5 easy vegan recepten (binnen 30 min op tafel)

Ik houd van koken en het bedenken van de dagelijks terugkerende vraag ‘wat ga ik vanavond eens eten?’, maar uren in de keuken staan daar ben ik niet zo’n fan van. Zeker wanneer ik aan het werk ben, wil ik een gerecht maken dat weinig moeite kost, maar dat het wél goed smaakt. Ik krijg vaak de vraag wat ik zoal eet en inmiddels heb ik mijn favoriete gerechten ontwikkelt die binnen 30 minuten op tafel staan. Simpel, gevarieerd en vooral heel erg lekker!

Romige pasta met avocadosaus en toppings

Dit recept is een combinatie van mij en Vegadutchie (dit gerecht komt uit haar kookboek). Deze pasta is een succesnummer wanneer vrienden of familie bij mij komen eten; het valt áltijd in de smaak. Dit gerecht vult goed en het wordt geserveerd met verschillende toppings. Je kunt deze pasta dus op veel verschillende manieren maken.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de pasta:

 • 200 gram volkoren pasta
 • 2 rijpe avocado’s
 • 3 el geroosterde pijnboompitten
 • 10 basilicumblaadjes
 • 4 el edelgistvlokken
 • 5 el olijfolie
 • Sap van 1 limoen
 • Zout & peper

Voor de toppings:

 • Cherrytomaatjes
 • Zongedroogde tomaten
 • Olijven
 • Basilicum
 • Pijnboompitten
 • Rucola
 • Optioneel: walnoten

Wat ga je doen?

 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Mix met een staafmixer de avocado, pijnboompitten, basilicumblaadjes, edelgistvlokken, olijfolie en het limoensap tot een egale saus.
 3. Breng op smaak met wat peper en zout.
 4. Snijd ondertussen de cherrytomaten door de helft en de zongedroogde tomaten in reepjes.
 5. Giet de pasta af.
 6. Meng de pasta en de saus door elkaar en verdeel de pasta over de borden.
 7. Serveer de toppings in verschillende bakjes.
 8. Eet smakelijk!

Noodles met gemarineerde tempeh en gewokte groenten

Ik maak wekelijks een gerecht met noodles en tofu of tempeh. Zó lekker en supersnel klaar. Je kunt met de marinades variëren waardoor het iedere keer weer anders smaakt. Hetzelfde geldt voor de noodles. Voor dit gerecht heb ik rijstnoodles gebruikt en ik wissel dit vaak af met sobanoodles of ramen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 200 gram noodles
 • blok tempeh van 250 gram
 • 1 prei
 • Bakje taugé
 • 1 winterpeen of een paar kleine wortels
 • 1 ui
 • Teentje knoflook
 • Koriander naar smaak
 • 1 el sesamzaadjes
 • Sojasaus om in te bakken
 • Cassave kroepoek

Voor de marinade:

 • 4 el sojasaus
 • 4 el ahornsiroop
 • Halve rode peper
 • Stukje gember

Wat ga je doen?

 1. Snijd de tempeh in reepjes/blokjes en laat het minimaal tien minuten in de marinade sudderen.
 2. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Snijd ondertussen de prei en de wortels in reepjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
 4. Verhit de sojasaus in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook.
 5. Voeg de prei en de wortels hieraan toe. Laat dit even bakken. Voeg na een paar minuten de taugé toe.
 6. Nadat de groenten een beetje gaar zijn geworden, voeg de tempeh met de marinade toe aan en laat dit een paar minuten bakken zodat de tempeh knapperig wordt. Ik houd er zelf van als de groenten nog knapperig zijn, maar je kunt het natuurlijk langer laten bakken tot wanneer jij het goed vindt smaken.
 7. Verdeel de noodles en de groenten met tempeh over twee borden.
 8. Strooi de koriander en de sesamzaadjes en serveer met de cassave kroepoek.
 9. Eet smakelijk!

Kleurrijke hippie bowl

Ik vind het heerlijk om uit een kom te eten: het heeft iets gezelligs en ik vind het lekker om de verschillende smaken en structuren tegelijk te proeven. Onderstaande bowl heb ik ‘ontdekt’ in Bolivia. Dit moest ik thuis namaken en dit is het resultaat! Klik hier voor het recept.

Couscous met gegrilde groenten, tahin en ras el hanout

Ik houd van de Marokkaanse keuken met de kruiden ras el hanout, za’ater en natuurlijk tahin. De potten tahin vliegen er bij mij doorheen. Ik gebruik het vaak als basis voor een dressing en de combinatie tahin en couscous is gewoon top! In plaats van couscous kun je ook bulgur of quinoa gebruiken.

Wat heb je nodig 2 personen?

 • 200 gram couscous
 • 3 wortels
 • 1 avocado
 • 3 stengels bosui
 • 3 stengels bleekselderij
 • 2 handen spinazie
 • Geroosterde pijnboompitten
 • Zout & peper
 • Ras el hanout
 • Kokosolie om in te bakken

Voor de dressing:

 • 4 el tahin
 • Sap van een 1/2 citroen
 • 2 el olijfolie

Wat ga je doen?

 1. Kook de couscous volgens de verpakking. Meng door de couscous een tl ras el hanout, zodat de smaak goed wordt opgenomen.
 2. Snijd de wortels, de bleekselderij en de avocado in blokjes.
 3. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de wortels en de bleekselderij.
 4. Voeg na een paar minuten de spinazie toe. Bak de groenten totdat de spinazie geslonken is.
 5. Strooi wat ras el hanout, zout en peper over de groenten.
 6. Meng de dressing in een kommetje.
 7. Verdeel de couscous over de borden en doe hetzelfde met de groenten, de avocado en de pijnboompitten.
 8. Schenk de dressing over de couscous salade.
 9. Eet smakelijk!

Romige broccoli-courgettesoep met rode peper

Naast een pompoensoep is een broccoli-courgettesoep mijn favoriet. De combinatie van de groenten, de soja kookroom en de rode peper vind ik heerlijk. Ik maak vaak een grote pan, zodat ik een lunch heb voor de volgende dag. Klik hier voor het volledige recept.

Hopelijk heb ik jou geïnspireerd om een lekker vegan gerecht op tafel te krijgen dat weinig moeite kost. Ik vind het super leuk om jouw creaties te zien op Facebook en Instagram. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het kan terugvinden.

(Visited 2.356 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Marianne 26 juli 2017 at 09:52

  Leuke en lekkere recepten! Je schreef in je interview (met Lisa geloof ik) al dat je die avocadopasta maakt voor niet-vegan vrienden, en daar was ik héél benieuwd naar. Superblij nu dat je dit recept hebt geplaatst! Maar ook de andere recepten ga ik zeker onthouden en een keertje maken, snel koken is natuurlijk altijd fijn 🙂

  Reply
  1. Quirines 29 juli 2017 at 09:50

   Ahh wat goed! De avocadopasta is echt een topper, ben benieuwd of jij ook iedereen kunt overtuigen daarmee 🙂

   Reply
   1. Marianne 1 augustus 2017 at 20:26

    Vanavond de avocadopasta gemaakt. Groot feest aan tafel! Alleen met mijn man en mijn dochtertje (ze is 16 maanden) hoor, dat wel, maar het grote feest was dat ZIJ haar bord leeg at! Ze is nogal een kieskeurige eter, maar die avocadosaus viel goed in de smaak. Net als de toppings trouwens. Ze was net Shrek ^^

    Reply
    1. Quirines 2 augustus 2017 at 08:30

     Ahhh dit is zo leuk om te horen! Ik kan mij helemaal voorstellen hoe jouw dochtertje eruit heeft gezien, haha super lief!

     Reply
 2. Sarina 26 juli 2017 at 10:21

  Wat klinkt dat allemaal lekker! Kan niet wachten om je recepten uit te proberen.

  Reply
  1. Quirines 29 juli 2017 at 09:49

   Leeukkk! Ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

   Reply
 3. Melanie Huyghe 8 augustus 2017 at 16:08

  Ik ben momenteel in Turkije voor 2 maanden. Het is de 6e keer het afgelopen jaar omdat ik mijn vriend bezoek die in Antalya werkt. Ik gebruik ook de ene pot tahin na de andere. Hier in Turkije is die zelfs in bulk verkrijgbaar en superlekker!!!

  Reply
  1. Quirines 20 augustus 2017 at 12:25

   Ahhh jaloers! Nooit genoeg tahin <3

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *