Mijn favoriete vegan restaurants in Amsterdam

‘Q, weet je nog een leuk, vegan restaurant in Amsterdam?’. Uhh ja, natuurlijk! Ik krijg deze vraag best vaak en stuur altijd weer een lijstje door. Hoogste tijd om een artikel te schrijven met de leukste vegan restaurants in Amsterdam. Scheelt mij een hoop tijd en hopelijk kan ik jou inspireren. Waar kom jij graag?

Inmiddels heb ik op zes verschillende plekken in Amsterdam gewoond, waardoor ik (bijna) alle wijken ken. Dus ook waar je moet zijn om lekker te eten. Dit zijn mijn favoriete vegan restaurants in Amsterdam:

Amsterdam-Oost

Sinds kort woon ik (weer) in Oost, dichtbij de Indische Buurt. Mijn favoriete wijk van de stad!

Mr & Mrs Watson

Hier kom je (vooral) voor één ding: vegan kaas! Mr & Mrs Watson staat bekend om hun kazen, van een kaasplankje en kaasfondue tot cheesecake en meer. Ik schreef eerder een artikel over dit restaurant. Mr & Mrs Watson – Linnaeuskade 3h

mr and mrs watsonKaasplankje bij Mr & Mrs Watson

Beter & Leuk

Gezellig, knus tentje: perfect voor het ontbijt of de lunch. Alles is homemade en in de keuken koken zij zoveel mogelijk met bio-, seizoens-, en lokale producten. Ook eet je hier lekkere taartjes. Beter&Leuk – 1e Oosterparkstraat 73/91

Sushito

Niet een gezellig restaurant om te dineren, maar wel ideaal om te bestellen. De poké bowls van Sushito zijn de lekkerste van de stad. Vind ik dan. Er zijn genoeg vegan opties, de porties zijn royaal en een poké bowl is het ideale katervoer. Sushito heeft meerdere vestigingen door de stad. Sushito – Javastraat 74H

Wilde Zwijnen

Dit restaurant serveert niet standaard vegan, maar op aanvraag doen zij daar helemaal niet moeilijk over. Sterker nog, het was waanzinnig lekker. Verrassende gerechten zoals zalmtartaar gemaakt van biet en venkelijs kreeg ik voorgeschoteld. Een restaurant waarin je goed in de watten wordt gelegd. Wilde Zwijnen – Javaplein 23

vegan restaurant amsterdamDessert bij Wilde Zwijnen met venkelijs, geroosterde hazelnoten en merengue gemaakt van aquafaba 

Amsterdam-West

Ik heb lang in West gewoond en het stikt hier van de vegan restaurants. Fine dining, casual en fastfood: alles is er.

Bar Kauffman

De lekkerste falafel van Amsterdam eet je bij Bar Kauffman. Het is niet een vegan restaurant, maar er staan genoeg opties op de kaart. Tip: vergeet niet de zoete aardappelfriet te bestellen. Bar Kauffman – Reinier Claeszenstraat 4b

Meatless District

Meatless District is een bekende onder de vegans en ik moet eerlijk zeggen dat ik een haat-liefde verhouding heb met dit restaurant. De burger vind ik geen topper, maar de andere gerechten smaken goed. Vooral de Caeser salade is een aanrader. Meatless District – Bilderdijkstraat 65-67 hs

meatless district vegan restaurant amsterdamCaeser salade bij Meatless District

De School

Hou je meer van fine dining of heb je iets te vieren? Ga dan naar De School. Geen stijve bedoeling, maar je wordt wel in de watten gelegd met heerlijke gerechten en goede wijnen. Ik vind de opstelling van het restaurant fijn: er zit genoeg ruimte tussen de tafels. Niks is zo irritant als je de gesprekken van de buren kunt volgen. Ik schreef eerder over De School in dit artikelDe School – Jan van Breemenstraat 3

vegan restaurant amsterdamFine dining bij De School

Café Cook

Verstopt achter de Jan van Evertsenstraat zit Café Cook. Een relaxt eetcafé waar ik graag ben in de zomer want het terras is enorm. Uiteraard met een witbiertje. Ze hebben een paar vegan (lunch)gerechten op de kaart. Kom je hier voor het diner? Dan is het handig om aan te geven dat je vegan bent. Café Cook – James Cookstraat 2

Meneer De Wit Heeft Honger

Dit restaurant stond al lang op mijn lijstje en een paar maanden geleden ben ik voor het eerst geweest. Het is een knus restaurant waar je verschillende gerechten deelt. Dat vind ik altijd super gezellig én ik heb geen last van keuzestress. De gerechten zijn geïnspireerd op het Midden-Oosten. Op aanvraag serveren zij vegan. Meneer De Wit Heeft Honger – Witte de Withstraat 10

Kebabi

Broertje van de Vegan Junkfood Bar en veel gerechten zijn dan ook hetzelfde. Dat maakt het niet minder lekker 😉 Ik vind Kebabi een fijne tent want het is een stuk rustiger dan bij de Vegan Junkfood Bar én je kunt hier pingpongen. Je eet hier de lekkerste vegan kapsalon en verder moet je absoluut de cheese springrolls proberen. Kebabi – Overtoom 428HS (er is geen website)

kebabi vegan restaurant amsterdamVegan junkfood bij Kebabi

Ram’s Roti

De beste roti van Amsterdam eet je bij Ram’s Roti. Geen sfeervol restaurant, maar voor het eten maak ik een uitzondering (of ik neem het mee naar huis). Ik ga altijd voor de vegetarische roti met twee of drie toppings. Tempeh, aubergine en pompoen zijn het allerlekkerst. Ram’s Roti – Jan van Galenstraat 107F

Buurman & Buurman

Dit gezellige, drukke tentje is zeker de moeite waard. Naast dat je hier gezellig kunt borrelen, serveert Buurman & Buurman heerlijke pizza’s. Er staan meerdere vegan pizza’s op de kaart. Mijn favoriet? De pizza shoarma! Ja echt, nooit gedacht dat ik dit zou eten, maar geloof me: dit wil je. Ik schreef eerder een artikel over deze pizzeriaBuurman & Buurman – Mercatorstraat 171

vegan restaurant amsterdamPizza shoarma bij Buurman & Buurman

nNea

Een tweede pizzeria die ik aanraad is nNea. Nog geen jaar open, maar het staat al in de top 50 pizzeria’s van Europa. De pizza’s worden in een steenoven gebakken en ze gebruiken een speciale deeg voor de bodem. Ik hoop op meer vegan opties, want op dit moment staat er maar één vegan pizza op de kaart. nNea – Bilderdijkstraat 92

Amsterdam-Centrum

Het liefst sla ik het centrum over (drukte!) en eet bijna nooit in dit deel van de stad. Toch zijn er twee leuke tentjes te vinden.

Golden Temple

Zin in Indisch eten? Golden Temple is een begrip. Zodra je binnenkomt, heb je het gevoel alsof je niet meer in Amsterdam ben.  Alles is vegetarisch en veel gerechten zijn vegan. Golden Temple – Utrechtsestraat 126

The Lebanese Sajeria

Op zoek naar een lekkere lunch? Dit piepkleine restaurant zit bij mijn werk om de hoek, dus soms haal ik hier een ‘manoushe’: een vers gebakken flatbread met verschillende toppings. De linzensoep is ook een aanrader. The Lebanese Sajeria – Wijde Heidesteeg 1

Amsterdam-Zuid

Dit stadsdeel heeft naar mijn idee niet super veel vegan restaurants, maar hier zit één topper die ik niet kan overslaan.

Yerba

Wil je echt fine dining? Dan is Yerba iets voor jou. Niet voor niets kregen zij een 8- in het Volkskrant Magazine. De gerechten zijn onwijs smaakvol en het zijn verrassende combinaties. Je kunt als non-vegan een supplement van vlees/vis of kaas erbij bestellen, maar zonder deze supplementen zijn de gerechten ook compleet. Ik schreef eerder dit artikel over Yerba. Yerba – Ruysdaelstraat 48

yerba vegan restaurant amsterdamYerba snapt hoe het moet!

De Pijp

Nog zo’n plek waar ik niet heel vaak kom, maar ook hier vind je genoeg vegan hotspots.

Vegan Junkfood Bar

Guilty pleasure als ik heel brak ben: vegan kapsalon bij de Vegan Junkfood Bar bestellen. Maar eigenlijk is alles wat op de kaart staat erg lekker. Het is en blijft junkfood en ik voel me nooit héel top daarna, maar dat neem ik voor lief. Vegan Junkfood Bar heeft inmiddels een stuk of zes vestigingen in Amsterdam geopend. Vegan Junkfood Bar – Marie Heinekenplein 9-10

Bardak

Ik kom graag bij Bardak, hier eet je streetfood dat uit Tel Aviv komt. Daar is niets aan gelogen, want als ik hier ben krijg ik echt Tel Aviv vibes. Zo gezellig en zó lekker! Favoriete gerechten zijn: de koolrabi, mushroom shoarma, geroosterde aubergine en als dessert een malabi. Ook is het leuk om bij Bardak te borrelen. Ook over dit restaurant schreef ik eerder een artikel. Bardak – Ferdinand Bolstraat 12 

Mana Mana

Mocht je het nog niet weten: ik hou van de Israëlische keuken! Mana Mana mag daarom niet ontbreken in dit lijstje. Het eten dat wordt geserveerd is niet alleen Instagram-waardig, het is vooral héel erg goed van smaak. Mana Mana – Eerste Jan Steenstraat 85

mana mana vegan restaurant amsterdamTel Aviv vibes bij Mana Mana

Amsterdam-Noord

Ik struin graag in het weekend rond in Noord. Het wordt steeds leuker en een aantal gezellige restaurants zitten hier gevestigd.

De Ceuvel

Leuk in de zomer met het grote terras aan het water en knus in de winter bij een houtkachel. Er hangt hier een relaxte, ongedwongen sfeer en er staan veel vegan gerechten op de kaart. Nog een pluspunt: De Ceuvel is het enige restaurant dat ik ken dat meer geld vraagt voor een cappuccino met koemelk dan met havermelk. Zij snappen het! De Ceuvel – Korte Papaverweg 2 t/m 6

Coba

Bij Coba eet je Mexicaans. Ik ben hier eens spontaan beland en ik wil snel weer terug. Het menu verandert wekelijks en er zijn genoeg vegan opties. Verder drink je hier lekkere cocktails en hier hangt een top sfeer. Gaan dus! – Coba – Schaafstraat 4

corba vegan restaurant amsterdamVegan Mexicaans eet je bij Coba 

Pllek

Een favoriet in de zomer: Pllek. Met een gigantisch terras aan het water, goede sfeer en prima eten. Ik schreef eerder een uitgebreide review met veel foto’s, dat lees je hier. Heel jammer dat Pllek over twee jaar z’n deuren moet sluiten. Pllek – TT Neveritaweg 59

Vuurtoreneiland

Een begrip in Amsterdam: Vuurtoreneiland. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken. In de zomer eet je in een kas, in de winter knus in de bunker. Ik ben hier twee keer geweest en ik zou zo weer gaan. Op aanvraag koken zij vegan. – Vuurtoreneiland 

vuurtoreneiland vegan restaurant amsterdamVuurtoreneiland: een must-visit!

Zo dit zijn ze dan: met favoriete, vegan restaurants in Amsterdam! Waar kom jij graag? Nieuwe inspiratie is altijd welkom. Laat het hieronder in de comments weten. Mij volg je verder via Facebook en Instagram

(Visited 3.701 times, 3 visits today)

2 Comments

 1. Jennifer 26 februari 2020 at 08:48

  Bedankt voor dit lijstje, handig! Ik kom ook graag bij traffic, daar hevven ze ook genoeg vegan opties, aardige bediening en gewoon gezellige ongedwongen sfeer. Hun falafel met hummus is heerlijk. Ook lekkere vegan cheesecake!

  Reply
 2. Cees van Proosdij 14 juli 2020 at 11:48

  Hoi Quirine,

  Wellicht heb je het al gehoord (en geproefd)! De eerste Vegan en BIO zachte nougat! Sinds een week of 3 ben ik er mee bezig. Veel Vegans hebben het a ontdekt.
  Heb jij ze al geproefd….of zo niet…heb je interesse in wat proef nougat?
  Groet Cees

  Reply

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *