging om oorpronkelijke niet-vegan gerechten wel vegan te makwn. Dit boek zou top zijn aangezien Lisa natuurlijk de vegan queen is! 🙂

  Reply
 28. Melanie Begieneman 19 juli 2017 at 13:05

  Ik zou het heel gaaf vinden als ik dit boek zou mogen winnen! Ik volg Lisa als lange tijd op instagram en Facebook, ook voordat ik veganistisch werd. Dit door haar positiviteit en ik het heel leuk vind om door haar geïnspireerd te worden. Het boek lijkt mij super tof omdat het ook echt een handleiding is en niet alleen maar vol staat met recepten, maar ook met handige tips. De recepten wil ik natuurlijk heeel graag maken, maar in de tips ben ik ook erg geïnteresseerd. Ik ben nog niet zo heel lang veganistisch en vind het soms lastig om hier buiten de deur mee om te gaan. En nu maar duimen!!

  Reply
 29. Rosalie van Berkel 19 juli 2017 at 14:05

  Na het zien van de documentaire What the Health en het volgen van Lisa’s instagram ben ik steeds plantaardiger gaan eten. En het bevalt me eigenlijk wel erg goed! Ik zou megaaa graag dit boek winnen om mijn vegan lifestyle zo door te zetten! 🙂

  Reply
 30. Yvonne 19 juli 2017 at 15:17

  Jaaahhhh!!! Ik doe graag mee aan deze winactie!! Gezond, begin, verantwoord en….LEKKER eten met 4 kids vind ik een enorme uitdaging? Ik weet zeker dat dit boek mij uitkomst zal bieden? En ehhh…wanneer ik niet de gelukkige winnaar ben…koop ik hem alsnog?

  Reply
 31. Marissa 19 juli 2017 at 15:20

  Heel graag! Ik heb laatst What the health gezien. Ik schrok en had een soort afschuw voor alles wat ik at. Dit boek zou me op weg helpen naar een gezonde leefstijl! Can’t wait

  Reply
 32. Angelique 19 juli 2017 at 15:32

  Lijkt me een tof boek om te hebben! Zitten een beetje krap bij kas dus het is soms lastig om weer iets nieuws te verzinnen of om nieuwe boeken aan te schaffen. Daarnaast is het bij de ziekte van m’n vriend belangrijk gezond en gevarieerd te eten en om steeds meer vegan te eten is daar volgens de artsen ook super goed voor!

  Reply
 33. Lyke 19 juli 2017 at 15:48

  Ik ben 3 weken geleden gestart met het veganistisch eten en ik ben helemaal om! Vrienden van mij, die zelf veganistisch zijn gaan eten, hebben mij geinspireerd om het eens te proberen. Mijn huid is mooier, mijn kleding zit losser en ik heb energie voor 10. Daarnaast geeft het mij een enorm goed gevoel dat ik (met velen) bijdraag aan een betere wereld!! Dieren zijn er niet om uitgebuit te worden, maar om lief te hebben. Net als moeder natuur.
  Ik zou het super vinden dit boek te winnen zodat ik nog meer kan leren over hoe ik veganistisch kan eten op een leuke en lekkere manier.

  Reply
 34. Daphne Schaufeli 19 juli 2017 at 15:53

  Lieve Quirine!!
  Ik volg je vegan journey al een tijd, heel inspirerend! Ook hoe je laat zien dat je op reis vegan eet! Samen met een vriendin delen we altijd vegan recepten uit, onder anderen van jou en Lisa! Deze zelfde vriendin is heel goed opweg in haar herstel na een burnout en ik zou haar heel graag blijmaken met dit boek! Liefs Daphne

  Reply
 35. Marijke 19 juli 2017 at 15:58

  Hallo,
  Ik ben nu en 30 weken zwanger ♡ en eet daarom erg gezond! en ik eet bijna geen vlees, heeeel af en toe als we uiteten gaan eet ik vlees maar liever niet.. dit boek lijkt mij daarom erg leuk om inspiratie op te doen ? ik ben zo nieuwsgierig naar Lisa haar boek, dus ik doe heel graag mee 🙂

  Xxx Marijke

  Reply
 36. Mirthe 19 juli 2017 at 16:01

  Hehoi ik doe ook mee! Ik zou dit boek heel graag willen omdat ik beginnende vegan ben en ik wil graag meer leren maar er is zoveel informatie! Een overzichtelijk boek met informatie en recepten zou geweldig zijn! Ik ben 16 en woon nog thuis.. mijn moeder vind het lastig om vegan te koken voor mij, misschien zou dit haar (en mijzelf ook natuurlijk) kunnen helpen. Ik hooo dat ik kans maak! Groetjesss mirthe

  Reply
 37. Stephanie 19 juli 2017 at 16:10

  Dat is het leuke aan social media. Dat ik nu door het volgen van Lisa bij jou terecht kom voor nog meer inspiratie. Wat een fijne site heb jij. Ga je meteen volgen! En daarbij nu meteen een kans om het boek van Lisa te winnen. Twee vliegen in een klap (figuurlijk hè)

  Reply
 38. Ilse L 19 juli 2017 at 16:24

  Lijkt me heel (lekker en) leuk om thuis wat meer bewust vegan te eten. Voor de hele familie! Dus receptjes uit dit boek zouden prima lukken met ons vijven thuis! Ik wil graag weer wat meer gezonde recepten koken en bakken voor mijn ouders, broertje en zusje en mezelf (en vriendinnen) natuurlijk.

  Reply
 39. Danielle 19 juli 2017 at 16:29

  Ik wil graag winnen. Heel graag winnen. 1 omdat ik van winnen hou en 2 omdat ik een veganist ben zonder kookkunsten en inspiratie. Dit boek is mijn redding!

  Reply
 40. Nele 19 juli 2017 at 17:30

  28/7 wordt ik 21 jaar woehooee zo iets in de brievenbus maakt mijn verjaardag natuurlijk compleet. Omdat ik geen zuivel mag eten wil ik graag voor mijn familie een veganistische en glutenvrijfeest geven en zo’n boek kan natuurlijk meteen voor heel wat inspiratie zorgen dus bij deze het boek is zeker welkom voor leuke, toffe en kleurrijke creaties te maken en mijn familie te laten zien dat een vegan leefstijl zeker niet erg is maar zelfs heel lekker is 🙂

  Reply
 41. Amanda 19 juli 2017 at 17:46

  Super leuke winactie, ik doe heel graag mee. De laatste tijd ben ik me steeds meer aan het verdiepen in veganisme. Ik kijk verschillende docus en heb er ook al veel over opgezocht. Ik zou graag veganistisch willen gaan leven, maar vind het heel lastig hoe ik hier ineens mee moet gaan beginnen. Ook omdat ik nog thuis woon en ik niet ga over de boodschappen. Daarom wil ik dit boek heel heel heel graag winnen zodat ik dit boek heb als begeleiding en me dit een goede start kan geven. En wie weet haal ik mijn familie ook wel over om vegan te worden!!!

  Reply
 42. Marije 19 juli 2017 at 18:25

  Hey! Ik zou graag kans willen maken op het boek lisa goes vegan om meer te leren over vegan eten. Ik ben opgegroeit met het eten van de p’s.. patat, pizza, pasta.. alleen maar vet. mijn fam is obesitas.. ik zelf niet meer (ben veel afgevallen alleen door dat niet te eten) maar ben heel geintereseerd in vegan en gezond eetpatroon en wil er meer over leren 🙂

  Reply
 43. Jessie 19 juli 2017 at 18:43

  De motivatie om plantaardig te eten wordt aanzienlijk bergeoot omdat er onwijs veel lekkere receptjes in staan. En die wil ik maken ? So, fingers crossed

  Reply
  1. Jessie 19 juli 2017 at 18:44

   Vergroot*

   Reply
 44. Lisa 19 juli 2017 at 18:47

  Hoi Quirine,

  Ik doe graag mee aan de winactie om het mooie boek van mijn naamgenoot te winnen! 🙂 Het veganistisch eten is vrij nieuw voor mij, lees: ik eet nu 3 weken veganistisch en het bevalt mij erg goed! Helaas ben ik niet zo’n ster in de keuken en ontbreekt het mij zo langzamerhand aan lekkere en inspirerende recepten, dus ik kan wel wat hulp gebruiken. Ik zou daarom graag het boek van Lisa goes Vegan winnen, zodat ik deze nieuwe en betere levensstijl vol kan houden en hopelijk ook andere mensen kan inspireren om meer na te denken hun eetkeuzes.

  Groetjes,
  Lisa

  Reply
 45. Yarra 19 juli 2017 at 18:48

  YES
  VE
  GAN
  Ik ben Yarra 17 jaar en zou graag meer vegan eten misschien wel veganistisch worden. Vind het in inspirerend om te zien hoe Lisa en jij dit doen. Vind het zelf echter nog lastig om een gebalanceerde maaltijd op tafel te zetten. Het lijkt me ontzettend leuk om Lisa haar boek te winnen zodat ik daarmee aan de slag kan. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor de rest van mijn familie en vrienden. Er is namelijk niks zo fijn als het samen genieten van een lekkere, verantwoorde maaltijd.

  SO LET’S GO VEGAN? ( with some help?)

  Reply
 46. Madamgroensel 19 juli 2017 at 20:51

  Waarom? Omdat ik best wel nieuwsgierig ben of de vegan levenstijl bij ons zou passen. Ik hou van koken met groentjes en allerlei alternatieven voor vlees, maar echt vegan ben ik nog niet helemaal gegaan. Wie weet met de hulp van dit boek ? Super winactie! ?

  Reply
 47. Susanne 19 juli 2017 at 20:54

  Ik had hem eigenlijk allang zelf moeten kopen. Vriendinnen van mij zijn er helemaal enthousiast over. Ik ben nu op het punt dat ik 80% vegan eet. door steeds meer nieuwe recepten te leren is dit in het afgelopen jaar steeds meer gestegen. Laat dit boek mijn laatste 20% worden!

  Reply
 48. Marie-Louise 19 juli 2017 at 23:45

  Ik zou het boek heel graag willen winnen, omdat ik vegan wil worden en andere mensen ervan wil overtuigen dat vegan eten niet slecht voor je is en juist vertellen waarom je vegan eten juist moet verwelkomen in je eigen levensstijl ?

  Reply
 49. Linn 20 juli 2017 at 07:01

  Ook ik waag heel graag mijn kans.
  De laatste tijd ben ik erg bezig met een gezonde levensstijl (daily struggle 🙁 ) en ik denk dat dit boek me heel wat nieuwe inzichten kan bijbrengen en me een nieuw pad kan aanwijzen. Linn Goes vegan! Fingers crossed voor dit onzekere Belgje.

  Reply
 50. Maud 20 juli 2017 at 08:20

  Wat een top winactie die ik uiteraard graag zou willen winnen. Ben ruim een jaar geleden begonnen met vegetarisch eten maar de stap naar vegan vind ik stiekem erg lastig, dus kan wel wat hulp gebruiken. Na deze review denk ik dat het boek van Lisa zeker goed kan helpen. I keep my fingers crossed

  Reply
 51. Wendy 20 juli 2017 at 09:17

  Wat een leuke winactie! Ik heb al een aantal lekkere recepten gemaakt vanaf de site van Lisa goes vegan. Maar als nieuwe veganist (ik ben aan mijn vierde week bezig) kan ik nog wel een kookboek gebruiken. Ik vind het wel echt een super keuze van mezelf en voel me er ook al veel beter bij.

  Ik ga duimen, want dit boek winnen zou super zijn dan kan ik dalijk lekker kokerellen als mijn nieuwe keuken staat!

  Reply
 52. Maureen 20 juli 2017 at 09:38

  Wat tof!
  Door je blog nog meer zij om met dit boek aan de slag te gaan.
  Lisa lijkt me zo vrolijk, ongedwongen en iedere goede stap lijkt er 1 in de goede richting.
  Ik doe dus graag mee om de overstap van Vega naar Vegan te kunnen gaan maken. Ik volg je op FB net als Lisa.

  Reply
 53. Ananda 20 juli 2017 at 09:48

  Na altijd slecht gegeten te hebben, heb ik nu eindelijk een mooi clean eating patroon gevonden waarbij ik MEER eet, maar wel afval of op gewicht blijf! Ik wil nog zoveel leren over voeding en overweeg na het zien van de docu what the health volledig vegan te gaan. Omdat ik het nog moeilijk vind met waar precies te beginnen, zou dit boek een PERFECTE start zijn ?

  Reply
 54. Carola 20 juli 2017 at 09:51

  Ik zou het boek heel graag winnen omdat ik sinds een paar maand samen met mijn dochter geen vlees en vis meer eet. Dat gaat ons heel erg goed af we missen het niet.
  Vooral mijn dochter wilde dat al geruime tijd dus we hebben samen besloten om “de koe bij de horens te pakken”
  Maar eigenlijk willen we graag een stapje verder…….hoe zou het zijn om helemaal alles wat met dieren te maken heeft te mijden, van kleding tot make-up echt alles.
  Daarom zouden wij samen dolgraag je boek willen winnen om de grote stap te nemen en echt vegan te gaan.
  Lieve groetjes Carola en Fleur

  Reply
 55. Mariëlla van Dongen 20 juli 2017 at 09:53

  0Ik ben ruim 35 jaar vegetariër maar sinds enige tijd bijna vegan. Bijna omdat ik het vaak nog best lastig vind. Mijn man doet gezellig mee. Ik kan best wel wat inspiratie gebruiken dus dit boek zou erg welkom zijn.

  Reply
 56. Ianthe 20 juli 2017 at 10:00

  Ooooh wat een super winactie ik duim heel hard dat ik ga winnen! Sinds kort eet ik helemaal vega en ik zou graag enkele dagen in de week ook vegan eten ik denk dat dit kookboek/lifestyleboek mij daar zeker bij zou helpen!! Mijn duimpjes draaien!!

  Reply
 57. Dara 20 juli 2017 at 12:14

  Ik zou graag winnen omdat ik al een hele tijd overweeg full vegan te gaan. Ik heb toen meegedaan met de challenge in april en dit beviel me erg goed, sindsdien helaas toch weer kleine hoeveelheden dierlijke producten (vooral kaas af en toe) gaan consumeren omdat deze nog in huis waren. Nu de voorraad bijna erdoorheen is (weggooien van voedsel kan ik niet) ben ik er klaar voor om het achter me te laten. Voor extra inspiratie van een no nonsense vegan zou ik superveel hebben aan het boek van lisa denk ik! Soms raak je echt verdwaalt in alle varianten van de eetwijze, hclf wslf starch solution hflc noem het maar op, waardoor de overstap moeilijker lijkt dan het hoeft te zijn denk ik.

  Reply
 58. Catherine 20 juli 2017 at 12:44

  Wat een leuke verhaal zeg, en leuke actie! 🙂
  Ik wil graag winnen omdat ik mijn vriend (Carnevori) wil laten zien hoe leuk de veganistische keuken is. Dus ik heb ook nog wat inspiratie nodig voor lekkere recepten.
  Verder hou ik van kookboeken <3

  Reply
 59. Jenny Bakker 20 juli 2017 at 12:48

  Hoi. Ik zou het boek dolgraag willen ontvangen. Ben nog maar net vegan gaan eten en ben nog zoekende via Facebook volg ik Lisa en doe al heel veel inspiratie op. Dit boek zou een geweldige aanwinst zijn. Groetjes, Jenny

  Reply
 60. Lisa Hakkert 20 juli 2017 at 12:54

  Ik zou dit boek super graag willen winnen omdat ik naar 12 jaar vegetariër nu ook vegan geworden ben. Ik ben dol op inspiratie en tips zodat ik lekker kan koken. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor vrienden en familie om ook aan hen te laten zien hoe lekker en leuk vegan eten is! (P.s. ik kan je alleen volgen op Facebook, ik heb geen insta meer 🙂 ) groetjes!

  Reply
 61. Wieneke 20 juli 2017 at 13:27

  Het is soms best eenzaam om plantaardig te eten… “Ik ken niemand die geen kaas op zijn pizza eet.” Of je kinderen (thuis) geen geraffineerde suiker te geven, “Is dat niet zielig?” Omgekeerde wereld als je het mij vraagt. Gelukkig zijn er “online” genoeg gelijkgestemde mensen. Waaronder Lisa, die op een heel positieve manier haar levenswijze uitdraagt. Ik zou haar boek heel graag willen winnen, om nog meer kennis te vergaren om er met mensen over te kunnen praten. En om van alles lekkers te kunnen maken voor mijn jonge gezin. Luiers zijn duur… Anders had ik het boek al gekocht. Perfecte winactie dus!

  Reply
 62. Debby 20 juli 2017 at 14:10

  Wat een leuke review!! Ik ben sinds anderhalf jaar vegan en dat bevalt me super goed. Sinds een half jaar heb ik een relatie en mijn vriend wil ook graag wat minderen met vlees/ mis en eet door mij regelmatig vegan. Om nieuwe ideeen op te doen voor lekkere gerechtjes zou ik graag het boek van Lisa winnen, ze is een fijne inspiratie voor mij tijdens mijn vegan journey. Op deze manier leer ik zelf ook weer een beetje meer en kan ik dit delen met alle lieve mensjes om me heen en zo hopelijk nog wat meer bijdragen :))

  Reply
 63. Inge 20 juli 2017 at 14:43

  Wat een leuk artikel en wat lijkt het me een fijn boek! Waarom ik zou willen winnen: toen ik op kamers woonde heb ik besloten om vlees van mijn dagelijkse menu te schrappen, na een tijdje heb ik zelfs meegedaan aan de vegan challenge en daarna voornamelijk vegan gegeten! Nu ik echter weer thuis woon bij mijn ouders en zus, merk ik dat ik het heel lastig vind om vega/vegan keuzes te maken, omdat ik zelf niet altijd kook of boodschappen doe onder andere. En doordat ik heel veel niet vegan-opties op tafel zie staan raak ik m’n veganinspiratie kwijt en vraag me vaak af wat ik ‘nu weer in hemelsnaam op mijn boterham kan doen als ik geen kaas wil eten’. Ik kan mijn gedachtes hierover niet goed met mijn familie delen omdat ze vegetarisch eten al best wel extreem vinden (ze zijn meer van ‘eet alles met mate, maar wel alles eten’). Ik vind het daarom leuk om ze stiekem te foppen door een heerlijke vegetarische/vegan maaltijd te koken waarvan ze smullen en pas bij het leegschrapen van hun bordje erachter komen dat er geen vlees/kaas etc in zat.
  Ik hoop dat dit boek mij zou kunnen helpen om m’n veganinspiratie weer te prikkelen en de mogelijkheden te zien in een huis met niet vega(n)s!
  Groetjes Inge

  Reply
 64. Liran 20 juli 2017 at 15:12

  Oooh wat een gave actie 😀
  Jarenlang heb ik een pizza/patat ect.. eetpatroon gehad. Nu probeer ik steeds gezonder, veganistisch, te eten. Doordat ik wat hobbels tegen kom op de weg ernaar toe zou het winnen van zo’n boek mij super blij en enthousiast maken, en hopelijk leer ik heeeel veel nieuwe recepten 😀

  Reply
 65. Desiree van den Oever 20 juli 2017 at 17:39

  Ik word altijd zo vrolijk van Lisa’s filmpjes en artikelen! Ze inspireert enorm en ook nog op zo’n leuke manier! Ik heb haar boek nog niet, maar ik zou er wel ontzettend blij van worden en het zou helpen om wat afwisseling in ons menu te brengen. We zijn 3 jaar geleden begonnen met zo veel mogelijk plantaardig eten.. maar nu nog steeds, nèt niet helemaal 100% omdat er heel af en toe toch nog toegevoegd vrije uitloop ei in een vleesvervanger tussendoor sluimert.. waar ik nog moeite mee heb om vanaf te stappen. We eten buiten dat om, heel lekker plantaardig maar eigenlijk ook iedere week hetzelfde. Wat nieuwe lekkere, vrolijke 100% plantaardige recepten zouden ontzettend welkom zijn!

  Reply
 66. Joyce 20 juli 2017 at 17:55

  Dit boek wil ik suoer graag winnen! Ik ben net begonnen met vegan eten dus ik kan nig wel wat inspiratie gebruiken! Ik heb net mijn eigen huis en veel hulp gehad van een vriendin, met wie ik samen ben begonnen met vegan eten. Dan kan ik lekker voor haar koken uit dit boek als bedankje!

  Reply
 67. Suzie 20 juli 2017 at 18:10

  Ik wil heel graag meer vegan eten voor mijn lijf en gezondheid. De afgelopen jaren veel stress gehad, icm mijn wiphlash en niet al te gezond eten resulteert dit in veel pijn. Ik heb vol goede moed een boek van the green happiness gekocht maar dit is ivm mijn beperkte energielevel echt veel te veel werk. De recepten van Lisa zien er op haar website goed uit. Ik ben al 16 kg kwijt en denk dat dit boek mij echt kan helpen om liever voor mijn lijf te zijn.

  Reply
 68. Lynet 21 juli 2017 at 07:50

  Oh wat tof!! De wraps vind ik er erg lekker uitzien, smaakte ze ook zo goed? Mijn zus en ik willen graag de overstap maken naar vegan maar weten niet goed waar en hoe we moeten starten. Het boek zou dus mega goed van pas komen!

  Reply
 69. Sietse Rood 21 juli 2017 at 08:09

  Wauw wat tof, ik probeer nu vegan te eten, maar ik merk dat het best moeilijk is om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Ik denk dat het boek van Lisa daar bij kan helpen. Ik ben ook super benieuwd naar de wortel hotdog=) succes met je blog!!

  Reply
 70. Laura 21 juli 2017 at 10:08

  Jammie! Carrot hotdogs, tempeh tortilla, fudge, bloemkoolbiefstuk, wat heerlijk! Als ik hiermee mijn vrienden en familie niet kan overtuigen om meer plantaardig te gaan eten, dan weet ik het ook niet meer! Nu halen ze hun neus op als ik zeg dat ik geen dierlijke producten eet, vinden me zielig en denken dat ik alleen op wortels en sla leef. Met de tips uit dit boek en natuurlijk de heerlijke gerechten hoop ik ze het tegendeel te bewijzen en ze te laten zien dat het juist een straf is om dat stukje vlees op je bord te hebben. Er is juist zo veel meer lekkers mogelijk, zonder dierenleed en goed voor mens en milieu!

  Reply
 71. Sandy van der Kolk 21 juli 2017 at 11:24

  Waarom ik dit boek zo graag wil winnen….. Ik ben al een paar jaar vegetariër en elke keer dat ik iets van zuivel of een ei eet doet me dat toch een beetje pijn.(met name meteen achteraf) Toch vind ik het ontzettend moeilijk om de stap te maken naar een veganistische leefstijl en kan daar alle hulp bij gebruiken. Mijn hart wil het zo graag, alleen komt er zo ongelooflijk veel bij kijken wat het heel moeilijk maakt. Zo wil ik mijn gezin niet dwingen mij te volgen hierin waardoor dat stuk kaas toch in de koelkast zal blijven liggen en ik vind een eitje eten zo lekker! 🙁 Vlees vond ik ook altijd lekker maar toch was het stoppen met vlees eten makkelijker omdat dat echt een dood dier is wat je op eet. Dolgraag maak ik kans op dit boek, in de hoop dat het mij gaat lukken om volledig veganist te worden want dat staat toch echt bovenaan mijn wensenlijst.

  Reply
 72. Sophie Lin 21 juli 2017 at 13:09

  Ik ben geen vegan maar dat wil ik wel ooit. Ik probeer er welnop te letten wat ik eet. Soms is het heel moeilijk om vegan te zijn met feestjes enzo en mijn familie is ook geen vegan. Ik zou graag vegan willen worden later als ik wat ouder ben. Ik ben benieuwd naar de recepten en naar lisa’a tips! Klinkt als een superleuk en interessant boek! Ik vind lisa’s blog ook altijd zo leuk om te lezen.

  Reply
 73. Linde de wit 21 juli 2017 at 18:59

  Oeh! Vooral zodat ik mezelf lekker kan verwennen met enorm lekker eten ;)! Zou heerlijk zijn om dit boek te hebben voor mijn verjaardaghapjes binnenkort en om verder met dineetjes etc inspiratie te hebben :)!

  Reply
 74. Nina 22 juli 2017 at 15:57

  Hoi! Wat een superleuke winactie!

  Ik zou heel graag willen winnen omdat ik ten eerste een enorme fan ben van Lisa en haar al een aantal jaar volg, maar helaas niet het geld heb om haar boek te kopen. Daarnaast ben ik nu eindelijk zover dat ik ook veganistisch ga eten, woehoeee!! Maar ik zou als beginner wel wat goede tips en recepten kunnen gebruiken, dus dit boek zou mij erg veel kunnen helpen. Ik ben nog maar 17 maar ik hoop dat ik door bewuster te eten toch een verandering in de wereld kan maken 🙂

  Veel succes iedereen! 🙂
  Groetjes Nina.

  P.S. Ik heb je op instagram en Facebook gevolgd! (Mijn insta naam is @ohsnapitznina en mijn Facebook naam is Nikki de Boer ;))

  Reply
 75. gea 23 juli 2017 at 18:41

  lijkt me overheerlijke recepten!
  een boek voor gezondheid & geluk voor mijn 3 jonge kinderen en mezelf

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *